Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı mufettişlerin Muğla'nın Fethiye ilcesinde Şehit Fethibey ilk ve ortaokulunda oğrencilere yapmaya calıştığı sorgulama velilere takıldı. Veliler, pedagog olmadan cocuklarının sorguya cekilmesine izin vermek istemediklerini belirtince mufettişler, apar topar okulu terk etti.

Karşılarında velileri goren mufettişler okulu terketti

CİHAN

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı mufettişlerin bazı ozel okul, yurt ve dershanelerde oğrencilere yonelik sorgulama ve ifade tutanağı imzalatmalarına yonelik girişimleri tepki toplamaya devam ediyor. Benzer bir uygulama Fethiye Ozel Şehit Fethibey İlk ve Ortaokulu'nda da yapılmak istendi. Okula gelen 4 Milli Eğitim Bakanlığı mufettişi okulun mudur odasına gelerek bilgisayarları incelemeye başladı. Bu sırada mufettişlerin cocuklarıyla goruşeceği bilgisini alan bazı veliler, okula gelerek mufettişlere, pedagog olmadan cocuklarıyla goruşme yapamayacaklarını soyledi. Bunun uzerine mufettişler pedagogların sonradan getirileceğini belirtti. Aldıkları cevapla neye uğradıklarını şaşıran veliler, mufettişlere yaptıklarının kanunlara aykırı olduğunu hatırlattı. 7 -8 yaşındaki cocukların siyaset kelimesini bilmediğini, mufettişlerin bu davranışı ile cocukları siyasete cekmeye calıştığını ifade eden velilerin bu tepkisi, mufettişleri geri adım atmaya zorladı. Apar topar cantalarını toplayan mufettişler okulu terk etti.

Okul onunde toplanan veliler, cocuklarına yapılmak istenen şeyin kanunsuz olduğunu iddia etti. Cocuklarının yıllardır bu okullarda okuduğunu ve bundan da memnun olduğunu anlatan veliler, "Bu okullarda kimse terorist aramasın. Bu okullardan terorist yetişmez. Vatanına milletine faydalı insanlar yetişiyor bu okullarda. Mufettişler bu okulları değil devlet okullarını denetlesinler." ifadelerini kullandı. milliyet