Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun acıkta olan butun oğretmenleri alacaklarına yonelik acıklaması ile ilgili, "Allah'tan kork be adam, 300 bin oğretmeni nereye nasıl alacaksın?" yorumunu yaptı.

Tepebaşı Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrasında cevrede bulunan esnafı ziyaret eden Bakan Avcı, sorunları dinledi. AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Orhan Soydaş ile birlikte esnafı gezen Avcı, Tepebaşı Kolej Sor Kulubu'nu de ziyaret etti. Burada uyelerle sohbet eden Avcı'ya bir vatandaş soru yoneltti. Kızının tarih bolumunden mezun olduğunu ve 6 yıldır atanamadığını, bunun icin bir cozum uretmelerini isteyen vatandaş, Avcı'ya oğretmen atamalarında kadro artışının olup olmayacağını sordu. Bunun uzerine oğretmen alımı ile ilgili olarak konuşan Avcı, alımların Kamu Personel Secme Sınavı'ndaki (KPSS) sıralamaya gore yapıldığını ifade etti. Secimlerde yapamayacakları işlerin sozunu vermediklerini sozlerine ekleyen Avcı şoyle konuştu:

"NEREYE ALACAKSIN, MAAŞINI NASIL ODEYECEKSİN?"

"Hukumet olarak, 'Yapacağımız işin sozunu vereceğiz, yapamayacağımız işin sozunu vermeyeceğiz' prensibini benimsedik. Secim ustu ben sana şimdi rahatlıkla, 'Ben yazdım senin adını, ilk sınavdan sonra gel beni gor, bir şeyler yaparız' diyebilirim. KPSS puanları dizilecek, girecek puanı aldıysa girecek, almadıysa giremeyecek. Yani populizm yapmıyoruz. 'Seneye 100 bin oğretmen alacağız' diyerek calışma yapmıyoruz ama bak Kemal Kılıcdaroğlu diyor. Ben kulaklarıma inanamadım. Allah'tan kork be adam. Diyor ki, 'Butun atanmayan oğretmen adaylarını alacağız.' Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların oğretmen acığını doldurmak icin 126 bin oğretmen ihtiyac var. Butce imkanlarımız el verdiğinde 126 bin oğretmeni aldığımız ve butun branşlarımızda butun acık kapanacak. Kılıcdaroğlu'nun, 'Butun oğretmenleri alacağız' dediği sayı 300 bin kişi. Nasıl alacaksın bu sayıyı, nereye alacaksın, maaşını nasıl odeyeceksin, hangi branşa alacaksın? Boyle bir şey olur mu? Oğretmenlik dediğin ciddi bir iştir. Eğer Kılıcdaroğlu'na inanıyorsanız benim diyecek bir şeyim yok" diye konuştu.

"OĞRETMEN ACIĞIMIZI 2 YIL İCİNDE KAPATACAĞIZ"

Oğretmen acıklarının yapılan planlamalara gore bir ya da iki yıl icinde kapanacağını dile getiren Bakan Avcı, sozlerine şu şekilde devam etti:

"Kadro olcusu imkanlarında oğretmenlerimizi alıyoruz. Eksiğimiz olan 126 bin oğretmen acığını 2 yıl icinde tamamlayacağız. Ondan sonra ucretli oğretmenlik meselesi de kalmayacak. Herkes kadrolu olarak gorevine devam edecek. Ondan sonra ise sadece emekli olanların yerine almaya başlayacağız."

Kaynak : İHA