Başbakan Erdoğan, yerel medya mensuplarıyla Ankara'da biraraya gelerek yaptığı konuşmada dun ve onceki gun ortaya cıkan ses kayıtlarını kabul etti. Onceki gun ortaya cıkan kayıtta Erdoğan, Aydın Doğan'ın taraf olduğu bir davaya Adalet Bakanı aracılığıyla mudahale olurken, dun yayınlanan konuşmada Milgem ihalesine yaptığı mudahalenin de normal olduğunu soyledi.
MİL GEM KAYDINI KABUL ETTİ
"Kriptolu telefonlar dinlenmiştir. İstenilenin elde edilemediği durumlarda da sesler uzerinde montaj, dublaj, kurgu yapılmıştır.
Aslında cok vahim bir skandalla karşı karşıyayız. Turkiye tarihinde eşi gorulemeyen bir hukuk ihlali ve ihanetle karşı karşıyayız.
Selam isimli bir orgut uydurulmuş 3 bine yakın kişinin telefonu dinlenmiş.
Bir başka dosyada 450 MHPlinin telefonu dinlenmiş.
Dun sayın Putin ile bir goruşme yaptım. Bunu sadece istihbarat orgutleri dinlemek ister. Oysa bir savcı bir dosya hazırlayıp keyfi şekilde dinleyebiliyor" diyen Erdoğan Milgem konuşması icin şunları soyledi:
"Bir cok ihaleler yapılıyor birisi safdışı edilmiş olabilir, şahsıma muracaatı olabilir, ben de dava et diyorum.
Bu neticede devletin yuzlerce milyon dolar kazancı oluyor. İşte bunlar bu goruşmeyi dinleyecek kadar karaktersiz."
"ALEVİ HAKİM" KAYDINI DA KABUL ETTİ
Erdoğan, bugun Hurriyet gazetesinde de yayınlanan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le Aydın Doğan'ın taraf olduğu dava uzerine goruşmesi hakkında ise:
"Adalet Bakanımla benim goruşmem. Malum gazete yayınlamış cunku kendisiyle ilgili
Benim Adalet Bakanıma yakından takip demekten daha doğal ne olur. Bana SPKnın verdiği bilgiler cok tehlikeli bilgiler.
Paralele yapılar, kirli ilişkiler. İster istemez burayı yakında takip et dememi gerektiriyor.
Ben bunu ulkem icin milletim icin istiyorum."
Sadullah Ergin, o konuşmada Aydın Doğan lehine karar veren hakim icin"Alevi" ifadesini kullanıyordu.
Odatv.com