Başbakan Erdoğan, Ankara'da yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi. Başbakan Erdoğan, toplantıda dun internete duşen MİLGEM ihalesiyle ilgili ses kaydı hakkında da konuştu. Sozkonusu videoda Başbakan'ın işadamı Metin Kalkavan'la goruştuğu iddia ediliyor. Başbakan, bu konuda ''Bir cok ihaleler yapılıyor birisi safdışı edilmiş olabilir, şahsıma muracaatı olabilir, ben de dava et diyorum.Bu neticede devletin yuzlerce milyon dolar kazancı oluyor. İşte bunlar bu goruşmeyi dinleyecek kadar karaktersiz'' yorumunda bulundu.

Başbakan Erdoğan şunları soyledi:

MEDYA UZERİNDE VESAYETİ KALDIRDIK

Kurtuluş savaşımızda mahalli basın faaliyetini surdurebildiği yerlerde destanlar yazdı.
Tek parti donemlerindeki sansure rağmen yerel basın buna hicbir zaman boyun eğmedi.
2002’de gunde 4 milyon gazete satılıyordu. Bugun internetin bu kadar yaygınlaşmasına rağmen 4,5 milyon gazete satılıyor.
Siyasetin uzerindeki vesayeti kaldırırken medya uzerindeki vesayeti de kaldırdık.
Şu anda yaşı 25’in altında olan genclerin ozgurluklerin nereden nereye geldiği konusunda kıyas yapmakta zorlandığını goruyoruz.

İNGİLTERE'DE GAZETECİLER GOZALTINA ALINDI, YAYINCI KURULUŞ KAPATILDI

İngiltere’de gazeteciler haber yapma adına bazı telefonları dinlediler. 50 gazeteci gozaltına alındı. Bazıları ceza aldı. Yayıncı kuruluş tarafında bu gazete kapatıldı.
Ama hic kimse gazeteciler gozaltına alındı tutuklandı, İngiltere’de basın ozgurluğu yok demedi.
HER GUN SES KAYDI YAYINLANIYOR
Bizde ise medya her gun ses kayıtları ve tapeler yayınlıyor. Bazıları bunlar yasal dinleme diye kılıf uyduruyor. Bunlar yasal dinleme değildir.
Turkiye’de dinleme yapmanın kuralları vardır.

SAVCILAR YASALARA AYKIRI ŞEKİLDE DEVLETİN MAHREM GORUŞMELERİNİ DİNLEDİ

Bir Başbakanı, cumhurbaşkanını, bakanları dunyanın hicbir yerinde dinleyemezsiniz
Savcı yasalara aykırı şekilde keyfi olarak devletin mahrem goruşmelerini dinlemiştir.
Savcıların ya da memurların servis ettikleri bu goruşmeleri yayınlayanlar da anayasa ve yasaları ihlal etmişlerdir.

KRİPTOLU TELEFONLAR DİNLENDİ

Kriptolu telefonlar dinlenmiştir. İstenilenin elde edilemediği durumlarda da sesler uzerinde montaj, dublaj, kurgu yapılmıştır.
Aslında cok vahim bir skandalla karşı karşıyayız. Turkiye tarihinde eşi gorulemeyen bir hukuk ihlali ve ihanetle karşı karşıyayız.
Selam isimli bir orgut uydurulmuş 3 bine yakın kişinin telefonu dinlenmiş.
Bir başka dosyada 450 MHP’linin telefonu dinlenmiş.
Dun sayın Putin ile bir goruşme yaptım. Bunu sadece istihbarat orgutleri dinlemek ister. Oysa bir savcı bir dosya hazırlayıp keyfi şekilde dinleyebiliyor.

MİLGEM İHALESİ

Bir cok ihaleler yapılıyor birisi safdışı edilmiş olabilir, şahsıma muracaatı olabilir, ben de dava et diyorum.
Bu neticede devletin yuzlerce milyon dolar kazancı oluyor. İşte bunlar bu goruşmeyi dinleyecek kadar karaktersiz.
GORUNTULEME DE VAR
Yeryuzundeki hicbir din hicbir mezhep iki kişi arasındaki konuşmanın ucuncu bir kişiye aktarılmasına hatta kitlelere aktarılmasına cevaz vermez.
Bunlar arasında dinleme yok, goruntuleme de var. Bir ailenin mahremine girecek kadar aile dışı ilişkileri goruntuleyecek kadar sosyal medyada yayınlama hakkını bir internet anlayışı veriyorsa kusura bakmayın bunu ben tanımıyorum.
Cunku bu aile gibi bir muessesenin katledilmesidir.

KRİPTOLU TELEFONLAR TUBİTAK'TA DİNLENİP, CALINIP GOTURULUYOR

TUBİTAK gibi bir kurum merkezinde bu dinlemeleri yapıyor ve siz guvenli hattır diye bu goruşmeleri yapıyorsunuz. Kriptolu telefonlar o merkezde dinlenip depolanıyor sonra da calınıp goturuluyor.

