Ben kendi payıma hamileliğim boyunca hergun aynı saatlerde kulaklığı karnıma yerleştirip Mozart dinlettim kızıma..Mutlu bir hamilelik yaşamak icin elimden geleni yaptım..Ama iş bu kadarla kalmıyor asıl şimdi başlıyor..
Yaklaşık bir haftadır Monozebra Zeka Gelişim Setinin oyun kartlarını kullanıyoruz..
Kızımın tepkileri şaşırtıcı,buyuk bir ilgiyle kartları izliyor..
Kartların uzerinde dairesel şekilli siyah beyaz hayvan figurleri var..her karttaki hayvanla ilgili hikayer uyduruyorum,seslerini taklit ediyorum,komşular cıldırdığımı duşunuyor olabilir

0-12 ay arası icin uygun olarak tasarlanmış ama biz malasef 4.ayda tanıştık bu kartlarla..
Hatta huysuzluk ederken bile ilgisini cekiyor

Evet bu yaptıklarımızla bebeğimizin Baby Einstein olmasını beklemiyoruz ama eğer mumkunse(ki uzmanlar mumkun olduğunu soyluyor) genetik kotalarına yaklaşmalarını sağlayabiliriz

Doğru adımlar atılırsa 10 puanlık bir IQ artışı bile sağlanabilirmiş ama bize var olan cevheri kullanmaları bile yeterli

Eskiden beri ninnilerde bile ''uyusun da buyusun,okullara gitsin,buyuk adam olsun'' diye dilekler dile getirilirmiş,anladım ki zaman ne kadar değişse de annelerin dileği ortak

Tum bebişlerimiz Buyuk İnsan olup,guzel işler yapsınlar inşallah..Bizler de bilincli anneler olarak onlara yardımcı olalım..
Peki sizler ne tur şeyler yapıyorsunuz?Paylaşalım,oğrenelim hepbirlikteopuyorumnanaktan