Mahkeme heyetinin hakkında tahliye kararı verdiği Tuncay Ozkan, cezaevinden cıktı. Ozkan cezaevi cıkışında yaptığı acıklamada, "Bu ulkeyi alcaklarını hırsızların elinden kurtaracağız. Şeytanla yatağa girdiler, carpılarak cıktılar" diye konuştu.

Ergenekon davası kapsamında 1994 gundur tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Ozkan, tahliye kararının ardından cezaevinden cıktı. Tuncay Ozkan'ı cezaevi onunde yurttaşlar karşıladı.

Burada gazetecilere bir acıklama yapan Ozkan, "Şeytanla yatağa girdiler, carpılarak cıktılar" diye konuştu. "6 yıl boyunca bize yapılan hicbir muameleye kin oc alma duygusu icinde değiliz" ifadelerini kullanan Ozkan "Biz hep beraber el ele hicbir ayrım gozetmeden, Kurdu, Alevisi hepbirlikte yuruyeceğiz" dedi.

"Başımdan 5 suikast gecti en sonunda oldurulemediğim icin iceri attılar" diye konuşan Ozkan, "Altı yıldır 'sucum nedir?' dedim. Mahkemelerde bunu sordum" şeklinde konuştu
517 gun boyunca hucrede kaldığını anımsatan Ozkan, "Ben 517 gun Turkiye'nin haline acıdım, uzuldum" ifadelerini kullanırken, "Mesleğim adıma bir şeyler soylemek istiyorum, ilk gunden beri bana gosteridiğiniz dayanışma icin cok teşekkur ederim" dedi.

BU ULKEYİ HIRSIZLARIN ELİNDEN KURTARACAĞIZ

Tuncay Ozkan, "İstiklal Marşı'nın ucuncu kıtasının birinici mısrasını soylemek istiyorum. 'Yurduma alcakları uğratma sakın...' demekki yurdumuza alcaklar uğruyor. Bu ulkeyi alcaklarını hırsızların elinden kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

NAZLICAN OZKAN: HALA 60 TUTUKLU GAZETECİ İCERİDE

6 yıl once babası cezaevine girdiğinde 14 yaşında olan ve 21 yaşında babasına yeniden kavuşan Nazlıcan Ozkan ise burada yaptığı acıklamada, "Altı sendir devam eden bir mucadelemiz var. Gerceği hakikati anlatmaya calışıyoruz. İcerideki masum insanları nbir gun daha fazla iceride durması vicdanları yaralıyor. Hala 60 tutuklu gazeteci iceride" dedi.

OZGURLUĞE MERHABA

Ozkan, tahliyesinin ardından kendisi icin acılan Twitter hesabından ilk tweetini de attı. Ozkan, "Ozgurluğe merhaba..." notunu duştuğu tweette bir de fotoğraf paylaştı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...nla_yataga_girdiler__carpilarak_ciktilar.html