http://video.sozcu.com.tr/2014/video/haber/turhan-comez-halk-arenasinda.html
6 yıldır İngilterede yaşayan Ergenekon sanığı Comez, Yolsuzlukla mucadele etmek istedim, başıma gelmeyen kalmadı. Hukumeti yıkmaya teşebbusle suclandım dedi
Dr. Turhan Comez, yaklaşık 12 yıl sureyle İstanbul.da.ki Vakıf Gureba Has.ta.ne.si.n.de Ge.nel Cer.ra.hi Uz.ma.nı ola.rak ca.lış.tı. AK.P.nin ku.ru.luş su.re.cin.de go.revin.den ay.rıl.dı. Par.t.inin Ge.nel Baş.ka.nı Tay.yip Er.do.ğa.n.ın bir yıl ka.dar Ozel Ka.lem Mu.dur.lu.ğu.nu yap.tı. Da.ha son.ra Ba.lı.ke.si.r.den mil.let.ve.ki.li se.cil.di.
Top.lum.sal so.run.la.ra il.gi.si, ak.tif ve hak.sız.lık.la.ra kar.şı cı.kan ki.şi.li.ği ne.de.niy.le kı.sa su.re.de yıl.dı.zı par.la.yan mil.let.ve.kil.le.rin.den bi.ri ol.du.
An.cak her şey, 5 mil.yon do.lar.lık bir ruş.ve.ti on.ce do.ne.min Baş.ba.kan Yar.dım.cı.sı Ab.dul.lah Gu.l.e, son.ra da Baş.ba.kan Tay.yip Er.do.ğa.n.a ilet.me.siy.le de.ğiş.me.ye baş.la.dı.
Yol.suz.luk.lar.la mu.ca.de.le.si ve top.lum.sal so.run.la.rın co.zu.mu icin di.ren.me.si, si.ya.si ha.ya.tın.da so.nun baş.lan.gı.cı ol.du. Mil.let.ve.kil.li.ği so.na er.me.den on.ce ken.di.si.ni Mec.li.s.e gon.de.ren sec.men.le.ri.ne bir mek.tup.la ses.len.di. Mek.tup.ta on.lar icin ne.ler yap.tı.ğı.nı ve ca.ba.la.rı sı.ra.sın.da kar.şı.laş.tı.ğı zor.luk.la.rı an.lat.tı.
Mil.let.ve.kil.li.ği.nin ar.dın.dan si.ya.se.te ara ve.rip, Va.kıf Gu.re.ba Has.ta.ne.si.n.de.ki go.re.vi.ne don.mek is.te.di. Zi.ra bu onun ya.sal hak.kıy.dı. An.cak yo.ne.tim ta.le.bi.ni red.det.ti.
Bu.nun uze.ri.ne İn.gi.liz.ce.si.ni iler.let.mek ama.cıy.la 6 ay.lık vi.ze alıp, İn.gil.te.re.ye, li.san kur.su.na git.ti.
Tur.ki.ye.den ay.rıl.ma.dan bir gun on.ce de do.ne.min Gum.ruk.ler.den So.rum.lu Dev.let Ba.ka.nı Ha.ya.ti Ya.zı.cı.yı zi.ya.ret ede.rek ya.ban.cı dil pro.je.si.ni an.lat.tı. Ken.di.si.ni he.kim.lik yıl.la.rın.dan ta.nı.yan Ba.kan Cok iyi ya.par.sı.n di.ye.rek des.tek ver.di.
Er.te.si sa.bah Ata.turk Ha.va.li.ma.nı VIP sa.lo.nun.da.ki uğur.la.yı.cı.la.rıy.la ve.da.la.şa.rak, THY ile Lon.dra.ya uc.tu. Yol.cu.luk sı.ra.sın.da ken.di.si.ni kok.pi.te da.vet eden kap.tan pi.lot, ucak.ta Tur.han Co.me.z.in de bu.lun.du.ğu anon.su.nu yap.tı.
