MERSİNde 9 yaşındaki Nazar Yıldızı işkence yaparak oldurduğu iddiasıyla annesi 31 yaşındaki Serap Aldırmazın tutuklu yargılanan sevgilisi 37 yaşındaki Ayhan Ataş suclamayı kabul etmedi. Ataşın sucladığı kucuk kızın annesi Aldırmaz hakkında yakalama kararı cıkartıldı.
2 yıl once boşanan Huseyin Yıldız ile Serap Aldırmaz ciftinin tek cocuğu olan Nazar Yıldız, birlikte yaşadığı babasının rahatsızlığı nedeniyle 10 gunluğune annesine teslim edildi. Abdullah Gunaydın İlkoğretim Okulu 4uncu sınıf oğrencisi Nazar, 4 Eylul 2013de feci şekilde dovulup işkence edilmiş halde, once bir sağlık ocağına daha sonrada durumu ağırlaşınca Mersin Universitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.
YOĞUN BAKIMDAN CIKAMADI
Beyin kanaması gecirdiği belirlenen ve vucudunun buyuk bolumunde dayak nedeniyle, morluklar tespit edilen Nazar Yıldız, solunum cihazına bağlanarak, yoğun bakımda tedavi altına alınmasından 13 gun sonra beyin olumu gercekleşti. Bunun uzerine baba Huseyin Yıldız, cocuğunun organlarını bağışlama kararı aldı. Ancak, annenin de rızası gerektiğinden, organ bağışı hukuki engel nedeniyle 1 gun gecikti. Anne Serap Aldırmaz, polis kontrolunde hastaneye getirilerek organ bağışı icin imza attı.
ORGANLARIYLA HAYAT VERDİ
Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Nazar Yıldızın bobrekleri ve karaciğeri İstanbuldaki 2 hastaya, gozleri ise Gaziantepteki bir hastaya nakledilmek uzere alındı. Organ bağışı işleminin gercekleşmesinin ardından kucuk kızın cenazesi toprağa verildi.
SUCLAMAYI KABUL ETMEDİ
Olayın ardından gozaltına alınan anne Serap Aldırmaz ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakılırken, cocuğu dovup işkence yaparak olumune neden olduğunu one surulen sevgilisi Ayhan Ataş ise tutuklandı.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcısı anne hakkında kasten yaralama sucundan 5 yıla kadar, Ataş hakkında da kasten oldurme sucundan omur boyu hapis cezası istedi. Ataş, iddianameye gecen ifadesinde ise Nazarı defalarca dovduğunu, saclarını eline dolayıp kopardığını, sabaha kadar ayakta beklettiğini, falakaya yatırıp sopa ile dovup, avuclarının icine cakmak ateşi tuttuğunu anlattı.
ANNESİ DOVUYORDU İDDİASI
Mersin 5nci Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmada ise tutuklu sanık Ayhan Ataş, suclamaları kabul etmedi. Nazarı dovmediğini one suren Ayhan Ataş, "İddianamede anlatıldığı şekilde eylemlerde bulunmadım, maktule plastik sopa ile vurmadım, falakaya yatırmadım. Saclarından tutup, duvara fırlatmadım. Sadece bir kac tokat attım. Annesi kendisini surekli dovup işkence yapıyordu. Ben sucsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi. Daha once verdiği ifadelerdeki celişkiler sorulan Ataş savunmasında şoyle dedi:
"Annesi benim bu şekilde ifade vermemem halinde cocuğu kendisinden alacaklarını soyleyerek, cocuğa yonelik eylemleri ben kendim yapmış gibi anlatmamı istedi. Kaldı ki annesi cocuğu bizim evimize getirirken de darp ettiğini biliyorum. Olay gunu Nazar yere duşup bayılınca kontrol ettim ağzından kan geliyordu. Ben sara hastası olabileceğini duşundum, ancak annesi krem getirip vucudundaki morlukları kapatmaya calıştı. Uzun kıyafet giydirip, kollarındaki morlukları kapatacağını duşunmuştu. Durumunun ağır olduğunu anlayınca, once sağlık ocağına, daha sonra da universite hastanesine goturduk." Kucuk kızın babası Huseyin Yıldız ise sanık Ayhan Ataşın yalan soylediğini ve kızını eski eşi ile birlikte işkence yaparak oldurduğunu ileri surerek ikisinden de şikayetci oldu.
HAKKINDA YAKALAMA KARARI CIKARTILDI
Duruşmaya katılmayan anne Serap Aldırmaz hakkında yakalama emri cıkartıldı. Mahkeme heyeti, Serap Aldırmazın, yakalanarak en yakın ağır ceza mahkemesinde olayla ilgili savunmasının alınmasından sonra serbest bırakılmasına ve Ayhan Ataşın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
ANNE SEVGİLİYİ SUCLAMIŞTI
Kızı olmeden once gazetecilere ağlayarak acıklama yapan anne Serap Aldırmaz ise sevgilisini suclamıştı. Ataş ile 1.5 yıldır birlikte yaşadığını anlatan Aldırmaz şoyle demişti;
"Kızımı da beni de surekli dovuyordu. Makarna suzgeci ile defalarca vurdu. Bir de ince bir demir cubuk vardı onunla dovuyordu. Teni hassas olduğundan kızımın vucudu cabucak morarıyordu. Ayhan, bir keresinde yaptığından pişman olup ağladı ve kızımın yanına gidip ozur diledi. Ama yine sonrasında dovmeye devam etti. Polisi arayacağımı soylediğimde ise cocuğumu oldurmekle tehdit etti." milliyet