Başbakan Erdoğan'ın LGBT aktivisti ve HDP Beyoğlu İlce Başkanı Levent Pişkin hakkında bulunduğu suc duyurusu uzerine acılan dava bugun goruldu. Duruşmada hakimin, "Bize karşı onyargınız olmasın. İstediğiniz kadar konuşun biz dinleriz..." sozleri dikkat cekti.

Başbakan Erdoğan 'ın, “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dort dortluk bir Alevi’yim” acıklaması uzerine Twitter’dan, “Erdoğan'dan dort dortluk ibneyim, ibneliği sizden oğrenecek değiliz acıklaması bekliyorum” yazan Levent Pişkin'in bu paylaşımı nedeniyle yargılanmasına bugun başlandı.

Cağlayan Adliyesi 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nde gorulen davada soz alan Levent Pişkin, "ibne" sozcuğunun bir hakaret değil, cinsel yonelimi ifade eden bir soz olduğunu ve kendisini de boyle tanımladığını soyledi. Hakimin bu sozlere yanıtı ise ilginc oldu: "Bize karşı bir onyargınız olmasın. İstediğiniz kadar konuşun biz dinleriz hazırız da..."

Hakim ayrıca kendisinin karşılaştığı davalar karşısında bu davanın 'bir hic' olduğunu da belirterek, "Emrah Serbes kararını da ben verdim. Ne onlardan ne sizden korkarım" dedi.
Senarist Emrah Serbes de Gezi Parkı eylemleri sırasında attığı tweetlerde Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği gerekcesiyle yargılanmış ve ilk duruşmada beraat etmişti.
Dava 25 Mart 10.45'e ertelendi.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/ibne_davasi_hakimi_biz_17_aralik_hakimiyiz_korkmay iz-1181030