Erdoğan ve Kılıcdaroğlu'nun pehlivan olarak gureştiği gorulen pankartta, Erdoğan'ın Kılıcdaroğlu'nun sırtını yere getirmesi anlatılıyordu. Pankartı goren Başbakan bir sure gulumsedi sonra ise "O benim muhatabım değil ki, benim kilomda değil, indirebilirsiniz pankartı" dedi
Erdoğan'ı gulduren pankart
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet icinde devlet olmaz, paralel yapılanma olmaz, kim bu yola başvuruyorsa bunun bedelini, hesabını ağır oder ağır ve odeyecekler, odeyecekler... Şu anda bir geciş donemindeyiz. Secim 30 Mart... 30 Mart da bunun başlangıc adımıdır ona gore" dedi.
Erdoğan, Adapazarı Kent Meydanı'nda duzenlenen Sakarya Mitingi'nde, Geyve, Hendek, Karapurcek, Karasu, Kaynarca, Kocaali, Pamukova, Sapanca, Serdivan, Soğutlu, Taraklı'ya muhabbetle selam gondererek, konuşmasına başladı.
Bu muhteşem meydandan, Sakarya'dan, Bosna Hersek'teki kardeşlerini selamladığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
"Kosova'daki kardeşlerimi selamlıyorum, Arnavutluk'tan, Makedonya'dan, Sırbistan, Karadağ, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya'daki kardeşlerimi selamlıyorum. Sakarya'dan Sakarya'nın kardeşi Saraybosna'ya, Uskup'e, İskece'ye, Gumulcine'ye, Kırcaali'ye, Prizren'e, Priştine'ye, Mostar'a, Travnik'e butun Balkan şehirlerine selamlar gonderiyorum."
Erdoğan bu sırada, annesi Tenzile Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı bir posteri gormesi uzerine ise "Hendek sağ olun, var olun... Anacığımı bana hatırlattığınız icin ayrıca sizlere teşekkur ediyorum. Rabbim inşallah sevgili peygamberimizin liva ul hamd ismiyle musemma sancağı altında hepimizi birlikte haşreylesin" diye konuştu.
"Sakarya bir Turkiye haritasıdır"
"Kardeşlerim, Turk kardeşlerim, Kurt kardeşlerim sizleri selamlıyorum" diyen Erdoğan, şoyle devam etti:
"Abhazlar, Cerkezler, Gurculer, Adigeler, Manavlar, sizleri selamlıyorum. Boşnaklar, Pomaklar, Tatarlar, Roman kardeşlerim sizleri selamlıyorum. Kardeşlerim Sakarya bir Turkiye haritasıdır. Sakarya bu geniş coğrafyanın zenginlik haritasıdır. Biz yola cıkarken ne dedik? Kardeşlerim ben Turk'u Turk olduğu icin sevmiyorum, Kurt'u Kurt olduğu icin sevmiyorum, ben Abaza'yı, Gurcu'yu, Cerkez'i, Abaza, Gurcu, Cerkez oldukları icin sevmiyorum. Pomak'ını, Roman'ını, Tatar'ını ırklarından dolayı sevmiyorum. Beni yaradan Allah onları da yarattığı icin seviyorum. Onun icin ne diyoruz, 'tek millet' diyoruz, bizde ayrımcılık yok."
Erdoğan, Yunus'un diliyle "Yaradılanı Yaradan'dan oturu sevdiklerini" belirterek, şunları kaydetti:
"Ne beyazın siyaha, ne siyahın beyaza ustunluğu yoktur. Ustunluk sadece ve sadece Hakka yakınlık iledir. Kardeşlerim ikincisi ne dedik 'tek bayrak' dedik. Tek bayrak... İşte bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Kardeşlerim hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehitlerimizin simgesidir. Bayrakları bayrak yapan ustundeki kandır, toprak eğer uğrunda olen varsa vatandır. İşte bu toprak var ya bu toprak, ah benim kardeşlerim 780 bin kilometrekareyle vatan toprağıdır. Burada kimse ameliyat yapamaz. Kimse operasyon yapamaz. Bunun tamamı tek millet, Turk milletinindir, Turkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınındır. Hepsi ama saydım ya butun etnik unsurlarla beraber hepimizin."
Sakarya'nın bu coğrafyanın kardeşlik haritası acısından onemine yeniden vurgu yapan Erdoğan, sozlerini şoyle surdurdu:
"Seninle iftihar ediyoruz Sakarya. Geliyorum dorduncusune 'Rabia' dedik ya Rabia... Tek devlet... Devlet icinde devlet olmaz, paral yapılanma olmaz. Kim bu yola başvuruyorsa bunun bedelini hesabını ağır oder ağır ve odeyecekler, odeyecekler... Şu anda bir geciş donemindeyiz. Secim 30 Mart... 30 Mart da bunun başlangıc adımıdır ona gore. Kardeşlerim 10 gun kaldı biliyorsunuz, ablalar kac gununuz var? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bildiklerimizi bilmeyenlere anlatmaya var mıyız? Abiler, 10 gun kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Oyle calışacağız, oyle calışacağız ki Sakarya'yı Turkiye'de bir numara yapacağız. Siz bizi hic yalnız bırakmadınız. Yola cıktığımız gunden beri yalnız bırakmadınız. Bugun de şu alana baktığım zaman yine aynı şeyi goruyorum."
FEZLEKE ACIKLAMASI
Başbakan Erdoğan Sakarya mitinginde bakan fezlekelerini değerlendirdi; "Secim ortamında tuttular 'Bu fezlekelerin goruşulmesi lazım.' Ya ne oldu? Şurda 10 gun var. Secim yapalım, secimden sonra da bu goruşulebilir. 55 imza toplandı, şimdi de Meclis Başkanlığı'na partimiz bunu verdi. 17 Aralık'tan bugune,3 ay gecmiş. Ne CHP, ne MHP Meclis Araştırma onergesi vermemiş. Ama biz verdik, biz rahatız. Bizim bu noktada bir sıkıntımız yok.'' milliyet