Gulen’e Kırmızı Bulten cıkabilir
Erdoğan, ABD’de bulunan Fethullah Gulen icin “Obama’ya gereken her şeyi soyledim. İc guvenliği tehdit edenler sizdeyse gerekli tavrı koymalısınız dedim. Kırmızı Bulten neden olmasın” diye konuştu

ANKARA Milliyet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart sonrasında “Dini cemaat değil orgut” diye nitelendirdiği cemaate karşı yargının harekete gececeğini, yargının şu an icin ise adil karar veremeyeceğini kaydetti. A Haber’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

- MONTAJI GORECEKLER: (Meydanları nasıl buluyorsunuz?) Paralel yapı meselesi halkı birbirine kenetlemiş. Daha paralel yapıya girmeden meydan, birinci, ikinci, uc kafadarın ucuncusunu zikretmeden tepkisini ortaya koyuyor. Obur taraftan muhalefet ikide bir fotomontaj diyor. Bulamadıkları şeye montaj diye yakıştırma yapıyorlar. Onlar bununla oyalansınlar. 30 Mart akşamı montajı gorecekler.
- KOC’LA?RANDEVU: (Mehmet Barlas’ın Koc ailesine randevuyu Barzani ayarlamış sozleri uzerine) Koc grubunun Kuzey Irak’ta da yatırımları var. Bizim tabi randevu olayı Ali Bey’den (Koc) geldi. Mustafa bey de olunca birlikte gelsinler dedik. Geldiler. Acıkcası Hurriyet’teki soyleyişiye de hic girmedik. (Uganda’da rafineri gibi konulara) Onlara girmedik.
- AYDIN DOĞAN?İCİN?ZOR: (Aydın Doğan da randevu alabilir mi?) Aydın Doğan’ın zorlaştı iş. Barzani de olmaz. Daha farklı yerleri devreye sokması lazım. Şu andaki yayın politikalarıyla ahlaki olmayan yollara giriyorlar. Tamamen paralel yapının yayın organı gibi bir calışmanın icinde.
- DUZENLEME YAPILACAK: (Casusluktan soz ediyorsunuz ama mueyyidesi olmuyor sorusu uzerine) Bunun mueyyidesi cok ağır. Casusluk, ajanlık. Hepsine giriyor. Fakat şu anda yargı henuz, bir kısım yargı, adil bir kararı verecek durumda değil. Yuzbinlerce insan dinlendi bu arada. Bircok CD’ler de kacırılmış durumda. 30 Mart’ı atlatıp, onumuze bu noktada bakmaya mecburuz. Yargıda duzenleme şart.
- DİNLESİNLER: (Dinlenme riski bitti mi sorusu uzerine) Hayır şu anda değilim. Kriptolu telefonu da bıraktım. Dinliyorlarsa da dinlesinler. Bıraktım, normal hattan konuşuyorum. Bunların hesabını en kararlı şekilde soracağız.
- ADAMI İPE GOTURUR: Halkımız bilmiyor montaj oluyor mu? Adamı ipe goturur bu dinlemeler, oyle montaj var. İnsanları eşlerinden ayırır, aileyi bozar. (Kılıcdaroğlu ve Bahceli icin espri amaclı hazırlanan montaj goruntulerinin yayınlanmasını isteyerek...) Hic istemediğiniz şeyle sizi vururlar boyle. Bu iş artık profesyonelleşmiş.
- YOUTUBE VE FACEBOOK: Bir internet yasası olayı getirdik. Malum cevreler hemen isyan ettiler. Cunku comağı sokuyorduk. Yapabildiğimiz kadarıyla yaptık. O alanda bile 30 Mart’tan sonra atacağımız bazı adımlar var. YouTube diyorlar. O konularda dunya ne der, şu bu ne der. Benim ve bazı arkadaşlarımın bu konuda kararlılığımız var. Milleti YouTube’a, facebook’a yediremeyiz. Kapatılmaları dahil, gereken yapılacak.
- ALEVİ İFADESİ MONTAJ: (Sadullah Ergin konuşmasındaki Alevi hÂkim ifadesi) Buyuk ihtimalle o da bir montaj. Alevi ifadesi. Hatay’da secim var. Nusayriler’in ağırlığı var. Onları tahrike yonelik montaj koymuş olabilirler.
- OBAMA’DAN İSTEDİM: (ABD’deki Gulen konusunda) Sayın Obama’yla da goruştum. Oradan da umutluyum. Gereken herşeyi soyledim. Huzursuzluğun kaynağı kişi sizdedir dedim, gereğini bekliyorum dedim. İc guvenliği tehdit edenler sizdeyse siz de gerekli tavrı koymalısınız. Siz nasıl benden istiyorsanız, ben de bunları isteme hakkına sahibim dedim. Mesaj alınmıştır dedi, olumlu baktı. Kırmızı Bulten niye olmasın. Her şeyin altyapısını oluşturacaksın.