Dunyanın en buyuk tahvil yoneticilerinden Pacific Investment Management Co'nun (PIMCO) Almanya muduru Andrew Bosomworth, yolsuluk iddiaları yuzunden kendisine 1 yıl once verilen masasında tuttuğu AK Parti bayrağını kaldırdığını acıkladı
Dunyanın en buyuk tahvil yoneticilerinden Pacific Investment Management Conun (PIMCO) Almanya muduru Andrew Bosomworth, Turkiyeyi uzecek acıklamalar yaptı. Son birkac ayda piyasalarında kriz yaşayan Rusya ve Turkiyeyi karşılaştıran Bosomworth Ukrayna ile yaşanan gelişmelerden sonra Rusya ekonomisi ve finans piyasaları ciddi anlamda etkilendi. Pek cok yatırımcı Rus piyasasından cıkış yaptı. Rus MICEX endeksinde buyuk kayıplar yaşandı dedi. Buna karşın PIMCOnun yaptığı değerlendirmede Rusya icin yuzde 5-6 oranında bir getiri beklediklerini soyleyen Bosomworth, bu ulkeye yatırım yapmak icin yeşil ışık yaptı.
TURKİYE İCİN OLUMSUZ KONUŞTU
Rusya piyasalarındaki krizin benzerinin 17 Aralıktaki yolsuzluk soruşturması sonucunda Turkiyede yaşandığını belirten Bosomworth şoyle konuştu: 17 Aralık surecinde Turkiyeden sermaye cıkışının hızlandı. Erdoğan hukumeti buna Emniyet ve yargıda değişiklikler yaparak, YouTube ve Twitterı kapatarak cevap verdi. Şubat ayında kredi derecelendirme kuruluşu S&Pnin Turkiyenin gorunumunu negatife almasından sonra bugun de Moodysin aynı adımı atması Turk Lirasında değer kayıpları yaşanmasına yola acıyor. Yatırımcı bu şartlar altında daha yuksek faiz oranları beklentisi icinde olmaz. Rusyada yatırım fırsatı goruyoruz ancak yolsuzluk iddiaları sebebiyle Turkiye icin benzer şeyleri soylemeyeceğim.
YOLSUZLUK TEPKİSİ BAYRAK
Bosomworth, 10 yıl once AKP binasına yaptığı bir ziyarette kendisine hediye edilen AKP bayrağını, yaklaşık bir yıl once masasından kaldırdığını soyledi. Bosomworth Bayrağı yaklaşık bir yıl once artan yolsuzluk emareleri yuzunden kaldırdım. Buyume sağlandığı surece yolsuzlukları gormezden gelmenin doğru bir yaklaşım olmadığını duşunuyorum. İş etiğini onemli buluyorum dedi.
http://www.radikal.com.tr/ekonomi/ak_parti_bayragi_artik_masada_degil-1186177
AK Parti bayrağı artık masada değil!
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- AK Parti bayrağı artık masada değil!