Eski AB Bakanı ve Başmuzakereci Egemen Bağış'ın Metehan Demir'le yaptığı iddia edilen konuşlara hukumetten tepki geldi.

Hukumetten Bağış'ın ses kaydına ilk tepki

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Egemen Bağış'a ait olduğu ileri surulen ses kaydı icin değerlendirmelerde bulundu, 'bunlar yakışıksız şeyler' dedi.

İşler, partisinin Ankara Cubuk’ta duzenlediği secim calışmalarına katıldı. İşler, katıldığı programlar sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

FEZLEKELER

Meclis'te yaşanan fezleke tartışmasının hatırlatılması uzerine Emrullah İşler, “Arkadaşlar bu konuda yaşananlar daha once yaptığım acıklamada soylediğim gibi tamamen siyasi bir şov. Muhalefet dun siyasi bir şov sergiledi Genel Kurul'da. Bu konunun acilen Meclis'e olağanustu toplantıya cağrılmasını gerektiren bir konu olmadığını daha once soylemiştim. Bini aşkın fezleke bekliyor. Boyle konular Meclis'te gundeme gelmiyor. Siyasi şov yapmak icin bakanlarımızla ilgili fezlekeleri olağanustu toplantıyla gundeme getirmek istediler ama zaten bizim bakanlarımız Meclis Başkanlığı'na başvurarak soruşturma komisyonu kurulmasında taleplerini ilettiler. Biz de AK Parti milletvekilleri olarak gerekli imzaları toplayarak başkanlığa muracaat ettik. Soruşturma komisyonu kurulacak.” dedi.

DALGA GECME VARSA YAKIŞIKSIZ

Eski Başmuzakereci ve AB BakanıEgemen Bağış ile ilgili cıkan ses kaydı hakkındaki duşunceleri de sorulan İşler, "O konuda bildiğim kadarıyla gerekli acıklamaları yapmışlar, ozurleri dilemişler. Ben dinlemedim ama oyle dalga gecme falan var ise yakışıksız bir durum. Dolayısıyla ozur dilemeleri gerekir, zaten ozur dilemişler, bana iletilen bilgide Egemen Bey'in de bu konuda bir acıklaması olmuş. Kaldı ki Egemen Bey, hukuki yollara da başvuracağını soylemiş. Aslında son gunlerde bu montajlar, bu kasetler surekli yayınlanıyor. 30 Mart’ta kadar daha pek cok şey olacağını ben duşunuyorum." değerlendirmesini yaptı.

"ZOR BİR COĞRAFYADA YAŞIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gul’un 'Dış mihraklar sozune inanmıyorum. 3. dunya ulkesi soylemi' sozlerinin hatırlatılması uzerine İşler şu cevabı verdi: "Bu coğrafya sıkıntılı bir coğrafya. Bu coğrafyada acılar yaşandı. Hepimiz şunu biliyoruz ki bu coğrafya uzerinde bir takım oyunlar oynanıyor. Bu oyunlarda sadece iceriden oynanmıyordur. Elbette ki dışarıdan Turkiye uzerinde emelleri olan, ben hep şunu soyluyorum Turkiye uzadığı zaman budanacak kısaldığı zaman sulanacak bir ulke olarak algılandı. Dolayısıyla bu denklemin dışına bu cizginin dışına cıkıldığı zamanda Turkiye’de bircok operasyonlar yapıldı. 12 Eylul oncesi olaylarını hatırlayalım, PKK’nın kurulması vesaire bunlar hep Turkiye’nin uzamasını, gelişmesini, kalkınmasını, ilerlemesini engellemek icin yapılan olaylar. Bu orgutlerin dış mihraklardan, dış odaklardan irtibat halinde olmadıklarını soylemek mumkun değil. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Allah yardımcımız olsun."milliyet