17/03/2014 17:39A+ A-
[h=5]14 yaşındaki Berkin Elvan'ın başından ağır yaralanması ve 269 gunluk komadan sonra hayatını kaybetmesine yol acan polis mudahalesine ilişkin soruşturmada bir gorgu tanığı ifade verdi. Tanık, olume neden olan gaz kapsulunu, maskeli bir polisin, Berkin'i hedef secerek ateşlediğini one surdu.[/h]Haber: İSMAİL SAYMAZ [email protected] / Arşivi
Gezi Parkı protestolarının devam ettiği 15 Haziran’da Okmeydanı’nda, 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın biber gazıyla başından vurulmasıyla ilgili soruşturmada, bir tanığın daha ifadesi alındı. Ozgur Karagoz adlı genc, yuzunde gaz maskesi bulunan bir polisin hedef alıp Berkin Elvan’a ateş ettiğini one surdu. Gaz kapsulunun Elvan’ın kafasını saplandığını kaydeden Karagoz, Berkin’in eliyle kapsulu cıkardıktan sonra kafasından kan geldiğini ve bayıldığını soyledi.
Karagoz. savcılıkca alınan ifadesinde, o gun sokakları tutan polislerin gaz bombası attığını anlattı. Elvan’ın yanındaki uc dort kişiyle birlikte sokakta durduğunu, elini kaldırarak polislere, “Ekmek almaya gidiyorum, atmayın artık, yeter!” diye bağırdığını belirtti. Bu sırada KİM Marketi’nde onunde bekleyen polisler icerisinden, yuzunde gaz maskesi olan bir polisin tufeğini ateşlediğini ve Elvan’ı vurduğunu iddia eden Karagoz, şunları soyledi:
“Berkin uc dort kişinin arasından caddeye cıktığı sırada 15-20 metre ileride, Mithatpaşa Caddesi’ndeki polisler gaz tufeğiyle ateş etmeye başladılar. Berkin silah sesini duyduğu icin irkildi. Sokağa girmek isterken kapsul başına isabet etti. Berkin bağırmaya başladı, kafasına biber gazı saplanmıştı. Eliyle vurup cıkardı. Bu esnada kafasında gaz maskesi olan, sarışın, kalıplı bir şahıs vatandaşları gostererek, ‘Ateş edin’ diye bağırıyordu. Berkin’in bilinci yerindeydi. Biz kendisine sorular sormaya başladık. Kafasına ne geldiğini sorduk, cevap vermedi. Bilmiyorum, dedi. Kafasına pamuk koyduk. Birden bayılmaya başladı, gozleri kapandı. Kucağımıza aldık. Bir marketin sahibi beyaz minibusuyle geldi, durdu. Berkin kucağımızda kusmaya başladı. Ara sokaklardan hastaneye gittik.”
Bu arada, daha once ifadesi alınan Sunay Yıldız’ın da tekrar ifadesi alındı. Yıldız, “Berkin kafasını eğerek ve bir adım one cıkarak polislere doğru baktı. Bu arada bir gaz kapsulu Berkin’in kafasının sağ arka kısmına, boyun kısmının hemen uzerindeki, kafatasını olduğu yere carptı ve oraya yapıştı. Eliyle vurarak gaz kapsulunu duşurdu, ‘Anne’ diye bağırdı. Eve doğru koştu, ben de peşinden koştum, yakaladım. Başından kan geldiğini gordum” dedi. Yıldız, daha sonra Elvan’ı hastaneye goturduğunu anlattı.
[/COLOR]
http://www.radikal.com.tr/turkiye/u...li_polis_berkini_hedef_alip_ates_etti-1181766