Turkiyeyi dehşete duşuren olayın yankıları suruyor. Guvenlik kamerası kayıtlarında Kemalin babasına ağlayarak, Babacığım lutfen beni aşağıya atma diyerek yalvardığı ortaya cıktı
0
Baba lutfen beni oldurme
SERTAC KOC - KAYSERİ
Kayseride, inşaatlarda usta olarak calışan Nuri Duranın eşini ve yaşları 1 ile 7 arasında değişen 4 cocuğunu vahşice oldurdukten sonra intihar etmesine ilişkin olayın yankıları surerken, olayla ilgili yurekleri burkan ayrıntılar gunışığına cıktı.
Kendinde değildi
Kayseri Emniyet Mudurluğu geniş caplı soruşturmasını surdururken olayla ilgili dun şoke eden guvenlik kamerası kayıtları da ortaya cıktı. Duranın buyuk oğlu Kemali okulundan alışı ve daha sonra olayın meydana geldiği apartmana girişleri saniye saniye kaydedildi. Ayrıca, Duranın apartman boşluğuna oğlunu itmesi ve daha sonra kendisinin beton zemine cakılması da goruntulerde yer alıyor.
Duranın eşini ve 3 cocuğunu cekicle oldurdukten sonra 7 yaşındaki oğlunu okulundan aldığı ve apartmanın 15. katından attığı ortaya cıkmıştı. Duranın 7 yaşındaki oğlu Kemalin babasına bu sırada ağlayarak, Babacığım lutfen beni aşağıya atma, lutfen beni oldurme anneme gotur diyerek yalvardığı oğrenildi. Bu sahneyi ayrıca, Duranın bir komşusunun gorduğu ve engel olmaya calıştığı da ortaya cıktı.
Komşu, yangın merdiveninden cocuk ağlama sesleri gelmesi uzerine dışarı cıktığını, yangın merdivenine gecmek istediğinde Duranın kapıya ayağıyla basarak kendisinin iceri girmesine musade etmediğini soyledi.
Komşu, kapıyı biraz aralandığında cocuğu yerde yatmış ve korkudan titrer halde gorduğunu anlatarak Cocuk Baba ne olursun beni anneme gotur, beni aşağıya atma, lutfen beni oldurme diye yalvarıyordu. Duran cocukla konuşuyordu, ama ne soylediği anlaşılmıyordu. Ben hemen yan taraftaki komşumun balkonuna gectim ve adamla cocuğu atmaması icin konuşmaya calıştım. Adam bizi duymuyordu, dinlemiyordu. Sadece Beni rahat bırakın dedi ve sonra cocuğu kucağına alarak aşağıya attı. Cocuğu attıktan sonra gulumsedi. O an adamın kendinde olmadığını hissettim. Adam cocuğu attıktan birkac dakika sonra da kendisini aşağı attı.
Psikolojisi bozuktu
Milliyetin ulaştığı Duranın kardeşi Polat Duran ise, Kardeşimde son zamanlarda psikolojik olarak bir bozukluk olduğunu ve dengesiz davrandığını fark etmiştik. Tedavi goruyordu. Olaydan bir gun once dinlenmesi icin onu eve gonderdim. Ona yarın seni alıp doktora gotureceğim dedim. Onu alıp hastaneye yatıracaktım. Ancak onu evde bulamadım. Maalesef engel olamadım dedi. Polat Duran, kardeşinin herhangi bir maddi sıkıntısının bulunmadığını soyledi.
Yağmur altında toprağa verildiler
Nuri Duran, eşi Ozlem ve cocukları Mert (3), Kemal (7), Yiğit Talha (6) ve Ruyanın (1) cenazeleri Kayserinin Pınarbaşı ilcesine bağlı Gazi Koyunde toprağa verildi. Cenazi sırasında goz yaşları sel olurken, Duran ailesinin yakınları fenalık gecirdi. Bazı aile yakınları, Nasıl kıydın yavrularına diyerek gozyaşı doktu. Duran ailesinin 6 uyesi, yan yana kazılan mezarlara defnedildi.
Engel olamadık
Duranın annesi Cicek Duran, Yavrum, yavrularına kıydı. Duyamadık, goremedik engel olamadık diyerek ağıtlar yaktı.
Gorevlinin uzerine duştu
Duranın ayrıca, kendini apartman boşluğuna bıraktıktan sonra yan apartmanda bina gorevlisi olarak calışan Hakan Certmekin uzerine duştuğu oğrenildi. Certmek, kazan dairesine komur taşıdığı sırada bir cocuğun beton zemine hızla cakıldığını gorduğunu, ardından da koşarak cocuğun yanına gittiğini soylediği oğrenildi. Certmek, Yaşıyor mu diye cocuğun boğazına baktım. Uzerime birisi duştu. Duşen adam belime carptı. Eğer tam altında kalsaydım ben de olurdum dedi.
Depresyon ilacları kullanıyormuş
Nuri Duranın bir suredir psikolojisinin bozuk olduğu ve depresyon ilacları kullandığı oğrenildi. Duranın eşi Ozlem Duranın 26 Şubatta bu haplardan icerek intihar girişiminde bulunduğu ortaya cıktı. Duranın eşini hastaneye goturerek midesini yıkattığı oğrenildi. Duranın olayla ilgili polise verdiği ifade de ise, Eşim bana ait hapları yanlışlıkla icmiş. Aramızda bir sorun yok ilişkimiz cok iyi, bunu neden yaptı anlamadım şeklinde bilgi verdiği oğrenildi. Duranın madde bağımlısı olduğu icin yeşil receteyle satılan ağır depresyon ilacları aldığı da one suruldu. Duranın cesedine yapılan otopsi işleminde de alkol ve uyuşturucu madde arandığı oğrenildi. Polis ayrıca Duranın kullandığı ilacların isimlerini belirledi. milliyet