[h=2]Sozcu yazarı Emin Colaşan Rektor Sarac'ın başortusu takması uzerinden başortusu hakkında fetvalar vererek kadınların sadece goğuslerini ortmesi gerektiğini belirtti.[/h]
Diyarbakır Dicle Universitesi Rektoru olan Ayşegul Jale Sarac'ın başortusu takmaya başlamasının yankıları devam ediyor. Ulusalcı kimliği ile bilinen Sozcu yazarı Emin Colaşan da bugunku koşesini bu konuya ayırdı.
[h=4]KUR'AN'DAN AYETLE ORNEK VERDİ[/h] Colaşan, yazısındaki mesaja destek amacıyla Kur'an'dan ayet de verdiği yazısında kadınların yalnızca goğus bolgelerini ortmelerinin yeterli olacağını belirtti.
[h=4]"İKİ KARIŞLIK BEZ PARCASI"[/h] İşte Colaşan'ın fetvalarla dolu yazısındaki o bolum;
Yuce dinimiz, kutsal dinimiz, ne acıdır ki iki karışlık bir bez parcasına endekslendi.
Kadınların kafası ille de ortulecek, sac telleri gorunmeyecek! Bu amacla alınlarına -ne olur ne olmaz diye- bir de bant takılacak!
Milyonlarca kadınımıza adeta acayip bir uniforma giydirdiler.
Sakın kimse yanlış algılamasın, bu soylediklerimle Anadolu kadınının geleneksel başortusunu kastetmiyorum.
[h=4]BAŞORTUSU AYRI SIKMABAŞ AYRI[/h] O bizim kadınımızın ulusal simgesidir, sıkmabaş ayrıdır.
Şu soruyu bugune kadar defalarca sordum. Ne Tayyip'in arka bahcesi olan Diyanet yanıt verebildi, ne de başka bir yer:
[h=4]GOĞUSLERİNİZİ ORTUN YETER[/h] "Bana bir Kuran ayeti veya din emri gosterin ki, kadınların sac tellerinin gorunmesini yasaklamış olsun!"
Tam tersine, Kuran'da yer alan emir şoyle:
"Başortunuzu goğuslerinizin uzerine indirin."
Bundan yıllarca once Arabistan kadınlarına verilmiş olan son derece mantıklı ve duzgun bir emir.
O sıcak iklimde memeleri fora edilmiş, her tarafı meydanda gezinen kadınlara yapılan bir uyarı. Ama gelin gorun ki bu uyarı gunumuzde din tuccarlarının ağzına sakız olmuş, amacından saptırılmış ve kadınlara uniforma giydirmeye kadar uzayıp gitmiş.
Yıllar sonra hidayete erip sıkmabaşa giren kadın bakanlar, milletvekilleri ve ozellikle de musbet ilimler (Tıp) okumuş olan 55 yaşındaki şu kadın rektor eğer bunları bilmiyorsa, hepsine yuh olsun.
Eğer bildikleri halde yapıp iktidarın kadın somurusune alet oluyorlarsa, hepsine yazıklar olsun.

http://www.ensonhaber.com/emin-colasandan-basortusu-uzerine-fetvalar-2014-04-12.html