Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) mufettişlerinin bazı okullarda, yurtlarda, dershanelerde sorgu odaları kurduğu ve burada oğrencilere siyasi sorular sorulduğu yonundeki iddialarını reddetti. İddiaları asılsız olarak yorumlayan İşler, “Boyle bir şey kesinlikle soz konusu olamaz.” dedi.

SORGU ODASINDA OĞRENCİLERE BASKI İDDİALARI

Milli Eğitim Bakanlığı mufettişlerinin bazı yurt, okul ve kolejlerde sorgu odaları kurdukları ve burada oğrencilere siyasal soru sordukları şeklindeki iddialara cevap veren İşler, “Bunları asılsız itham ve iddialar olarak değerlendiriyorum. Boyle bir şey kesinlikle soz konusu olamaz. Bunu iddia edenlerin ortaya delil koymaları gerektiği kanaatindeyim. Biz de bu ulkede yaşıyoruz. Bizim de cocuklarımız bu okullarda okuyor. Boyle bir şeyi akıllara ziyan olarak değerlendiriyorum. 30 Mart oncesi yapılacak provokasyonlardan biri olarak değerlendirmemiz lazım. Bir yandan sokakları harekete geciriliyorlar. Bir yandan kasetler, şantajlar, montajlar ve dublajlarla milletin kafasını karıştırmaya calışıyorlar. Şimdi de AK Parti’ye olan teveccuhu azaltmak icin hukumetimiz aleyhinde ipe sapa gelmez iddialarda bulunabilirler. Boyle bir iddiaya şahsen gulup gectim.” şeklinde konuştu.

kaynak:CİHAN