'Makarnacılar' AK Partili değil CHP'li cıktı!
AK Parti'ye oy veren secmenleri 'Makarnacı' diye kucumseyen bazı yazarlara en guzel cevap Pendik'te yapılan bir araştırma sonucuyla geldi. İlcede yapılan araştırmada yardımla gecinenlerin yuzde 70'i CHP'ye oy veren vatandaşlar cıktı..
Haber 7'yi ziyaret eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, sanılanın aksine Turk halkının yardıma gore oy vermediğini belirterek, "Pendik'te yaptığımız son saha calışmasına gore yardım alanların yuzde 70'i CHP'ye oy vereceğini beyan ediyor. Ama fildişi kuleden Turk halkını tanımadan analiz yapanların gerceklerle, doğrularla, hayatla ilişkisi olmayanlar yaptıkları analizlerle hep cuvallıyorlar, 30 Mart'ta da cuvallayacaklar." şeklinde konuştu.
Gecen hafta sonu İstanbul mitingini değerlendiren bir yazarın ‘Oraya gidenler makarnaya, komure oy verenlerdir' şeklinde bir değerlendirme yaptığını vurgulayan Belediye Başkanı Kenan Şahin, " Lutfedip bir saha calışması yaptırsaydı ya da yapılanlara bakmış olaydı, boyle bir gerceğin olmadığını gorurdu. Bizim anketimizde dar gelirli insanların kararlarını yardıma gore vermediği ortaya cıktı."dedi.
Başkan Şahin, Haber7.com Yayın Koordinatoru Osman Ateşli ve Şef Editor Ferhat Esnek'in sorularını yanıtladı
Başkan Kenan Şahin, 210 bin haneli ilcede 20 bin haneye yardım yapıldığını belirterek, yardım yaparken hangi partili olduklarına bakmadıklarını, aksine araştırmalarında yardım alanlarının yuzde 70'inin de CHP'ye oy veren vatandaşlar olduğunu soylerken "Pendik'te anket sonucu cok net. 3 bin denekli ankette, yardım alanların yuzde 70'i CHP'ye oy vereceğini beyan ediyor. Yardımla siyasi iradelerini değiştirmiyorlar. Yardım aldıkları halde kararlarını inancıyla, hayat goruşuyle, siyasi cizgisiyle barışık olan partiye oy veriyorlar. Ekibime teşekkur ediyorum, siyasi ayrımcılık yapmadan yardımları dağıtıyorlar. Bunlar gercekten takdire şayan işler, doğru işler. Hayatın gercekleri de zaten boyle, sokağın gercekleri de zaten boyle." dedi.
"30 Mart'ta cuvallayacaklar"
Medyadaki analizcilerin ve blogger yazarlarının Turk halkını tanımadığını, bu yuzden değerlendirmelerinin gerceği yansıtmadığını belirten Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, şoyle konuştu: "Tanısalar, bu kadar vahim hatalar da yapmazlar. Hayatın icinden olmayan, gercekci, doğru olmayan temeli olmayan hicbir şey halkta karşılığını bulmaz. Millet de kararlarını verirken, boğazın kenarında keyif yaparken değerlendirme yapanlara gore davranmaz. Ama fildişi kuleden analiz yapanların gerceklerle, doğrularla, hayatla ilişkileri yok hep cuvallıyorlar, 30 Mart'ta da cuvallayacaklar."
"Yatırımlara kenar mahallelerden başladık"
Pendik'te insanların projeye, işe, calışkanlığa, durustluğe oy verdiklerini kaydeden Başkan Şahin, beş yılda cok onemli projeleri hayata gecirdiklerini, sosyal yardım belediyeciliğinden sosyal hizmet belediyeciliğine gectiklerini belirtti. Halkımızda kentlilik bilincini yerleştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Kenan Şahin, "Yaptığımız tesislere kenardan başladık. 16 tane tesisi hizmete kazandırdık. Sosyal adaleti sağlayaraak, sosyal barışın olacağını goruyoruz. Belediyecilikte kent yonetimine gectik. Şehrin tum sorunlarına sahip cıktık. Temel Belediyecilik konularında başarımız yanında Eğitim, Sağlık sosyal ve kulturel alanda yaptığımız işler, sporla ilgili yaptığımız işlerde de oldukca başarılı işler yaptık. Başarının arkasında bu gayreti halkın takdir etmesi ve desteği var. " dedi.
Pendik Belediyesinin anketinde carpıcı sonuc
Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'in sozunu ettiği anket calışması, carpıcı sonuclar ortaya koyuyor. Pendik genelinde 3 bin denekle yapılan saha calışmasına gore, yardım alanların yuzde 70'i CHP'li.
http://www.haber7.com/yerel-yonetimler/haber/1141717-makarnacilar-ak-partili-degil-chpli-cikti
'Makarnacılar' AK Partili değil CHP'li cıktı!
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- 'Makarnacılar' AK Partili değil CHP'li cıktı!