Hamdi Topcu'nun yalanlaması yalan cıktı
THY Başkanı Hamdi Topcu'nun kızına İstanbul Teknik Universitesi'nde usulsuz bir şekilde kontenjan acıldığı iddia edildi. Topcu, ses kaydının ardından Twitter'da "İTU'de okuyan mezun olan kızım oğlum yoktur" dedi. Ancak 7 ay once Turkiye gazetesine verdiği bir roportajında İTU'de okuyan kızı olduğunu soylemişti.
Cumhuriyet.com.trYayınlanma tarihi: 20 Mart 2014 Perşembe
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Başcalan hesabında dun yayınlanan kayıtlarda Başbakan Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen ve daha onceki ses kayıtlarında Savcı Zekeriya Oz'e soruşturmaya son vermesi icin istekte bulunduğu ileri surulen Hamdi Topcu'nun Dubai'de okuyan kızına İstanbul Teknik Universitesi'nde usulsuz yollardan kontenjan acıldığı iddia edildi.
İnternete duşen ses kayıtlarında, "THY Başkanı Hamdi Topcu kontenjanın dolu olduğunu oğrenmesi sonrası YOK Uyesi ve Maliye Bakanlığı Musteşarı Naci Ağbal'ı arayarak kendisinin İTU'yu ayarladığını, Ağbal'ın ise YOK Başkanını arayarak kızı icin kontenjan artırılmasını ister. Ayrıca Topcu kamuoyunda Alo Fatih diye adlandırılan Fatih Sarac'ın ağabeyi Yekta Sarac'ın da durumdan haberdar olduğunu YOK Uyesi ve Maliye Bakanlığı Musteşarı Naci Ağbal'a bildiriyor."
Bu ses kayıtlarının ortaya cıkmasından sonra Hamdi Topcu, Twitter'daki hesabından, "İTU'de okuyan mezun olan kızım oğlum yoktur" dedi. Ancak 7 ay once Turkiye gazetesine verdiği bir roportajında İTU'de İc Mimarlık okuyan kızı olduğunu soylemişti.
18 Ağustos 2013 tarihli Turkiye gazetesine roportaj veren Topcu'nun gazetedeki roportajındaki o kısım:
- Bu kadar yoğunluğun icerisinde eşinize ve cocuklarınıza nasıl vakit ayırıyorsunuz?
Turk Hava Yolları ozel hayatımın buyuk bir bolumunu kapsıyor. Fazla program yapamıyorum. Olağanustu bir durum olabilir endişesiyle iş yerimden pek fazla uzaklaşamıyorum. 24 saat de telefonum acık olmak zorunda. Yaklaşık 13 saat şirkette kalıyorum. Surekli bir 'acaba' ile yaşamak zorundasınız. İşimizi sıfır hata ile yapmak her şeyin onunde geliyor. Ucuş guvenliği acısından yapılması gereken en iyi ne varsa onu yapmaya calışıyoruz. Son yıllarda kaza oranları cok duştu. Artık ucakları duşurmek de o kadar kolay değil. Bir gunde Turk Hava Yolları'nın 1100 ucağı kalkıyor. 17 şirket var ve hepsinin problemleriyle ilgileniyoruz. Artık gun bize yetmemeye başlayınca, birazcık ozel hayattan da almaya başlıyoruz. Pazar gununu ozellikle ailemle gecirmeye calışıyorum. Kızım İTU'de ic mimarlık; iki numaralı oğlum Maltepe Universitesi'nde Halkla İlişkiler okuyor. Uc numara, bu sene lise sona gecti. Dort numaralı kızım ise, dorduncu sınıfa gecti. Bir yazlığımız var, zaman buldukca oraya gidip dinleniyoruz. Yazları mutlaka Rize'ye giderim. Cocukluğum Rize'de gectiği icin benim acımdan da iyi bir dinlenme alanı oluyor.
Topcu'nun, gazeteye verdiği roportajda mı yoksa cıkan haber uzerine dun akşam Twitter'dan yaptığı acıklamada mı yalan soylediği bilinmiyor!
Cumhuriyet
Hamdi Topcu'nun yalanlaması yalan cıktı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hamdi Topcu'nun yalanlaması yalan cıktı