[h=2]İstanbul'da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını eleştirdi. Erdoğan, ayrıcı secimde başarılı olamayanların farklı tartışmaları başlattığını soyledi.[/h]Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;
-İstanbul 30 Mart'ta bir kez daha bize guvenoyu verdi. İstanbul'daki tum projelerin ozellikle kuresel projelerin takipcisi olmaya ben bizzat devam edeceğim. Bu donemde inşallah İstanbul başlattığı kuresel projeleri tamamlayacak. Havalimanı, 3. kopru, kanal istanbul gibi projeler hayata gececek.
-1994'tan beri İstanbul'a layık olmak icin gayret ettik, bunun icin mucadele ettik .Sizlere bu gune kadar mahcup olmadık. İnşallah bundan sonra da mahcup olmayacağız ve tum hedeflerimizi sizler icin gercekleştireceğiz. Secimlerin uzerinden iki hafta gecmesine rağmen İstanbul icin hayati onem taşıyan bir eseri daha acıyoruz. Biz sandıklar kapandığı anda 5 yıllık rehavetin icine giren bir kadro değil, verdiği sozler icin hemen kolları sıvaya bir kadroyuz. Hic ara vermeden asla rehavete kapılmadan 30 Mart akşamından itibaren kaldığımız yerden işlerimize devam ediyoruz.
CUBBEYİ CIKAR OYLE SİYASET YAP
-HSYK yasası ile ilgili boyle bir mudahale yapılmıştır, YSK kararları tartışmaya acılmak istenmektedir. Hukukun icine bir ur gibi sirayet etmiş paralel yapı gormezden gelinirken, siyasetin alanına mudahale iştihanın kabardığını goruyoruz. Herkes yetkisini, konumunu ve sınırını bilmeli, ne yaptığına, ne soylediğine dikkat etmelidir. Ben her zaman soyluyorum, siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar, cubbesini cıkarır, gelir siyasi partilerin catısı altında siyasetini yapar. Ama bazı koltuklarda bazı cubbelerin icinde siyaset yapılmaz. Şunu herkesin bilmesini istiyorum, bugun o koltuk, o cubbe sizleri guclu gosterebilir ama bilesiniz ki bu ulkeye zarar verir, millete zarar verir. Ulkemizde bu tur gerilimlerin yaşanmasına ve yaşatılmasına izin vermeyeceğiz. Turkiye'nin artık gerilime tahammulu yok, artık siyaset dışı mudahaleye tahammulu yok.
GUNDEMİ FARKLI YERLERE CEKMEYE CALIŞIYORLAR
-30 Mart secimlerinin hemen ardından malum cevreler Turkiye'nin gundemini değiştirmek, sandıkta elde edilen o buyuk yenilgiyi ortmek amacıyla yapay bazı tartışmaları başlattılar. Muhalefet partileri kendi ozeleştirilerini yapmak, secimdeki başarısızlıklarını analiz etmek yerine gundemi farklı yerlere cekmeye calışıyorlar. 'İşte bu Başbakan cok gerilimci, cok sert, bu Başbakan niye boyle Bize bunu soyleyenler once kendileri aynaya baksınlar. Bu Başbakanı hedef tahtasına koymak suretiyle ağızlarına gelen herşeyin, hakaretin her alasını, ailesini de karıştırmak suretiyle yapanlar acaba bunu millete neyle izah edecekler.
TWİTTER VERGİ KACAKCISIDIR
-Ozgurluk adına kimse benim ulkemde operasyon yapamaz. Şirketin cıkarlarını duşunenler milletin gonul gozunden kacamazlar. Twitter vergi kacakcısıdır. Ulkemin anayasasına uymak zorundadır. Burada belli kurallar altında calışmalıdır.
SİZİ O CUBBE GUCLU GOSTEREBİLİR
-YSK kararları tartışmaya acılmak istenmektedir. Herkes yetkisini konumunu bilmeli. Bazı koltukların ve cubbelerin icinde siyaset yapılmaz. O koltuk ve o cubbe sizi guclu gosterebilir ama millete zarar verirsiniz.
NE NİYETLE HAZIRLANDIĞINI COK İYİ BİLİYORUZ
-Biz raporların ne niyetle hazırlandığını, bu yazıların ne amacla yazıldığını cok iyi biliyoruz. Bu operasyonların arkasında hangi hainlerin bulunduğunu cok cok iyi biliyoruz. Turkiye'yi hic kimse teror orgutleriyle yan yana gosteremez. Bunu yapan, kendi cahilliğini, kendi acziyetini ve kotu niyetini ortaya koyar. Suriye'deki insanlık dışı saldırılarla Turkiye'nin bağlantısını kurmaya calışanlar, sadece kiralık kalem olduklarını ispat etmekle kalırlar.
AKIL ALMAZ ŞEYLER YAPTILAR
-Yurt dışında bazı odaklar, bazı cevreler eliyle ozellikle de uluslararası medya aracılığıyla Turkiye'ye yonelik cirkin ithamların, cirkin saldırıların devam ettiğini goruyoruz. Bu paralel yapı, 17 Aralık'ta, 25 Aralık'ta darbe yapamadı. 30 Mart'ta Hukumet'i yıpratamadı. İceride başarısız olunca dışarıdan Turkiye'ye yonelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Belirli uluslararası cevrelerde, belli kişilerin, belli kalemlerin Turkiye aleyhine akıl almaz, insaf dışı, mantık dışı iddiaları arka arkaya sıraladıklarını goruyoruz.
SİYASETE MUDAHALEDİR
-Bu ulkenin milli bir kurumu, anayasal bir kurumu cıkıyor, kendi ulkesinin, milletinin, bireyin haklarını savunacağı yerde uluslararası şirketlerin ne yazık ki ticari hukukunu savunuyor. Herkes konumunu, sınırlarını bilecek. Yuzlerce dosya goruşulmeyi beklerken, binlerce insan adalet beklerken, uluslararası şirketlerin hukukunu alelacele karara bağlamak hatta 'bir ic tuzuk hazırladık' diyerek yasaların uzerine cıkmak sureriyle kendilerini birincil mahkeme yerine koymak inanıyorum ki bu aziz millete yapılmış cok buyuk bir haksızlıktır. Bu aynı zamanda siyasete, idareye mudahaledir.
TWİTTER VERGİ KACAKCISIDIR
-Bunlar Twitter, Youtube, Facebook uluslararası şirkettir. Bunlar kar amacıyla kurulmuş, para kazanan şirketlerdir. Aynı zamanda Twitter vergi kacakcısıdır, bunların da uzerine gideceğiz. Bu şirketler de her uluslararası şirket gibi gelecek, benim ulkemin Anayasasına, yasalarına, vergi kurallarına uyacak. Ama, bunlarla ilgili verilen karara, uyduk ama saygı duymuyorum.
Kaynak: Haber7
http://www.haber7.com/siyaset/haber/1146835-erdogan-siyaset-yapacaksan-cubbeyi-cikar
Erdoğan: Siyaset yapacaksan cubbeyi cıkar
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Erdoğan: Siyaset yapacaksan cubbeyi cıkar