Cumhurbaşkanı Abdullah Gul, Danimarka yolculuğu sırasında ucakta gazetecilere konuştu. "Turkiye'yı yıkmak isteyenler var gibisinden komplo iddialarına inanmıyorum.10 sene boyunca bizi goklere cıkaranlar şimdi bizi tenkit ediyorsa onları Turkiye duşmanı ilan etmek ucuncu dunya soylemidir " dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gul 3 gunluk resmi Danimarka gezisine başlarken ic ve dış politikada onemli mesajlar verdi. Son yaşananlar icin, “Rahatsızım, uzuluyorum. Turkiye’ye yakışmıyor” diyen Cumhurbaşkanı, secim sonucundan bağımsız olarak hemen reform sureci talebini dile getirdi.

Son 10 yılın parlak havasının kalmadığını vurgulayan Gul, gelişmeleri dış guclere bağlayanlara “Bunlar 3’uncu dunya soylemi” diye seslendi. Gul’un “paralel yapı” ile ilgili sorulara aynı ifadeyi kullanmadan yanıt vermesi dikkati cekti.

Gul, Berkin Elvan, Burakcan Karamanoğlu ve polis Ahmet Kucuktağ'ın olumune dari de konuştu. Eski Turkiye manzarasının ortaya cıkmaya başladığını soyleyen Gul, "Once hepimiz hepsinin acısını derinden hissetmeliyiz. Bu olumler her bir ailenin kendi kıyametidir. Tekrarlanmaması icin faillerinin mutlaka ortaya cıkarılması lazım. Hukuk devleti dediğimiz şey bu. Birdenbire eski Turkiye manzaralarına benzer manzaralar cıkmaya başlıyor. Cenazelerle 'bir o taraftan bir bu taraftan' gibi bir algı oluşuyor. Ama cok şukur ki babalar anneler bunu hemen yıktılar" dedi.

Paralel yapı iddialarına da değinen Cumhurbaşkanı Gul, "dini inancı, ideolojisi farklı herkes, her kademeye gelebilir. Ama devlet kurumunda calışıyorsa, referansı anayasa olur. Paralel yapı oldu tabii. Ancak buna musaade edilemez " ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk iddialarıyla ilgili, "hicbir şaibe bırakılamaz. Ne gerekiyorsa şeffaf bir bicimde soruşturma yapılır, hukuki sureclerin hepsi calıştırılır ve calışması gerekir de" dedi.

Gul, Turkiye'nin asıl meselesinin cozum sureci olduğunu vurguladı, "secimlerin ardından herkesin buna kafa yorması gerekir" dedi.
http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/dis-komploya-inanmiyorum-bu-3-dunya-soylemidir