Kars'ta 6 kişinin oldurulduğu saldırının tanığı o dehşet anlarını anlattı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Turkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Kars Bolge Mudurluğu'ne yapılan saldırıda hayatını kaybedenlere 'başsağlığı, calışanlara 'Gecmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Saldırı sırasında rehin tutulan tuvalete saklanarak kurtulduğunu anlatan Ahmet Akın Atasoy, "6 kişinin oldurdulmesi 40 saniye surdu" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile TUİK Başkanı Birol Aydemir, bugun sabah saatlerinde calışanlarla biraraya geldi. Hayatını kaybeden 6 kişinin ailesi ve calışanlarla TUİK'in

yanındaki Serhat Kalkınma Ajansı'ında (SERKA) gercekleşen buluşmada, calışan ve olenlerin yakınları gozyaşlarını tutamadı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından muhurlendiği icin SERKA'da gercekleşen dramatik buluşmada Bakan Cevdet Yılmaz, Vali Eyup Tepe ve TUİK Başkanı Aydemir, acılı ailelere 'bağsağlığı', calışanlara ise 'gecmiş olsun' dedi.

KATLİAMIN TANIĞI O ANI ANLATTI

Saldırıdan şans eseri kurtulan katliam tanığı Ahmet Akın Atasoy yaşadığı dehşet dolu anları TUİK Başkanı Birol Aydemir'e anlattı. TUİK Başkanı Aydemir'in elini tutarak dinledeği tanık Atasoy o dehşet dolu anları bir daha yaşadı. Ahmet Akın Atasoy tuvalete kacarak saldırıdan kurtulduğuna dikkati cekti. Veysi Erim'in kendi odasına gelinceye kadar 8 el silah sesi duyduğunu soyleyen Ahmet Akın Atasoy, "Beni Allah korudu, bir koşede sessizce bekledim. 6 kişinin oldurulmesi 40 saniye surdu. Ben orada oldurulmemek icin tam 1 saat bekledim. Polisler seslendiğinde korkumdan onlara cevap bile veremedim" diye konuştu.

TUİK Başkanı Birol Aydemir ise "Allah saklamış sizi diyecek birşey yok. Lafın bittiği yerdeyiz" dedi.Toplantı salonuna giren olenlerden birinin babası, "Allah cennetiyle mukafatlandırsın. Hepimizin başı sağolsun" diyerek oğlunun mesai arkardaşlarına sarıldı ve ağladı.

Katliam olayı dun saat 08.30'da Ataturk Caddesinde bulunan TUİK'e ait 3 katlı binanın orta katında meydana geldi. TUİK'te 1.5 yıllık memur olan sosyolog Veysi Erim (33), uc şarjoru olan Glock marka tabancayla cıktığı Bolge Muduru katında katliamı gercekleştirdi. Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu ileri surulen Erim, Bolge Muduru Mehmet Tolon (61), Şube Muduru Osman Ay (49),

İdari Mali İşler Sorumlusu Ramazan Haydar (32), Veri Hazırlama Kontrol memuru Abdulnaci Colak (39), istatistik memuru Ahmet Onur Banker (32) ve antekor Safet Karacay'ı (29) oldurdu. İcerden kapıyı kilitleyen Veysi Erim, polislerin gelmesinden kısa bir sure once olayda kullandığı tabanca ile intihar etti.

Bolge Muduru sekreteri evli ve 2 cocuk annesi Neslihan Celik Koca, karnını sıyıran kurşunla hafif yaralı, 2 kurum gorevlisi de odada saklanarak şans eseri olumden kurtuldu. Olaydan sonra Erzurum'a getirilen cenazelere Bolge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sabaha kadar otopsi yapıldı. Daha sonra cenazeler memleketlerine gonderilmek uzere Kars'a goturuldu.

DHA