Başbakan Erdoğan'ın Osmaniye'deki mitinginde actığı 'Hırsız var' pankartı sonrası gozaltına alınıp salıverilen 35 yaşındaki İbrahim Alıcı, başbakanın korumaları tarafından dovulduğunu soyledi.

Dun Devlet Bahceli Bulvarı'ndaki Başbakan Erdoğan'ın mitingine uzerinde 'Dikkat. İtinayla yurutme yapılır' yazan ve ampul bulunan tişortle giden eski uzman cavuş İbrahim Alıcı, Başbakan Erdoğan konuşmaya başladıktan sonra yanında getirdiği 'Hırsız var' yazılı pankartı actı. Partililer tarafından tartaklanan Alıcı, polis tarafından gozaltına alındı.

SUCU, KAMU GOREVLİSİNE HAKARET

Guvenlik Şube Mudurluğu'nde kamu gorevlisine hakaret sucundan ifadesi alınan Alıcı, daha sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla tutuksuz yargılanmak uzere dun saat 23.30'da serbest bırakıldı.

Alıcı şunları soyledi:

"10 yıl once evlendim ve 1'i kız 2 cocuğum var. Gecimsizlikten dolayı 2013'te eşimden ayrıldım. Yıllardır taksicilik, guvenlik, garsonluk gibi gunubirlik işlerde calışarak gecimini sağlamaya calıştım ve son 2 yıldır da işsizim. Başbakanımıza defalarca ulaşmaya calıştım. Başbakanımızın korumaları aracılığıyla ona ulaşıp 'iş imkanı bulurum' diye bunu yaptım. Korumaların beni başbakanın yanına gotureceğini duşunerek bu eylemi yaptım ama emniyete goturuldum. Maalesef amacıma ulaşamadım."

EMNİYETTE KAFAMA SİLAH DAYADILAR

Amacını emniyetteki ifadesinde de soylediğini belirten Alıcı, emniyette goturulmeden once kendisinin Başbakan Erdoğan'ın konuştuğu platformun arkasında bulunan bir minibuse bindirildiğini soyledi. Vucudundaki morlukları gostererek başbakanın korumalarının kendisini dovduğunu iddia eden Alıcı, yaşadıklarını şoyle anlattı:

"Olaydan sonra başbakanlık koruma polisleri tarafından darba ve işkenceye maruz kaldım. Pankart actıktan sonra alandaki iki kişiden yumruk yedim. Bunlar zaten kamera kayıtlarında mevcuttur. Beni başbakanımızın konuştuğu platformun arka tarafındaki minibuse bindirdiler. Uc dort tane başbakanlık koruma polisleri de binip elimi arkadan kelepceleyip yaklaşık 45 dakika, bir saat kadar copla dovduler. Darp raporlarımız mevcuttur. Hastaneden darp raporu aldık ama hastane polisi 'Raporu savcılıktan alırsın' diyerek bana vermedi. Başbakanlık koruma muduru emniyete geldi, 'Kesinlikle şikayetci olmayacaksın, sonun iyi olmaz' diye tehditte bulundu. Ben de davacı olacağımı belirttim. Kafama silah dayayıp, silahın horozunu cekip cekip bıraktılar. Heyecan yarattılar. Cop hic durmadı baldırlarıma kollarıma vurdular, acık ve secik bir şekilde işkence gordum. Bunlardan şikayetci olacağım. Bunlara yetki verilmese boyle bir şey yapmazlardı."

http://birgun.net/haber/hirsiz-var-pankarti-acan-yurttasa-iskence-11854.html