Unlu, "Basketbol takımlarının en buyuk destekcisi, bulundukları ilin marka değeri en yuksek firmalarıdır. Takımların forma onunde ve sahaların orta gobek reklam alanlarında bu firmaların logoları yer alır. Ancak bizim bu ana kadar boylesine ana sponsorumuz olmadı. Bu konuda da kent dinamiklerinin desteğini bekliyoruz" dedi.
Cukurova Basketbol Kulubu (CBK) Mersin Yenişehir Belediyesi'nde genel koordinator Ender Unlu, başantrenor Emre Vatansever ve teknik koordinator Zafer Kalaycıoğlu, tesislerde duzenlenen basın toplantısında sezona ilişkin acıklamalarda bulundu. Sezona 4 kupa hedefiyle başladıklarını ve iddialı bir kadro kurduklarını ancak Turkiye'de kadın basketbolunun fazla bilinmemesi nedeniyle hayata gecirilen projelerin net olarak anlaşılmadığını soyleyen Unlu, “ Transfer ettiğimiz oyuncular Avrupa ve Amerika'da 'yıldız' olarak tanınıyor ancak ulkemizde bunu anlatamıyoruz. Chelsea Gray, DeWanna Bonner veya Jonquel Jones dediğimiz zaman, insanlarda pek karşılık bulamıyoruz. Futboldan ornek vererek, 'Kadın basketbolunun Ronaldo ve Messi'si bizde' dediğimiz zaman, insanların bakışları değişiyor. İnsanların ilgilerini cekebilmek icin bu şekilde anlatmaya calışıyorum. Burada ne kadar değerli oyuncu ve kocların olduğunu anlatmak basın mensuplarının calışmalarıyla mumkun olacak. Tek başına başarmamız mumkun değil" dedi.
"MERSİN HALKININ TAKIMIYIZ"
Cukurova Basketbol'un Mersin'in birleştirici gucu olmak istediğini aktaran Unlu, "Biz herhangi bir duşuncenin veya kuruluşun takımı değiliz. Biz butun belediyelerin, butun goruşlerin, Mersin halkının takımıyız. Biz Mersin'in ortadaki birleştirici gucu olmak istiyoruz. Basketbol takımlarının en buyuk destekcisi, bulundukları ilin marka değeri en yuksek firmalarıdır. Takımların forma onunde ve sahaların orta gobek reklam alanlarında bu firmaların logoları yer alır. Ancak bizim bu ana kadar boylesine ana sponsorumuz olmadı. Hala saha ortamız ve forma onumuz boş. Bu konuda da kent dinamiklerinin desteğini bekliyoruz. Mersin İdmanyurdu hepimizin takımı. Biz de tum halkımız gibi Mersin İdmanyurdu'nun Super Lig'de bulunmasını istiyoruz. Kulup olarak da kırmızı-lacivertli ekibimize her konuda yardımcı olmaya hazırız ama futbola gosterilen ilgiyi, kadın basketboluna da gosterelim. Erkek futbolunda şampiyonlar ligi neyse, EuroLig Kadınlarda odur. Yani Mersin'i şampiyonlar liginde temsil eden bir takım olduğumuzu lutfen herkese anlatalım. Ote yandan bizi cok değerli hissettiren ve hedeflerimiz icin elinden geleni yapacağının sozunu veren sayın valimize, kulubum ve Mersin sporu adına yurekten teşekkur ediyorum" diye konuştu.
VATANSEVER: ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ
CBK'nın WNBA Lisanslı Başantrenoru Emre Vatansever ise 4 kupa hedefine değil calışmaya odaklanmak gerektiğine vurgu yaparak, şunları soyledi:
"Bugun ne yaptığımıza bakmak istiyorum. Kupayı fazla duşunduğunuz zaman, istediğiniz yere gelemiyorsunuz. Bugun o kupa icin ne yaptık? Bugun sahaya girdiğimizde kupa kazandık mı? Oyuncularıma 4-5 ay sonrasına konsantre olmamak gerektiğini, her saniyenin ve her pozisyonun onemli olduğunu soyledim. Bu şekilde calışılırsa iyi oyunculara ve iyi calışan takımlara, iyi sonuclar her zaman gelir. WNBA'de dahi boylesine guzel bir salon ve bu denli imkan yok. Buranın bir hak edişi var. Karşılığını vermek icin elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Taraftarlarımıza da bir cağrım var. Ortaya guzel bir şey koymamız ve insanların bunu izlemesi lazım. Cunku bu iş taraftarlarla guzel. Şehrin sahiplendiği bir takım var. Bu şehir gerekeni yaptı, yapmaya da devam edecektir. Kalabalık ve bizi motive eden tribunlere karşı oynamak istiyoruz."
ABD ve Turkiye arasındaki kultur farkının basketbolda da hissedildiğini kaydeden ancak iki ulke liglerinin kıyaslanmaması gerektiğine dikkat ceken Vatansever, "İki farklı kultur var ortada. Her kulturun birbirine ozgu dinamikleri var. Amerika'ya gitmeden once, 'Ne kadar buyuk, ozel ve guzel bir yer' diye duşunuyordum ama orayı yaşadıktan sonra, 'Turkiye ligini yaşasam da oradaki dinamiklere geri donsem' dedim. Kıyaslamak doğru olmaz ama CBK'daki konseptin cok azı var WNBA takımlarında. Benim calıştığım WNBA takımında bile buradaki imkanlar yok. Gercekten cok ozel bir yer burası. İnşallah bunun değerini cıkartırız ortaya" ifadelerini kullandı.
KALAYCIOĞLU: CUKUROVA, BUTUN ORGANİZASYONLARIN ONUNE GECMİŞ DURUMDA
Teknik koordinator Zafer Kalaycıoğlu da kendilerini zor bir sezonun beklediğini dile getirerek, "Edindiğim tecrubelere gore, bu sezonun zor bir sezon olacağını biliyorum. Buraya kupa getirmek kolay değil. Fenerbahce 'nin ve Galatasaray 'ın kadın basketbolunda en cok kupa kazanan kulupler olduğunu biliyoruz. BOTAŞ haricindeki Anadolu takımları, ligde ve Turkiye Kupası'nda şampiyonluk kazanmamıştı. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Mersin BŞB ve Hatay var. Turkiye Kupası'nı kazanmak kolay bir iş değil. Gecen yıl bu başarıldı. Kupayı kazandığımız kadrodaki 4 yabancının sakatlıklar nedeniyle lig finalinde oynamaması, moral bozukluğu ve hırsı beraberinde getirdi. Bu hırsla sezona başlıyoruz. Geleceğin başarılı antrenorlerinden olacağına inandığım Emre Vatansever'in başarısı bizi mutlu edecektir. Taraftarlarımızın da desteğiyle kupalara uzanmak istiyoruz. Cukurova, butun organizasyonların onune gecmiş durumda ve bir devamlılık var. Gecen sene final oynamış bir kulupten bahsediyoruz. Burada kentin tum dinamiklerinin desteği cok onemli" şeklinde konuştu.
DHA