Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA) -

İZMİR’in Buca İlcesi’nde, 2 yıl once fatura odeme merkezi acan N.K. son 3 ayda cok sayıda kişi ve kurumdan topladığı fatura paralarını yatırmayıp ortadan kayboldu. N.K.’nin vurgununun 1 milyon lirayı bulduğu belirtilirken, faturaları yatırmadığı, abonelere ’borc nedeniyle elektriklerinin kesileceği’ yazıları gelmesiyle ortaya cıktı.

N.K., Buca’daki Kasaplar Meydanı bolgesinde, iki yıl once fatura odeme merkezi actı. Gecen yıl da odeme merkezini 108. sokak icerisine taşıdı. Bu bolgedeki ozel Hastaneler, esnaf ve vatandaşlarla sıcak ilişkiler kuran N.K. kısa surede guvenlerini kazandı. Boylelikle de vatandaşların vakit kaybetmeden elektrik, su, telefon, doğalgaz, internet gibi faturalarını işyeri aracılığıyla yatırmalarını sağladı.

Son zamanlarda bazı vatandaşlardan gelen ’fatura odemelerinde aksaklık olduğu’ şikayetleri uzerine N.K.’nin, zaman zaman teknik aksaklıklar yaşandığını, bu yuzden de odemelerde gecikmeler olduğunu, ama bunların hepsinin kayıt altında olması nedeniyle sorun yaratmayacağını soyleyerek oyaladığı one suruldu.

GECEN PAZARTESİ KAPATIP GİTMİŞ

Gecen pazartesi gunu son kez işyerini acan N.K.’nin komşuları, "Vatandaşlardan gelen tepkilerin artması uzerine, N.K. işyerini kapatarak gitti. Aynı gunun akşamında bu kez kızı ile damadı gelip işyerinin kilidini değiştirdi, sonra da ’Cenazemiz nedeni ile kapalıyız’ yazısını astıktan sonra gittiler’ dedi. Aynı sokak sakinleri, o gunden beri ne N.K.’nin ne de yakınlarının bir daha gorunmedeğini ifade etti.

ELEKTRİK KESİLECEK UYARISIYLA GERCEK ORTAYA CIKTI

Bu hafta başından itibaren ozellikle Gediz A.Ş.’den kişi ve kurumlara, son aylardaki odemelerin yapılmaması nedeniyle elektriklerinin kesileceği bildiriminin gelmesi uzerine N.K.’nin oyunu ortaya cıktı. N.K.’nin ozellikle son uc aylık donemde, kendisine yapılan 1 milyon liraya yakın fatura odemelerini ilgili kurumların hesaplarına gecirmediği anlaşıldı. N.K.’nin ozel hastanelerden esnafa ve vatandaşlara kadar yakaşık 500 kişinin faturalarını odemediği one suruldu. Bazı ozel hastanelerin 25 bin TL’yi bulan fatura odemelerinin gercekleşmediği belirtildi.

KARAKOLA KOŞTULAR

Bunun uzerine onlarca kişi karakola giderek N.K. hakkında şikayetci oldu. Mağdurlardan Ahmet Kenan Koc şunları anlattı:

"Benim 3 aylık su, 2 aylık elektrik, 3 aylık telefon, bir aylık internet, bir aylık da doğalgaz faturamı odememiş. Toplam zararım 900 TL. Ben de eşimin hastane parasını ayırmıştım, bu acığı o parayla kapattım. Karakolda şikayet eden cok. Ben de sıra bekliyorum sonra gidip şikayet edeceğim. Ama bunda bizim de sucumuz var. Faturaların arkalarında odeme merkezlerine yatırmayın diye yazıyorlar ama biz dinlemedik."

Mehmet Ali Kartal ise, "Benim de 500 TL’yi bulan faturamı odememiş. Oysa bize cok iyi davnanıyordu. Kendisine guvendik, boyle yapacağını bilmiyorduk" dedi.

Bu arada Menderes İlcesi’nde de bir odeme merkezi bulunduğu ve burayı da kapattığı ileri surulen N.K.’nin yakalanması icin polisin calışmasının devam ettiği bildirildi.