HİCBİR DİNDE BOYLE ALCAKLIĞA RASTLAYAMAZSINIZ

Ben imam hatipte okudum. Dinimi az da olsa bilirim benim dunum boyle gayri meşru yapıya iyi bakmaz.
Devlet icine sızacaksınız, insanların telefon goruşmelerini dinleyip şantaj yapacaksınız. Harac toplayacaksınız.
Bırakın İslam’ı başka hicbir dinde boyle bir alcaklığa rastlayamazsınız.
Daha once yaptıkları gibi bugun de istedikleri dublajı yapsınlar. Bundan korkmuyoruz. Şu ana kadar 14 şehre gittim muhteşem katılımlar gordum.

MİTİNG GORUNTULERİNE MONTAJ DİYORLAR

Ankara’ya kapanıp kalmış bir genel başkan olmadı. Hamdolsun bugune kadar gorulmemiş bir coşkuya tanık oldum.
Birileri ahlaksızca cıkıp bu mitinglerdeki goruntulerin montaj olduğunu soyluyorlar. Onlar buyursun gelsin kendi gozleriyle gorsun.
Bindirilmiş kıta mantığını kabul etmeyen bir genel başkanım. Meydandaki reel yapıyı gormek icin teşkilatımıza bu talimatı kesin olarak vermiş bir genel başkanım.

BİRİNCİ OLMAZSAK BIRAKIRIM DİYORUM, DİĞERLERİ BUNU YAPMAYA HAZIR MI?

Anketler yoluyla oynanmak istenen bir oyun var.
Niye bu partiler hep ikinciliği ucunculuğu dordunculuğu kabul ediyorlar.
Eğer partim bu secimlerden de birinci olarak cıkmazsa ben siyaseti bırakmaya hazırım diyorum. Acaba diğerleri bunu bırakmaya hazır mı?

ADALET BAKANIMA YAKINDAN TAKİP ET DEMEKTEN DAHA DOĞAL NE OLABİLİR

Doğruysa adalet icin cok vahim
Milletimiz meselenin yolsuzluk ve ruşvet olmadığını meselenin bir darbe girişimi olduğunu cok iyi biliyor.
Boğaza karşı viskisini yudumlayanlar 200 yıldır gaflet uykusundalar.
Adalet Bakanımla benim goruşmem. Malum gazete yayınlamış cunku kendisiyle ilgili
Benim Adalet Bakanıma yakından takip demekten daha doğal ne olur. Bana SPK’nın verdiği bilgiler cok tehlikeli bilgiler.
Paralele yapılar, kirli ilişkiler. İster istemez burayı yakında takip et dememi gerektiriyor.
Ben bunu ulkem icin milletim icin istiyorum.
Cunku bu ana kadar her şey bunların iki dudağı arasındaydı.
Bunlar blue jeanlerle, eşofmanlarla evlerinde başbakan ağırlamış tiplerdi. Şimdi oyle başbakan yok.
Bunlar bu ulkede milleti aptal, halkı cahil yerine koydular. Hep kaybettiler bundan sonra da kaybedecekler.
Turkiye guclendikce bundan rahatsız olan ic ve dış gucler var. Partimiz kapatılmak istendi. Secmenin tercihini etkilemeye donuk kirli senaryolar devreye sokuldu.

ESKİ TURKİYE'Yİ OZLEYENLER 17 ARALIK DARBE GİRİŞİMİ YAPTI

Eski Turkiye’yi ozleyenler 17 Aralık darbe girişimini yaparak yeni Turkiye’ye hucum ettiler.
Eski Turkiye’yi ozleyen kim varsa bu hucumda yer aldı yer alıyor.
17 Aralık darbe girişimi hukumetimiz tarafından puskurtulmuştur. 30 Mart’ta milletimiz gereken cevabı sandıkta verecektir.

ORTALIĞA COK PİSLİK DOKULECEK

Hic kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak.
Ortalığa cok pislik dokulecek şimdiden soyleyeyim.
Cok carpıcı cok şaşırtıcı sonuclar ortaya cıkacak.
Butun kirli ilişkiler kirli eylemler tek tek ortaya dokulecek ve failleri yargı onune cıkacak.
Gerek Gezi olayları gerek 17 Aralık darbesi bahanelerin arkasına sığınılarak devlete yapılan saldırılardı.

CANIM SERAMİKLERİ KIRDILAR

Allah aşkına soruyorum, esnafların camlarını cercevelerini molotoflarla indirenleri Taksim’deki 12 ağacın bir yerden başka bir yere sokulmesiyle vatanseverlik olarak tanımlanabilir mi?
Kızılay’a gidin oradaki canım canım seramikleri nasıl kırdıklarını goreceksiniz. Belediye başkanım bunu bilerek yapmıyor. Gorsunler neler yaptıklarını diye.

PARALEL YAPI CHP VE MHP'YE DESTEK VERİYOR

Paralel yapı CHP ya da MHP’ye destek veriyor.
Evlerinde, yurtlarında Tayyip Erdoğan’a beddua seansları yapıyorlar. Ne olacak başlarındaki zat televizyonlarında beddua etmişti.
Şimdi de kılıf uyduruyorlar peygamberimiz de beddua edermiş hatta Allah da beddua edermiş…
Şimdi de CHP ya da MHP’yi destekliyorlar.
Once devlet değil once insan ve insanla birlikte demokrasi ve hedef ne? Modern şehirler. Bu yerel secimde biz bu uc başlığı ana başlıklar olarak aldık.

kaynak: hurriyet