Ya.ni kac.ma.dı.ğı gi.bi, Tur.ki.ye.den gos.te.re gos.te.re ay.rıl.dı.
* * *
Lon.dra.da yaş.lı bir ka.dı.nın evin.de an.cak kar.yo.la.sı.nın sı.ğa.bi.le.ce.ği ku.cu.cuk bir oda.ya yer.leş.ti.
Gun.de 16 sa.at ders ca.lı.şı.yor, uyur.ken bi.le ku.lak.lık.la İn.gi.liz.ce din.li.yor.du.
Pa.ra.sı ol.ma.dı.ğı icin ev.de yap.tı.ğı sand.vi.ci oku.la go.tu.ru.yor, oğ.le ye.me.ğin.de onu yi.yor.du.
Hat.ta kah.ve ice.cek pa.ra.yı bu.la.ma.dı.ğı gun.ler ya.şı.yor.du.
İn.gil.te.re.ye git.tik.ten bir ay son.ra, Er.ge.ne.kon ope.ras.yo.nun.da evi ve bu.ro.su aran.dı.
O ar.tık bir Er.ge.ne.kon sa.nı.ğıy.dı.
Ai.le.si.nin ope.ras.yon sı.ra.sın.da ya.şa.dı.ğı ağır trav.ma.yı oğ.ren.di.ğin.de şok ge.cir.di. Ama yıl.ma.dı. Aka.de.mik İn.gi.liz.ce.si.ni hız.la iler.le.te.rek 44 ya.şın.da Tıp Fa.kul.te.si bi.tir.me sı.nav.la.rı.na ye.ni.den gir.di ve ba.şa.rıy.la me.zun ol.du. An.cak avu.kat.la.rı, tum ca.ba.la.rı.na kar.şın Sağ.lık Ba.kan.lı.ğı.n.dan 12 yıl.lık mes.le.ki gec.mi.şi.ni gos.te.ren bir bel.ge.yi ala.ma.mış.lar.dı. Bu.nun uze.ri.ne İn.gi.liz ma.kam.la.rı.na baş.vu.ra.rak Ul.kem.de 12 yıl su.rey.le ge.nel cer.rah.lık yap.tım. Ama ne ya.zık ki bu.nu ka.nıt.la.yan bir bel.ge.yi ba.na ver.mi.yor.la.r de.di.
Al.dı.ğı ce.vap şa.şır.tı.cıy.dı.
Yet.ki.li.ler Sa.yın Co.mez, siz cok ba.şa.rı.lı bir sı.nav ver.di.niz. Bu.ra.da bir he.ki.min ma.li.ye.ti 300 bin po.und. Oy.sa siz bi.ze be.da.va.ya gel.di.niz. Be.ya.nı.nı.zı esas alı.yor ve si.ze İn.gil.te.re.de he.kim.lik yap.ma iz.ni.ni ve.ri.yo.ru.z de.di.ler.
AKPli eski Mil.let.ve.ki.li Dr. Tur.han Co.mez, yak.la.şık 3 yıl.dır İn.gil.te.re.nin say.gın bi.lim ku.ru.luş.la.rın.dan Ba.sil.don Uni.ver.si.te.si.nin has.ta.ne.sin.de ge.nel cer.ra.hi uz.ma.nı ola.rak go.rev ya.pı.yor.
Ge.ri.si.ni Ba.sil.do.n.da.ki 55 met.re.ka.re.lik evin.de go.ruş.tu.ğu.muz Dr. Tur.han Co.me.z.den din.li.yo.ruz.
* * *
(UD): Siz AKP ku.rul.du.ğu za.man Baş.ba.kan Tay.yip Er.do.ğa.n.ın Ozel Ka.lem Mu.dur.lu.ğu.nu yap.tı.nız. Yak.la.şık bir yıl ka.dar
(TC): Aşa.ğı yu.ka.rı
(UD): Ve cok ya.kı.nın.da bu.lun.du.nuz. Da.ha son.ra mil.let.ve.ki.li ol.du.ğu.nuz.da, bir ya.tı.rım.cı bu.yuk bir has.ta.ne ya.pa.bil.mek icin ba.zı gi.ri.şim.ler baş.la.tı.yor. Ya.sal hak.la.rı doğ.rul.tu.sun.da Ma.li.ye Ba.kan.lı.ğı.n.dan bir ta.lep.te bu.lu.nu.yor. An.cak o su.rec.te bu ki.şi.den yuk.lu mik.tar.da ruş.vet is.te.ni.yor. Siz bu.nu on.ce Sa.yın Ab.dul.lah Gu.l.e ile.ti.yor.su.nuz. Da.ha son.ra da Sa.yın Baş.ba.ka.n.a
Fa.kat so.nuc.ta mut.hiş bir ha.yal kı.rık.lı.ğı ya.şı.yor.su.nuz. Si.zin ka.der ciz.gi.ni.zi et.ki.le.yen en onem.li olay.lar.dan bi.ri bu.dur di.ye du.şu.nu.yo.rum. An.la.tır mı.sı.nız ay.rın.tı.la.rıy.la?..
(TC): Cok onem.li bir do.num nok.ta.sı ol.du. Bu ko.nu da.va.da yer alı.yor ve siz id.di.ana.me.yi oku.du.ğu.nuz icin te.şek.kur ede.rim. Ma.ale.sef Tur.ki.ye.de bu ko.nu.yu ya.zan ci.zen in.san.la.rın ta.ma.mı bir ke.re ol.sun id.di.ana.me.yi acıp da Ya bu.nun icin.de ne var? Bu in.san.lar ne ile suc.la.nı.yor? Sav.cı.lık ne bul.muş bun.lar hak.kın.da? di.ye me.rak et.me.miş. Şim.di bah.set.ti.ği.niz ko.nu, (id.di.ana.me.de.ki) en onem.li ko.nu.lar.dan bir ta.ne.si. Ben mil.let.ve.ki.liy.ken bir işa.da.mı gel.di. Bir has.ta.ne.nin sa.hi.bi ol.du.ğu.nu, ya.ban.cı ya.tı.rım.cı.lar.la An.ka.ra.da bu.yuk bir has.ta.ne kur.mak is.te.dik.le.ri.ni soy.le.di. O do.nem.de de AKP bir ya.sa cı.kar.mış.tı. Bel.li bir sa.yı.dan faz.la iş.ci ca.lış.tır.ma.yı ta.ah.hut eden ve.ya bel.li bir ra.ka.mın uze.rin.de ya.ban.cı ser.ma.ye.yi Tur.ki.ye.ye ge.tir.me.yi ta.ah.hut eden ki.şi.le.re se.ce.bi.le.cek.le.ri Ha.zi.ne ara.zi.le.ri.ni, Ha.zi.ne be.de.li uze.rin.den ver.me.yi ta.ah.hut eden bir ya.sa
Cok da gu.zel bir ya.say.dı bu. Teş.vik eden bir ya.say.dı. Soz ko.nu.su ya.tı.rım.cı, bu ya.sa.ya da gu.ve.ne.rek ara.zi bul.muş ve Ma.li.ye Ba.kan.lı.ğı.na mu.ra.ca.at et.miş.
(UD): Ta.ma.men ya.sal gi.ri.şim
(TC): Ta.bi.i, ta.bi.i
Ma.li.ye Ba.kan.lı.ğı ken.di.si.ne uzun.ca bir su.re kar.şı.lık ver.me.miş. Ara.dan bir.kac ay gec.tik.ten son.ra Ma.li.ye Ba.kan.lı.ğı.n.dan bir te.le.fon al.mış. Be.ye.fen.di dos.ya.nız şu an.da eli.miz.de, in.ce.li.yo.ruz. Bir ta.le.bi.niz var. Bu ko.nu.yu, Sa.yın Ba.ka.n.ın oğ.lu ve tem.sil.ci.le.riy.le fa.lan.ca yer.de.ki otel.de şu oda.da go.ru.şur mu.su.nuz?
(UD): Ya.ni Sa.yın Ba.kan Una.kı.ta.n.ın oğ.lu mu?..
(TC): Evet!.. İşa.da.mı kalk.mış git.miş. Ca.re.siz, cozum arıyor. Ken.di.si.ne de.nil.miş ki Bi.ze 5 mil.yon do.lar pa.ra ve.rir.sen bu iş co.zu.lur biz işi.ni he.men hal.le.de.riz! İşa.da.mı cok bu.yuk bir ha.yal kı.rık.lı.ğı ya.şa.mış.
(UD): Bu tek.lif Sa.yın Ba.ka.nın oğ.lu ta.ra.fın.dan mı ya.pı.lı.yor?
(TC): Oğ.lu ve tem.sil.ci.le.ri ta.ra.fın.dan
İşa.da.mı bu.nu ba.na an.lat.tı. Ben de ge.rek mes.le.ğim.den, ge.rek ki.şi.sel ozel.li.ğim.den kay.nak.la.nan di.sip.lin.le Sa.yın Ba.ka.n.a te.le.fon ede.rek Boy.le bir du.rum var.mış ne di.yor.su.nuz? de.mek ye.ri.ne, işa.da.mı.na de.dim ki Bun.la.rı ba.na ay.rın.tı.lı bir şe.kil.de lut.fen yaz ve al.tı.na im.za.nı at.
(UD): Pe.ki ne.ye gu.ve.ne.rek ya.pı.yor.su.nuz bu gi.ri.şi.mi?
Sa.yın Baş.ba.ka.n.ın Mec.lis gru.bun.da yap.tı.ğı bir ko.nuş.ma var. Or.ne.ğin yol.suz.luk.la.rın da.ma.rı.na gir.dik, do.la.yı.sıy.la bir yol.suz.luk ih.ba.rı al.dı.ğı.nız.da bi.ze bil.di.rin ki bu.nun uze.ri.ne ka.rar.lı.lık.la gi.de.li.m şek.lin.de
Mea.len boy.le ha.tır.lı.yo.rum
(TC): Sa.yın Baş.ba.kan par.ti.nin yol.suz.luk.la mu.ca.de.le et.ti.ği.ni, yol.suz.luk.la.rın par.ti.nin ka.pı.sın.dan gi.re.me.ye.ce.ği.ni, cok cid.di adım.lar atıl.dı.ğı.nı hep soy.ler.di. Hat.ta bu olay.dan he.men on.ce.ki grup ko.nuş.ma.sın.da, Biz, bu.tun yol.suz.luk.la.ra da.mar.dan gir.di.k şek.lin.de bir ifa.de.si ol.du. Ta.bi.i o za.man.lar ben cok sa.mi.mi duy.gu.lar ta.şı.yor.dum.
(UD): İna.nı.yor.du.nuz ger.cek.ten da.mar.dan gir.dik.le.ri.ne
(TC): Ta.bi.i ki
Yol.suz.luk ve ah.lak.sız.lı.ğın ba.zı ba.kan.la.rın da.ma.rı.na gir.di.ği.ne, ru.hu.na iş.le.di.ği.ne ma.ale.sef inan.mı.yor.dum. Bil.mi.yor.dum da
İşa.da.mı bu.tun de.tay.la.rı yaz.dı. Ben mek.tu.bu o do.nem Dı.şiş.le.ri Ba.ka.nı ve Baş.ba.kan Yar.dım.cı.sı olan Sa.yın Gu.l.e biz.zat ver.dim.
(UD): El.den?..
(TC): Evet
Sa.yın Gul Ben il.gi.le.ne.ce.ği.m de.di. Bel.li ki mek.tu.bu sa.yın Una.kı.ta.n.a tes.lim et.miş. Er.te.si gun sa.bah 8de te.le.fo.num cal.dı. İşa.da.mı, E.fen.dim, Sa.yın Ba.kan cep te.le.fo.num.dan ara.dı, der.hal be.ni ba.kan.lı.ğa bek.li.yor. Ne ya.pa.yı.m de.di. Pa.nik hal.dey.di. Ben de El.bet.te gi.de.cek.sin. Ko.nu.şur.sun Sa.yın Ba.kan.la, E.vet ben boy.le bir şey yap.tım. İş.le.rim co.zul.me.yin.ce ola.yı Co.me.z.e ak.set.tir.dim. Co.zum is.ti.yo.rum de.yip me.de.ni.ce ko.nu.ş de.dim. O da git.ti. Da.ha son.ra yi.ne cok de.rin bir ha.yal kı.rık.lı.ğıy.la ba.na gel.di. Sa.yın Ba.kan şu.nu soy.le.miş, Be.nim ar.kam.da Sa.yın Baş.ba.kan var. Onun bil.gi.si ol.ma.dan bir şey ya.pa.bi.lir mi.yim? Ne.den be.ni Co.me.z.e şi.ka.yet et.tin? Bun.dan son.ra işi.ni coz de go.re.yi.m tar.zın.da!..
(UD): Ya.ni oy.le bir ima.da bu.lu.nu.yor ki pa.ra.yı is.ti.yor.sam ar.kam.da Baş.ba.kan var!..
(TC): Bu, işa.da.mı.nın ba.na nak.let.ti.ği in.ti.ba
(UD): Kim.se.ye bu.ra.da bir is.nat.ta bu.lun.mak is.te.mi.yo.rum ama ko.nuş.ma oy.le bir yo.ru.mu da pe.şi sı.ra ge.ti.re.bi.lir
(TC): Ben de ay.nı in.ti.ba.yı al.dı.ğım icin hep.si.ni ye.ni.den yaz de.dim. İşa.da.mı, Sa.yın Ba.ka.nın ken.di.si.ne ne.ler soy.le.di.ği.ni, na.sıl bir su.rec ya.şa.dı.ğı.nı yaz.dı ve im.za.la.dı. Bu se.fer al.dım bu mek.tu.bu Baş.ba.ka.n.a go.tur.dum. Ar.ka.sın.dan hic.bir adım atıl.ma.dı. İk.ti.dar par.ti.si icin.de tek ba.şı.nı.za mu.ca.de.le edi.yor.sa.nız ya.pa.ca.ğı.nız şey.ler sı.nır.lı.dır.
(UD): Pe.ki de.rin bir ha.yal kı.rık.lı.ğı ya.şa.dı.nız mı?
(TC): Ta.bi.i ki
Siz mil.le.tin oy.la.rı.na ta.lip olur.ken, du.rust.luk.ten, ah.lak.tan, na.mus.tan bah.se.de.cek.si.niz, Dic.le.nin ke.na.rın.da ku.zu.yu kurt kap.sa bun.dan Omer so.rum.lu.du.r di.ye.cek.si.niz, Yol.suz.luk bi.zim ka.pı.mız.dan gi.re.me.z di.ye.cek.si.niz ve on.dan son.ra ba.ka.cak.sı.nız et.ra.fı.nız.da.ki in.san.lar ilik.le.ri.ne ka.dar yol.suz.lu.ğa bu.laş.mış. Si.ze sa.mi.mi ola.rak şu.nu soy.le.ye.yim, ben mil.let.ve.ki.liy.ken her ge.ce de.rin bir ha.yal kı.rık.lı.ğı, uzun.tu ve en.di.şe ice.ri.sin.de ba.şı.mı yas.tı.ğa ko.yu.yor.dum. Cun.ku mil.le.tin so.rum.lu.lu.ğu var.dı. Ama bu.ra.da her ge.ce ba.şı.mı hu.zur ice.ri.sin.de yas.tı.ğa ko.yu.yo.rum ve Al.la.h.a ham.de.di.yo.rum. Ben doğ.ru ola.nı yap.tım.
sozcu
Uğur Dundar dan Bomba Yaratacak Roportaj
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Uğur Dundar dan Bomba Yaratacak Roportaj