[h=2]KOCAELİnin Golcuk İlcesindeki bir ilkokulda sınıf oğretmenliği yapan 34 yaşındaki S.M.D., iddiaya gore 2 aylık erkek bebeğini evde tek başına bıraktıktan sonra 9 gunluk bayram tatilini gecirmek uzere memleketi Adanaya gitti. Tatil donuşu, aclık ve susuzluktan olen bebeğini hareketsiz olduğu gerekcesiyle Golcuk Necati Celik Devlet Hastanesine getiren oğretmen D., doktorların durumu polise bildirmesi uzerine gozaltına alındı. S.M.D., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.[/h]

Golcukteki bir ilkokulda sınıf oğretmeni olarak gorev yapan S.M.D., iddiaya gore, Adanada bir polis memuru ile ilişkiye girdi. Bu ilişkiden iki ay once erkek bebeği dunyaya gelen S.M.D., iddiaya gore Kurban Bayramı tatili oncesi erkek bebeğini evde yalnız bırakarak 9 gunluğune Adanadaki yakınlarının yanına tatile gitti. 9 gunluk bayram tatili sırasında tek başına evde bırakılan bebek, aclık ve susuzluktan oldu.
Gecen pazar gunu Adanadan Golcuke gelen S.M.D., iddiaya gore olen bebeğinin karnını doyurmak istedi. D., bebeğin hareket etmediğini fark edince onu Golcuk Necati Celik Devlet Hastanesine goturdu. Bebeğin getirilmeden en az 3 gun once olmuş olduğunu belirleyen doktorlar hemen polise haber verdi. Hastanede yapılan on otopside, bebeğin aclık ve susuzluğa bağlı yaşamını yitirdiği belirlendi. Bebeğin cesedi, kesin olum nedeninin belirleneceği otopsinin yapılması icin İstanbul Adli Tıp Kurumuna gonderildi.
Polis ekiplerince dun gece gozaltına alınan oğretmen S.M.D., celişkili ifadeler verdi. S.M.D.nin poliste verdiği ifadesinde, bebeği karnını doyurduktan sonra evde bırakıp tatil icin Adanaya gittiğini anlatırken, "Tatili sonunda eve geldiğimde bebeğe mama yedirmeye calıştım. Yemeyince de Devlet Hastanesine goturdum. Burada olduğunu soylediler. Daha sonra da polise haber verdiler" dedi.
KOMŞULARI AĞLAMA SESİ DUYMAMIŞ
Apartman gorevlisi Mehmet K., polislerin gelmesi uzerine oğrendiğini belirterek, "Her gun temizlik yapıyor ve dairelerin iki kez kapılarını calıyorum. Oğretmen hanımı bazen sabahları goruyordum. Hic bebek ağlama sesi de duymadım. Herhangi bir sorunu olup olmadığını da bilmiyorum. Evinde bir ara bir bayan daha kalıyordu. Bebeğini olume terk ettiğini şimdi oğrendik" diye konuştu.
Oğretmen S.M.D.nin apartman komşularından N.O. de "Kendisini tanımıyorum. 1-2 kez gordum. Eve geldiğinde hemen kapıyı ortuyordu. Merhabalaşmadık bile. Ağlama sesi de duymadım. Bayramın 1 ve 2nci gunu binada kotu koku oluşmaya başlamıştı" dedi.
Kurban Bayram tatilini şehir dışında gecirdiklerini soyleyen diğer komşusu Elif C. de D.yi tanımadığını anlatırken, "Bir oğretmen bunu nasıl yapabilir inanamıyorum. 2 aylık bir bebeğe kıyılmaz" dedi, buyuk bir şaşkınlık icinde olduğunu belirtti.
OKUL MUDURU: GELMEYİNCE TELEFONLA ARADIK
Oğretmen S.M.D.nin bugun okula gelmediğini soyleyen Okul Muduru ise "Okulumuza bu yıl başka bir okuldan geldi. Bugun okula gelmeyince cep telefonuyla kendisini aradık. Ancak, ulaşamadık. Oğrenci velileri de bize sorunca gelmediğini soyledik. Olay hakkında hicbir bilgim yok" dedi.
Dun akşam gozaltına alınan S.M.D. poliste verdiği ifadesinin ardından sevk edildiği Golcuk Adliyesinde nobetci mahkeme tarafından tutuklandı.
S.M.D.nin daha once evlenip boşandığı oğrenilirken, bebeğin babası olduğu one surulen bir polis memurunun kimliği ile ilgili acıklama yapılmadı.