Gezi Parkı protestoları sırasında başından isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gun boyunca yaşam savaşı verdikten sonra hayatını kaybeden Berkin Elvanın olumunun ardından yapılan protestolarla ilgili İzmirde Ciğli Milli Eğitim Mudurluğu yetkililerinin okul mudurlerini toplayıp tehdit ettiği ileri suruldu.
DHA
Gezi Parkı protestoları sırasında başından isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gun boyunca yaşam savaşı verdikten sonra hayatını kaybeden Berkin Elvanın olumunun ardından yapılan protestolarla ilgili İzmirde Ciğli Milli Eğitim Mudurluğu yetkililerinin okul mudurlerini toplayıp tehdit ettiği ileri suruldu.
Olayın takipcisiyiz
Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıc, gectiğimiz pazartesi gunu Ciğli İlce Milli Eğitim Mudurluğu tarafından yapılan ve 40ın uzerinde okul mudurunun katıldığı toplantıda mudur vekili Koksalın, Berkin Elvanın adını anmadan gelişen protesto eylemleri ve hukumet aleyhine genel siyasi durumu ima ederek okul mudurlerini tehdit ettiğini iddia etti.
Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, Sozlu ve gizli emirlerle, okullarda eyleme katılan cocukların tespit edilerek cezalandırılması, devlet buyukleri aleyhine oğretmenlerin faaliyet yurutup yurutmediklerinin tespiti istenmektedir. Bu olayın takipcisiyiz dedi.
Ote yandan Beşiktaş Kucuk Kartal Meydanında toplanan bir grup liseli Elvanı anarak oturma eylemi duzenledi. Liseliler meydana Berkin Elvanın ismini verdiklerini soyledi.
Okul mudurlerine Berkin uyarısı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Okul mudurlerine Berkin uyarısı