15.03.2014 15:44

Ozdil, Sezen Aksu'nun babasıyla ilgili onemli bir ayrıntıyı gundeme getirdi.
Firuze
Yılmaz Ozdil / Hurriyet - Fethullah Gulen henuz İstanbuldaki buyuk servet sahiplerini harekete gecirebilecek durumda değildi, ama, İzmirde verdiği vaazları hic kacırmayan hatırı sayılır bir esnaf grubu vardı.
Gulen, Ege Bolgesinin bu insanlarını, sonraki yıllarda kolejlere donuşecek olan oğrenci yurtları acmaya teşvik etti. İlk oğrenci yurdunun temeli 1972de İzmirde atıldı. 1976 yılında faaliyete gecen 200 oğrenci kapasiteli bu yurt, 1982 yılında Yamanlar Kolejine donuşecekti. Ve, okulun ilk muduru, sanatcı Sezen Aksunun babası Sami Yıldırım olacaktı.
*
Kim diyor bunu? Faruk Mercan diyor. O kim? Cemaatin yayın organı kabul edilen Kanalturkun Ankara temsilcisi... Nerede diyor bunu? 2009da Doğan Kitaptan yayınlanan, Hocaefendinin hayatını anlatan, Fethullah Gulen isimli kitapta diyor.
*
Kaldı ki, gazeteciliğe İzmirde başlamış biri olarak, şahidim. Bozyakada kurulan ve şu anda Karşıyaka Ornekkoyde bulunan Yamanlar Kolejinin kurucu muduru, Sezen Aksunun babası Sami Yıldırımdır. Yaman Dede lakabıyla tanınır.
*
Hal boyleyken...
Fethullah Gulen cemaati, Tayyip Erdoğan acısından muhterem hocaefendiyken...
Ne diyordu Sezen Aksu?
Yetmez ama evet diyordu.
*
Başka ne diyordu?
Tayyip Erdoğana bizzat telefon edip, AKP gibi duşunmeyen insanlara iki cihanda lekeli diyordu.
*
Aslında, tam olarak şoyle diyordu: Annemle babamla konuştum, hep birlikte, canıgonulden destekliyoruz, elimden geleni yapmaya hazırım. Annem ve babam, bu surecin karşısında duranları iki cihanda lekeli kabul ediyorlar, ben de oyle goruyorum.
*
Yani...
İki cihanda lekeli diyen, babasıydı.
Kızı, babasını tasdikliyordu.
*
Gel zaman git zaman...
Cemaatle AKPnin arası bozuldu.
Tayyip Erdoğan cıktı, haşhaşiler, teroristler, orgut, inlerine gireceğiz filan dedi.
*
O sırada Berkin oldu.
Sezen Aksu, kişisel internet sitesine mektup yazdı, muhakeme yetisini kaybetmiş bir kibir, iktidar ve guc zehirlenmesinden doğan vicdan tutulması Berkini de aldı; namuslu insanlar var bu dunyada, illa ki kazanacaklar dedi.
*
Demem o ki...
Cemaatle AKP cankuşken, yetmez ama evetti, AKPnin karşısında olanlar iki cihanda lekeliydi.
Cemaatle AKP duşmanken, Tayyip Erdoğan guc zehirlenmesi ve vicdan tutulması yaşayan, muhakeme yeteneğini kaybetmiş biriydi; Tayyip Erdoğanın karşısında olanlar namuslu insanlardı.
*
E hadi bakalım, cumleten...
Ağla, ağla Firuze, ağlaaaa
Anlaat bir zaman neee dayanılmaz guzellikte olduğunuuu.
http://www.ulusalpost.com/yilmaz-ozdilden-sezen-aksu-icin-sok-cikis-7816h.htm