Zonguldak'ın Caycuma ilcesi Filyos Cayı yakınlarında, gectiğimiz ocak ayında kimliği belirsiz el ve ayakları bağlı halde bir erkek cesedi bulunmuştu. Morga kaldırılan cesedin, yapılan kimlik tespitinde Arif Baykal'a ait olduğu tespit edildi. Cinayet şuphesiyle harekete gecen ekipler, olayla ilgisi olduğu belirtilen Kadir Akbaş'ı gozaltına aldı. İfadesinin ardından salıverilen Akbaş'ın ardından bolgedeki guvenlik kameraları incelendi. Teknik takibe takılan Akbaş'ın, kamera kayıtlarında Arif Baykal ile ırmak kenarında en son birlikte gorulen kişi olduğu tespit edildi. Yeniden gozaltına alınan Akbaş'ın evinde yapılan aramada ise oldurulen Arif Baykal'a ait banka kartları da ele gecirildi. Baykal'ın maaşını cektiği, banka kartıyla marketten alışveriş yaptığı da tespit edilen Akbaş, sevk edildiği adliyece tutuklanarak cezaevine gonderildi. "Kasten adam oldurme" suclamasıyla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına cıkan Akbaş, bir onceki duruşmasında 11 yıldan bu yana tanışıklığı olduğunu ifade ettiği Arif Baykal'ı oldurduğune yonelik suclamaları kabul etmedi. Arif Baykal'ın bir sure once Bolu'ya gitmek uzere yanından ayrıldığını bir daha hic goruşmediğini soyleyen Akbaş, banka kartlarıyla yaptığı alışverişlere ilişkin de "Kartları gitmeden bana bıraktı. Bir suredir goruşmedik. Oldu mu yaşıyor mu? diye maaşını kontrol ettim." diyen sanık, "Bu sucu ben işlemedim. Kendisi benden ayrıldıktan sonra başına bu olay geldi. Koye goturmek istediğim sokak kopeği icin ip aldım. Kopek icin ipi ne zaman aldım hatırlamıyorum. Baykal neredeydi bilemiyorum. 17 Ocak'ta Arif'in olduğunu İ.C.'nin aramasıyla oğrendim." dedi. Savcılıkca hazırlanan mutalaada ise iddia edildiği şekilde ipin kopeği bağlamak icin alınmış olabileceği belirtilse de cesedin ellerinin ve ayaklarının bağlı olmasının tesaduf olamayacağı belirtildi. Muebbet hapis cezası talep edilen sanığın avukatının mutalaaya karşı savunmasını hazırlaması icin duruşma ileri bir tarihe ertelendi.