Bebeğim 21 aralıkta doğdu.Yani 2 ay 1 haftalık erkek bir bebeğim var.Doğduğu gunden beri mama takviyesi veriyorum.Başta mama vermemeye calışıyordum.İnternette ve cevremde mama verirsen birde biberonla verirsen emmeyi bırakır.Seni emdikce sutun artacak.Sutun yetmemesi 100de 1 falan filan cumleleriydi.Ama bebeğim memede sut az yada yeterli olmayınca kafasını geri atıp deli gibi ağlıyor kolumu yada boynumu emiyor elini emiyor ve hic susmuyor surekli ağlıyor,dolayısıyla uyumuyor, kriz geciriyor adeta bu kriz anlarda mecburen mama veriyorum.1 aylık olduğunda doktora surekli ağladığını acaba gaz sancısı mı aclıkmı anlayamadığımı soylediğimde bebeğin 600gr aldığını yeme potansiyeli olduğu icin 1200gr almasını beklediğini soyledi.Aksi taktirde 500gr ustu icin yeterli kilo alımı dediklerini soyledi.Ama emmeyi bırakır diye mama vermememin cocuğa eziyet olduğunu aclıktan ağladığını ve uyuyamadığını, uykununda bebekler icin cok onemli oldjğunu soyledi.Ama bebek emdikce sut artar diyor ebeler dedim.Ebede kim oluyor doğumda doktora yardımcı personel ve bizim kadar eğitim almıyorlar.Kime inanmak istiyorsan ona inan.Ama emmeyi bırakacak korkusuyla cocuğunu ac ağlatmanda bana pek doğru gelmiyor dedi.Sutun varda yetiyordamı mama ver diyorum varsa emzir ama yoksada cocuğa mama verk, karnı doysun b, 3 saag aralıksız uyusun dinlensin ki sende dinlen goğuslerinin sut uretmesine fırsat ver dedi.Ayrıca biberon ve mama bağışıklık yapmıyor ona alışır bırakır diye bişey yok dedi.2. Aya girdiğinizde 1 kilo almış olarak gelin dedi.Bende mama vermeye karar vererek eve dondum bi 2 hafta cocuğu cok ağlatmadan mamayı vefdikten sonra yine internetteki yazılardan etkilenerek başka bir doktora gitmeye karar verdim.Cocuğum 1, 5 aylık olmuştu ve 2 haftada 400gr almıştı.Bu doktorda gunde 5 sefer 90 ml mama verdiğ, mi duyunca kilo alımı iyi bence mamayı bırak yoksa seni emmeyi bırakır dedi.Bebeğimin nasıl kriz gecirdiğini soyleyince en azından ozaman mama miktarını arttırmamaya bak dedi.Bu seferde yine baştaki gibi mama vermemeye calıştım ama malum cocuğun aclım ağlaması aclıktan uyumaması ben, hem sitrese soktu hemde cok yordu.Ne uykumuz var nede başka bir iş yapabişiyorum surekli kucağımda.Gunde 3 sefer 60 ml me duşurebilmiştim ama tamamen kaldıramadım mamayı.Şimdi 2 ay 1 haftalığız ve malesef bu mama hic mi hic yetmiyor 90lık veriyorum dahasını istiyor.Dun gece 23.00dan beri bebeğim beni emmiyor.Yani etmeye calışıyor ama yine sut gelmediğinde yaptığı gibi kafasını sağa sola cevirip kendini geriye atıp ağlıyor tekraf memeyi ağzına alıp cekiştiriyor heralde yine gelmiyorki yine ağlıyor.2 saate bir 120 ml mama verdim daha mama bitmeden uyuklamaya başladı.Sonra gazını cıkarırken uykusu acıldı altını temizledim ve ilk defa bebeğim annesine gulucukler agular yaptı.İlk defa onu bu kadar mutlu ve huzurlu gorup ac bıraktığım icin vicdan azabı cektim.Zaten sonrada herzamankinden kolayca uyudu.2 sefer 120ml mama verdim bu arada bende dinlendim.2 saatte 60 ml sut cıkardı iki goğsumden şimdi 5 saatte toplam 110ml sut cıktı.Bidahaki uyandığında onu vereceğim bakalım doyacak mı? Ancak emziremediğim mamayla takviye yaptığum icinde vicdan azabı cekiyorum.Sutumu gittikce azaltacak cocuğumu anne sutunden madur bırakacakmışım gibi geliyor.Ne yapacağkmı bilemiyorum.Benim gibi bu durumları yaşayanlar var mı ne oldu tecrubelerinizz