İşte Başbakan'ın konuşmalarından satır başları;

- Bugun Elazığ ve Malatya'daydım. Gordum ki, bu olaylar halkı cok ciddi şekilde kentlemiş.

Butun gittiğim illerde gorduğum ilgi alaka cok fazlaydı.

O coşku o heyecan cok şeyi gosteriyor. Paralel yapı halkı cok ciddi bir şeklide halkı birbirine kenetlemiş.

Malatya'da emniyetin verdiği sayılara gore 100 binin uzerinde insan vardı.

Paralel yapıya girmeden meydan hemen tepkisini ortaya koyuyor.

Obur taraftarn bakıyorsunu fotomontaj ile uğraşıyor. Bulamadıkları şeyi montaj diye yakıştırıyorlar.

Onlar bunlarla uğraşsınlar biz yolumuza devam ediyoruz. Miili irade sandıkta en guzel şekilde tecelli edecek.

Gittikce hırcınlaşma var. Orneğin istanbulda trabzonlular gecesi var. toplum sizi kabullenmiyor. Kalkıp siz ona siyasetci olarak yumruk atarsanız Sizin nasıl bir hazımsızlık icinde olduğunuzu gosteriyorsunuz. Ustune o şahız AK Partiliyim diyor.

Eğer sen İstanbula belediye başkanı olamaya karar vermişsen, sen herkesin belediye başkanı olacaksın sadece chp'nin değil. temenni ederimki bu tur şeyleri yaşamayız ve sandıktan en guzel neticeyi alırız.

Erdoğan - Koc goruşmesi

Mustafa Koc ile yapacakları yatırımları goruştuk.

- Mehmet Barlas Erdoğan'a "Mustafa Koc'un sizden randevu alabilmek icin yurtdışından başka bir isimden yardım istediğini duydum. Doğru mu?" şeklinde bir soru sordu.

Erdoğan bu soruya "Mustafa Koc, benimle goruşmek istedi randevu istedi ama vermedim, goruşebilmek icin araya Barzani'yi soktu. Sayın Barzani evet beni aradı" dedi.

- Aydın doğan konusu

Şu andaki yayın politikarlı ile ahlaklı olmayan bir yola giriyorlar. Tamamen paralel yapının bir calışması icinde. Koşe yazarları keza aynen oyle. Gecen gunlerde ben bu yazarlardan bir tanesini deşifre ettim.

Anayasa ihlallerini savunan bir gazetei ile nereye gidersiniz. Bu insanlara gel konuşalım diyemeyiz.

Casusluk ve ajanlık

- Şu anda yargı adil bir karar verebilecek durumda değil. Cunku yargıyada o şekilde dizayn etmişler. Bunun o şekilde duzenlenmesi lazım once.

İstediğini istediği zaman istediği şekilde dinliyor. Bunların hepsini yaptılar ve yapıyorlar. Yuz binlerde insanı dinlediler.

- Yaptıkları atamalar neticesinde savcılar karıştırdıkca başaka şeyler cıkmaya başladı. Bu arada bir cok CD vs kacırılmış durumda.

- Şimdi yargıya geldiğimiz zaman orada da farklı bir duzenleme var. Bizim başımızda bilir kişi denilen bir bela var mesela. Kime gore belirlenecek bu bilir kişi. Bu kişi ajanı da kurtarıyor, casusu da kurtarıyor.

- Ulusal guvenliğimiz tehtid altındadır. Ulusal guvenliğimizi guvende altına almak icin ilk yapacağımız şey yargıdaki duzenlemelerdir.

- 30 mart'tan sonra yargıda duzenleme yapacağız.

İnternet duzenlemesi

- İnternet yasasına malum cevreler hemen isyan ettiler.

- Bu alanda bile 30 Mart'tan sonra kesin adımlar atacağız.

- Devletin butun kurumlarında bunlar var. Fakat bizim şu andaki tek hedefimiz karar mekanizmalarını temizlemek.

sabah