Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanustu oykulerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programı beşinci sezonunda da devam ediyor. Beşinci sezonun onuncu Fark Yaratan’ı “Turkiye Omurilik Felclileri Derneği” tarafından hayata gecirilen “Buradaengellendim.com” projesi oldu.

Buradaengellendim.com engelli bireylerin gunluk hayatlarını zorlaştıran mimari engellerin giderilmesinde herkesin rol oynamasını sağlamak icin hazırlanmış bir web platformu. Turkiye Omurilik Felclileri Derneği'nin kurduğu www.buradaengellendim.com adlı internet sitesinin amacı, sokaklarda karşılaşılan engelleri fotoğraflarla ile belirleyerekbelgeleyerek, ilgili belediyelerin bunları takip etmesini sağlamak ve nihai olarak bu sorunları ortadan kaldırmak.

Buradaengellendim.com projesinin amaclarından biri, aynı zamanda kamu kuruluşlarını 2015 yılına ertelenen 5378 sayılı Engelliler Yasası’na hazırlamaya calışıyor. Fiziksel engellerin oluşmasındaki en onemli nedenlerden birinin de belediyelerin evrensel standartlara uygun olmayan projelere ruhsat vermelerinden kaynaklandığınaı duşunen inanan Turkiye Omurilik Felclileri Derneği, bu platform ile belediyeleri evrensel standartlara uymayan projelere ruhsat vermemeye cağırıyor.

Buradaengellendim.com projesinde vatandaşlar sokaklardaki, kamu kurumlarındaki engelleri fotoğraflayarak siteye yukluyorlar. Turkiye Omurilik Felclileri Derneği yetkilileri ise bu engeller ile ilgili olarak belediyelere bildirimler yaparak, engeli duzeltmelerini istiyorlar.

Bugune kadar 833 engellenme fotoğrafının paylaşıldığı projede, belediyeler 100’e yakın engeli duzelttiler. Facebook ve Twitter uzerinden de paylaşımlar yapılan projenin, bir de iPhone uygulaması bulunuyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/2...l&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer