Şanlıurfa'da 99 yaşındaki bir kişi, hizmetci olarak aldığı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 3 yıl hukum giydi.

Şanlıurfa'da 99 yaşındaki bir kişi, 1 yıl once yanına hizmetci olarak aldığı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 3 yıl hukum giydi. 1 yıldır cezaevinde yatan yaşlı adam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gul'den yardım istedi.

Şanlıurfa'nın Bozova ilcesi Yaylak beldesinde oturan Şaban K., 1 yıl once evine hizmetci olarak aldığı genc kız tarafından kendisine cinsel istismarda bulunduğu iftirası atıldığını soyledi. Kızın iddiaları uzerine kendisinin tutuklanarak 3 yıl 4 ay hukum giydiğini ve Akcakale Cezaevi'nde sucunu cekmeye başladığını ifade eden ve kendisinin Harran Universitesi Uygulama ve Araştırma Universitesi'nden cinsel ilişkiye giremeyeceği yonunde raporu bulunduğunu belirten Şaban K., Cumhurbaşkanı Abdullah Gul ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenerek, kendisinin affedilmesini istedi.

Bastonla ayağa kalkabilen Şaban K., "Yanıma bir hizmetci aldım. Baktım iyi değildi, 2 gun kaldı evimde kovdum. Babasına iyi olmadığını soyledim ve kızlarını geri almalarını istedim. Geri aldılar. Kız savcılığa şikayetci olmuş. Benim ilişkiye girdiğimi, kızlığını bozduğumu ve parmak attığımı soylemiş. Boyle bir şey yok. Babası da şahit olarak dinletilebilir. Babası da mahkemede gormediğini soylemiş. 3 yıl 4 ay ceza aldım. 1 yıldır yatıyorum. Dosyam kapandı. Mahkemeye aldığım raporu sundum" dedi.

AF İSTEDİ

Eşi 25 yıl once vefat ettiğini belirten Şaban K., hizmetci calıştırdığı donemde maddi durumunun iyi olduğunu ifade etti. Evinde bile kendisine bakamadığını belirten Şaban K., "Hastayım, ayakta durmakta zorlanıyorum. Evimde kendime bakamıyorum, cezaevinde nasıl bakacağım. 99 yaşına girdim" diye konuştu. 10 gun izinli olarak cezaevinden cıktığını belirten Şaban K., 2.5 yıl daha cezası bulunduğunu hatırlatarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gul ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan affedilmesini istedi.

Cocukları ve yakınlarının da kendisini bu olaylar nedeniyle evden kovduğunu belirten yaşlı adam, 10 gun cezaevinden izin alarak, dışarı cıktı. Dışarıda kimsenin yanına gidemeyen Şaban K.'ye aynı cezaevinde yatan bir başka hukumlunun yakını Omer Doğanlı sahip cıktı. Doğanlı, "Şaban K., abim ile birlikte cezaevinde yatmış. Mağdur olduğunu soyledi. Biz de başvurduk. Kendisinin bir iftiraya uğradığını iddia ediyor. Cezaevinden oz bakımını yapamadığı icin devletten, Cumhurbaşkanı Abdullah Gul'den af edilmesini istiyor. Burada aldığı bir rapor da vardı. Harran Universitesi Hastanesi'nden aldığı bir rapor soz konusu. Bu rapor cercevesinde daha once serbest bırakılmış. Aldığı rapor ile cinsel vazifesini, cinsellik fonksiyonlarını yitirdiğini iddia ediyor. Bu raporun dosyaya konulmadığını soyluyor. Bunu yeniden sunmak istiyor. Cezasının kalan bolumunu ve belki de az kalan omrunu dışarıda gecirmek istiyor" dedi.

Şaban K., cezasının geri kalan kısmını sivil hayatta gecirmek istediğini soylerken, Doğanlı ise sivil toplum kuruluşlarının da Şaban K.'ye sahip cıkılmasını istediklerini kaydetti.

sabah