selamlar,

gecen sene aynen yine bugun bu foruma yazdigimda cocugum olmuyor diye daha dogrusu doktorumun belirli yastan sonra zor hamile kalinacak diye bana tedavi teklif etmesi beni oldukca uzmustu. hatta klomifen bile yazmisti ultrasonda 3 negatif gebelik testine ragmen birsey gorunmeyen fakat o zaman zaten nerdeyse 4 haftalik hamileymisim. allahin isi iste. hamileligim cok guzel gecti baslangicta tabi bir kac sikinti vardi amniosentez ve bir gida zehirlenmesi gibi ama onun disinda allaha sukur hic bir sikintim yoktu. bebisimiz tahmini dogum tarihinden 14 gun sonra geldi, daha dogrusu gelmeyi tek basina basaramayinca iri olmasindan dolayi, 7 gun hastanede normal dogumu tetikleyecek tedaviler gordukten sonra suyum gelince normal dogum yapacagim diye sevinmistim ama ne yazik ki sezaryan oldu sonunda. hic istemiyordum hatta cok uzuldum oyle olunca. sezaryani hic istemiyordum ve hic de taraftari degildim fakat olmayinca olmadi, allahim bana saglikli bir sekilde yinede verdi ya bana gerisi onemli degil. sezaryanda cok dezavantaj gordum o yuzden bastan sezaryan ile dogurmak isteyen kadinlari da hic anlamiyorum cunku gercekten bir handikap oluyor, bebegini kucagina almak istiyorsun olmuyor her yerin argriyor, dikisler muthis agri yapiyor yuruyemiyorsun uzun bir sure ve resmen yatalak olup baskalarina muhtac oluyorsun. normal dogum halbuki cektigin bir kac saat sanciya ragmen sonrasinda fazla acisiz geciyor ustelik bir de epidural olunca. cogu kadin dikisli olsa bile ertesi gun birsey olmamiscasina ayaga kalkip eve bile gidebiliyorlar, sezaryanda bu malesef pek mumkun degil. 3 ay gecti ve dikislerim hala agriyor ve bebisim buyuk dogdugu icin dikisimde tabi daha uzun oldu, estetik dikis atilmasina ragmen.yinede allaha sukur hersey yolunda. bebisim ilk ayinda gaz sancisi yasadi sonrasinda gercekten cok rahattik. emzirdigim icin geceleri ilk 1.5 ay sIkca uyaniyordu sonra birden kendi odasina da gecince duzene girdi ve aksam yatirdigimda sabah 5-6 arasi bi uyaniyor besleniyor sonra yeniden uyuyup 7ye kadar uyuyor. kusmasi yok, gazi yok, uykusu duzgun ve 2 aylikken de mobilyasi gelince yatagi bizim odanin kapisindan gecmeyince bizde bebisimiz kendi odasinda yatsin istedik, daha once bizim yanimizda yatiyordu fakat bizim yatakta donmemizden hareket etmemizden cok etkilenip cok sIk uyaniyordu. kendi yatagina gecince daha rahat etti ve sabah 5-6 bazen de 7ye kadar uyudugu oluyor artik. gunduz uykulari fazla degil ama sukur geceleri iyi uyuyor bende dinlenmis oluyorum. titiz olmama ragmen artik yeterki cocugum huzurlu olsun uyaninca beni yaninda bulsun aglamasin diye ev isini de salliyorum, allahtan anlayisli bir esim var, oglumuz bazen gun icinde mizmizlaninca ve surekli emmek istediginde veya hep benim yakinimda olmak istediginden dolayi yemek yapamazsam esim disardan getiriyor, utu bile yapmaya firsat bulamadigimda kendi kiyafetlerini kendisi utuluyor. yinede artik 3 aylik oldu ve biraz duzen girdi uyku saatleri gun icinde de belli olunca her isimi o uyudugu 1.5 -2 saatin icine sigdirmaya calisiyorum.

allah her cocuk isteyene nasip eder insallah, cok guzel bir duygu. cok yoruluyorsunuz ama umrunuzda degil, uykusuzluga da alisiyorsunuz bir sure sonra hersey cocugum icin diyorsunuz. cocugum doysun ben ac kalayim dedigim oldu hani zaman bulup ogun atladigim gunlerde onceden ac kalinca krize giren ben daha sabirli olmaya basladim. bebisin mizmizlandiginda veya bazen buyume evreleri gecirdiginde daha cok ten temasi, emme istegi oldugunda sIkca agladiginda sinirlenmiyorum bile halbuki onceleri baskalarin cocuklari mizmizlandiginda ve anneleri hic birsey yapmadiginda sinirleniyordum. o anda tek yapabileceginiz sey madem cocuk oyle bir gunune denk geldi, cikmayacaksin disari sirf onunla ilgileneceksin, gerekirse sirf kucakta tasiyacaksin cunku o da ne oldugunu anlamiyor ve sadece sefkat ve yakinlik istiyor.

daha ogrenecek cok seyim var ve her cocuk baska oldugundan inanin akrabalarima da birsey oldugunda veya onlarin dediklerine de pek kulak asmiyorum her kafadan farkli birsey cikiyor ve 10-20 sene once dogum yapmis annelerin durumlari bizimkinden inanin cok daha farkliydi cok uzun bir zaman once olmasa da. anne olunca kendi cocugun icin neyin iyi veya kotu oldugunu kendin biliyorsun anliyorsun zaten. tabi caresiz kaldigin gunler oluyor o zaman bende allahtan internet var, internette arastiriyorum, doktoruma soruyorum ya da sadece yakin zamanda cocuk dogurmus arkadaslarima danisiyorum, orta yolu bulup uyguluyorum.

cok mutluyum ve bunu sizinle paylasmak istedim. hersey gonlunuzce olsun.