Sultangazi'de hırsızlar, 18 yıldır yatağa mahkum bir şekilde yaşayan bedensel engelli iki kardeşin akulu arabalarını caldılar.
İstanbul Sultangazi'de anneleri ile birlikte yaşayan bedensel engelli kardeşlerden Hatice Şeker 26, ağabeyi Selcuk Şeker ise 28 yaşında.
GECİRDİKLERİ HASTALIK YATAĞA MAHKUM ETTİ
Ufakken her cocuk gibi arkadaşları ile koşup oynayan iki kardeş, ortaokul cağlarında yakalandıkları hastalık nedeniyle yatağa mahkum oldu. Once Selcuk, ardından ise Hatice yatağa duştu. Hayatlarının buyuk bir bolumunu tekerlekli sandalye uzerinde geciren bedensel engelli iki kardeş Sultangazi 75'inci Yıl Mahallesi'ndeki tek goz evlerinde anneleri ile hayata tutunmaya calıştı.
AKULU ARABALARI CALINDI
Kısa bir sure once babalarını da kaybeden bedensel engelli kardeşlere bir darbe de hırsızlardan geldi. Bedensel engelli kardeşleri hayata bağlayan tek şey olan akulu arabaları, dun gece hırsızların hedefi oldu. Hırsızlar, 18 yıldır yatağa mahkum bir şekilde yaşayan bedensel engelli iki kardeşin Sosyal Hizmetler İstanbul İl Mudurluğu tarafından verilen akulu araclarını evlerinin onunden caldı.
"BU DURUMU YAŞAYANLAR ANLAR"
Yaşadıkları onca sıkıntı ve acıya rağmen gozleri hala gulebilen iki kardeş yaşananları bir sınav olarak gorduklerini soyledi. Hatice Şeker, "Yaşadığım durumu anlatamıyorum. Bu durumu yaşayan anlar" dedi. Mahkum olduğu yatağından kameraya gulen gozlerle bakan 28 yaşındaki Selcuk Şeker ise "Allah'tan korkmayan calar. Engelli bir insanın arabasını calıyorlar ne diyebilirim. Babam 2 sene once oldu. Babam gitti. Annemle yaşıyoruz. Yaşadıklarımız imtihan dunyasında bir imtihan. İmtihanımızı bu şekilde yaşıyoruz. Ustune ustelik akulu arabamızı caldılar. Ama bir gun o arabaya o hırsızın da ihtiyacı olabilir" diye konuştu.
"BUNU YAPAN İNSAN OLMAZ"
10 yaşından bu yana yatağa mahkum olan cocuklarını bir an bile yalnız bırakmayan, son iki yıldır tek başına bakmaya calışan talihsiz anne Hatice Şeker ise, yaşadıklarını şoyle anlattı: "10 yılından sonra yurume engelli oldular. Doktorlara dolaştırdık. Skolyoz (omurganın goğus veya bel bolgelerinde gorulebilen yana doğru eğiklik) ameliyatı oldular. Ameliyattan sonra yune yuruyemediler. 18 yıldır boyle hayatımızı devam ettiriyoruz. Yaşadıklarımız yetmiyormuş gibi cocuklarımın akulu aracını caldılar. Sabah kalktım baktım yerinde yok. Engelli iki cocuğu aracı calınır mı? Bu bir ihtiyarın bastonunu calmak gibidir. Bunu yapan insan olamaz. Eşimi 2 yıl once kaybettim. Arabaları iceriye almaya gucum yetmiyor. Hayatımızı iyi kotu devam ettiriyorduk bu bile cok goruldu."
Akulu arabaları calan hırsızların insan olamayacağını belirten anne Hatice Şeker, "Kendileri de boyle bir durum yaşasın bizi o zaman daha iyi anlarlar. Bir emekli maaşı ile geciniyoruz. Başka bir gelirim yok. Cocuklarıma arac alabilecek durumum da yok. Yetkililerden hayırseverlerden el uzatmalarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.
haberler.com
Engelli Kardeşlerin Akulu arabasını Caldılar
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Engelli Kardeşlerin Akulu arabasını Caldılar