"Biz de AKP'liyiz, biz de Tayyip'iz" dediler gozaltına alındılar!
"Biz de AKP'liyiz, biz de Tayyip'iz" dediler ama...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağı Aydın'ın İstasyon Meydanı'na protesto amacıyla girmek istedikleri ileri surulen Turkiye Genclik Birliği (TGB) uyesi 20 kişi gozaltına alındı. Polisle, TGB'li gencler arasında ilginc diyaloglar yaşandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ı, Aydındaki mitinginde protesto etmek istediği belirtilen TGB uyesi yaklaşık 20 kişilik grup, mitingin yapılacağı alana girmek istedi. Ancak, polis izin vermedi. Grup ile polis arasında ilginc diyaloglar yaşandı. Kendilerini meydana almayan polislere evlerine gitmek icin meydandan gecmek zorunda olduğunu belirten gencler, polisi yine ikna edemeyince bu defa, Biz de AKP liyiz diyerek, Hepimiz Tayyipiz yazılı bant taktı. Ancak, yine meydana girmeyi başaramadı.
Bunun uzerine bir emniyet muduru, genclere, Bugune kadar size her konuda yardımcı oldum. Sabah neler yaptınız gorduk. Bugunden sonra farklı bir Aydın polisi goreceksiniz. Hepiniz oğrencisiniz. Bugune kadar hep alttan aldık. İşlem yapsaydık şimdi siz okuyor olmazdınız dedi.
Başbakan Aydınlılara seslenmeye geldi. Biz de Aydınlıyız, mitinge girmek istiyoruz diyen genclerden birinin Başbakanı kastedip, Onu koruyorsunuz. AK Parti nin polisisiniz' demesi uzerine emniyet muduru, Onu korumuyorum. Turkiye Cumhuriyeti Başbakanını koruyorum. Benim, siyasi goruşum olmaz. Sevseniz de sevmeseniz de bu ulkenin başbakanıdır diye yanıt verip, kendisine uzatılan, Hepimiz Tayyipiz yazılı bandı da almadı. İkna cabalarının sonucsuz kalması uzerine Cevik Kuvvet ekibi, grubun etrafını sarıp, 20 TGBli genci, yaka paca gozaltına aldı. milliyet