Merhaba anneler,bilgilerim bolumunde cocuğumun olmadığını belirtmiştim.(Daha doğrusu belirtilmiş diyelim,kocamın yeğeni sağ olsun actı ama bir kac şeyi atlamış)Ama benim de 13 yaşında bir afacanım var.Kız.Ama son zamanlarda sorunlar yaşıyoruz.Ergenliğe girdiğinden mi nedir,benden iyice uzaklaşır oldu.Ekim ayında kadın oldu,yani yeni girmedi ,yine de ilk yıl ona anlayışlı davranmaya calışıyorum.Ama sanırım sorun o değil.Yani demek istediğim,yaklaşık bir aydır cok huysuz.Ayrıca hayatta bir amacının kalmadığını soyleyip duruyor.Son zamanlarda siyaset konuşmalarımıza da katılır oldu.Ama soyledikleri oyle boyle değil,bizden cok şey biliyor.Ve coğu zaman beni şaşırtıyor.Gerci bunları nereden oğreniyor bilmiyorum,okuldan oğrenmiştir sanırım diye ders kitaplarına iyice baktım,baştan sona fosforlu kalemle cizmiş,ama dediklerine dair bir şey bulamadım.Her neyse,cok uzattım.Kızım 2 hafta kadar once yine siyaset konuşurken araya daldı.Şu an ben de siyasi goruşlerimi belirtmek istemiyorum ama,kızım Tayyib'in dini ulkeyi yonetmekte kullanmasının yanlış olduğunu soyledi.Biraz daha konuşunca "Bu mal(aynen bu kelimeyi kullandı) ulkede kalmak istemiyorum" şeklinde bir laf etti."Kızım,neden?" diye sorunca da,"Din hep on planda,10'dan sonra icki bile satılmıyor,ayrıca cok fakir bir ulke.Diğer ulkelerde yaşam ruya gibi" dedi.Bir şeyler daha dedi ama affınıza sığınıyorum,hatırlayamıyorum şu anda.Once cocuklardaki klasik batı hayranlığı diye geciştirdim,ama oturup bana planlarını soylemeye başladı.2-3 aydır araştırdığını,dalga gecmediğini belirtti.Almanya'ya gitmek istiyormuş.Ama Turkler'in orada kole gibi calıştığını,boyle bir yaşam istemediğini belirtti.Almanya'dan vize almak,orada okumak istiyor,ama bunun icin 7000 peşin istiyorlarmış kredi kartında.(yurt,okul masrafları vb.)Para biriktirmeye de başlamış,400 TL kadar toplamış.Bayram harclıkları falan baya avantaj sağlamış ona,hala sakladığını gorunce şaşırdım.Ama Almanya'dan vize almanın cok zor olduğunu,bunun icin universiteyi Turkiye'de bitirmek istediğini soyledi."Turkiye'den universite bitireni kimse tınlamıyor anne" de dedi.Universiteyi bitirince Hollanda'ya falan gitmek istiyormuş,ya da Avusturalya'ya.Tabii en buyuk hayali Macaristan.Ama Macaristan'da da halkın Turkiye'ye yakın bir durumunun olduğunu soyledi (ekonomik acıdan).Tum bunları nereden oğreniyor bilmiyorum,son zamanlarda o kadar bilmiş oldu ki,otur tum ulkelerin haritada yerlerini goster,ayrıca bilgi ver desem anında gosterir.Tamam boyle konulara ilgi duyması guzel bir şey,ama bu onu Turkiye'ye duşman yapıyorsa,ve batıyı gozunde fazla buyutuyorsa benim acımdan kotu.Hem oğrendiğime gore Skype isimli siteden bir kac yabancı arkadaşı varmış,sesli olarak goruşuyorlarmış.Makedonya ya da Yunanistan gibi bir yerden sanırım.Bunu oğrenmesem bu işte ciddi olduğunu anlamazdım,ama yabancı yerlerden cocuklarla goruşmeye başladı ve sanırım bu gercek hayatı,Turkiye'deki hayatını gormezden gelmesine sebep oluyor. Ben ulkemize aşık biriyim Ama kızım gittikce nefret etmeye başladı ve onu bu huyundan vazgecirmeli miyim bilmiyorum.Yani bu kadar bilgili olması,dunyaya acılması harika,ayrıca onumu kapatırsam kendimi suclu hissedeceğimden eminim,ama bu onu dinden ve ulkeden soğutuyor.Acil olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var.Okuduğunuz icin teşekkur ederim.
ReadBull.net sizlere daha iyi hizmet sunmak için çerezleri kullanıyor. ReadBull.net'i kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Detaylı bilgi almak için Gizlilik ve Çerez Politikası metnimizi inceleyebilirsiniz.