CHP lideri Kılıcdaroğlu, dun toprağa verilen Berkin Elvan icin Onurumuzdur dedi, Başbakan Erdoğana ise şunu sordu: Mısırda olen kadına ağladı. Berkin de ana kuzusuydu, umutları vardı, buyuyecekti. Bir başsağlığı diledi mi?
Gozunden bir damla yaş duştu mu?
MERİC TAFOLAR Bolu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Gezi eylemleri sırasında ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralanıp 9 aylık yaşam mucadelesinin ardından olen Berkin Elvanın olumu uzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğana Turkiye Cumhuriyetinin başbakanlık koltuğunda oturan zat, talimatı ben verdim dedi. Aynı şey Yunanistanda oldu, İcişleri Bakanı istifa etti. Başbakan cıktı, ozur diledi. Bizde neden olmuyor? diye sordu.
Kılıcdaroğlu, dun secim mitingleri kapsamında Bolu, Duzce ve Karabukte vatandaşlara seslendi. Kılıcdaroğlu, ozetle şunları soyledi:
* CİN SEDDİNİ AŞACAĞIZ: Onumuzde Cin Seddi gibi duran bir kirli siyaset var, onu aşmak icin ayın 30unda sandığa gidip ders vereceğiz ve o seddi aşacağız. Oğlumun evinde 1 milyar dolar para asla olmayacak.
* ONURUMUZDUR: Bugun muzik calmadık. Bugun Berkinin toprağa verildiği gundur. Berkin 15 yaşındaydı. O bizim onurumuzdur, demokrasi şehididir. Onu her zaman anacağız. Uzulduğum nedir biliyor musunuz? Mısırda bir kadın oldu diye Erdoğan Turkiyede ağladı, ağlasın itirazım yok. Ama bir de kendi ulkeni duşun ya. Benim ulkemde de 15 yaşında bir cocuk hayatını kaybetti. Erdoğanın gozunden bir damla yaş duştu mu? Bir damla ya. Bir başsağlığı diledi mi? Allah rahmet eylesin diledi mi? Yureğinde insan sevgisi olmayan bir adamın siyasete atılması kadar tehlikeli bir şey yoktur. Talimatı ben verdim dedi. 15 yaşındaki cocuğun olumunden sorumlu değil misin?
* ALACAKARANLIK: Efkan ÂlÂ. Âl demek de biraz şey ama alacakaranlık kuşağında geciyor. Emniyet mudurune telefon ediyor, savcının yazısını yırt at diyor. Kimsin sen? Mahkeme kararını uygulama bu hukumet işi diyor. Anayasa sucu işliyorlar. Bunlar siyasetci değil devlet oldular. Ben devletim, diyor. Ben karar vereceğim, diyor. Acıyor telefonu bu işadamının mahkûm olması lazım diyor. Sen hukuk okudun mu? Devlet nedir, ozgurluk nedir biliyor musun?
* BALIK BAŞTAN KOKAR: AKPnin icinde de son derece duzgun insanlar var. Ama balık baştan kokar, hırsız yukarıdaysa aşağıdaki korkudan sesini cıkaramıyor. 700 bin TLlik kol saati, gozune, dizine dursun. Haram parayla umreye mi gidilir?
Elvan ailesini ziyaret edecek
CHP lideri Kılıcdaroğlu, miting programları nedeniyle cenaze torenine katılamadığı Berkin Elvanın ailesine bugun taziye ziyaretinde bulunacak.
Provokasyon peşinde
CHP lideri Kılıcdaroğlu, provokasyona karşı uyarı yaptı. CHP Basın Biriminden yapılan Kılıcdaroğlunun acıklamasında Başbakanlık makamını işgal eden zat, cevresindeki dar bir kadro ile tehlikeli bir provokasyon peşindedir denilerek şoyle devem edildi: Buna dair son derece kuvvetli duyumlarımı kamuoyunun dikkatine sunmayı, ulkeme ve halkıma karşı olan sorumluluğumun bir gereği olarak goruyorum. Bu kişinin Turkiyenin buyuk bir kargaşa ve kaos ortamına suruklenmesini, kendisi icin yegÂne kurtuluş yolu olarak gorduğu acıktır. Halkımızın azami dikkat ve duyarlılıkla hareket etmesi son derece onemlidir.
ANKARA Milliyet
Namusumuzla yoneteceğiz
CHP?Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Bolunun ardından gectiği Karabukteki mitinginde ise şunları kaydetti:
Bize diyorlar ki Efendim CHP iktidar olursa devleti yonetir mi? Ya bu devleti kim kurdu? Devleti kuran biziz, adaleti sağlayan biziz. Devleti namusumuzla yoneteceğiz. Burada cok guzel bir afiş var. Tarih seni dunya lideri değil, masum cocukların katili diye yazacak Doğru. Bugun Berkin Elvanı toprağa verdiğimiz gun, 15 yaşında bir cocuğumuz. Zengin bir aile değildi. Ne yaptı bu cocuk size?
Mısırda olen kadına ağladı. Berkin icin gozunden bir damla yaş duştu mu?
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Mısırda olen kadına ağladı. Berkin icin gozunden bir damla yaş duştu mu?