Kars'ta oldurulen Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. Sucunu itiraf eden şahıs tutuklanarak cezaevine gonderildi.

Mert'in katili tutuklandı

Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)

Kars'ta oldurulen Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. Sucunu itiraf eden ismi acıklanmayan şahıs cıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gonderildi. Zanlı hakkında gerekli acıklamayı yarın yapacağını ifade eden Kars Valisi Eyup Tepe, guvenlik nedeniyle şahsın Erzurum'a gonderildiğini belirtti. Vali Tepe konuyla ilgili şunları soyledi:
"1 haftadır Kars gundemini meşgul eden faili bugun akşam saatlerinde yakaladık. Tabi ki olayın adli boyutu vardı. İfadeler ve arkasından tutuklanması neticesinde hem failin guvenliği acısından hem ailesinin guvenliği acısından tutuklayıp Erzurum'a gonderdik. Şu an Erzurum'a varmıştır veya varmak uzeredir. Olayla ilgili detaylı acıklamayı yarın yapacağım. Yani bizim icin tabi ki bir teselli. Yoksa cok da mutlu olduğumuzu soyleyemeyiz ama en azından Mert'in katilini bulduğumuz icin teselli buluyoruz. Bilgiler bende var ama tabi ki failin ailesinin durumunu ve diğer faktorleri de dikkate alarak şu anda onlarla ilgili tedbirleri alıyoruz. O yuzden şu an detaylı acıklama yapmak doğrusu uygun olmaz. Sabah ben her turlu detayını sizlerle paylaşacağım. Başka gozaltı yoktur."

HABER YAKINLARINI SEVİNDİRDİ
Kars'ta kacırılarak oldurulen 9 yaşındaki Ziya Gokalp İlkokulu 3'uncu sınıf oğrencisi Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanması haberini, yakınları sevincle karşıladı.
Mert'in yakınlarından Burhan Alibeyoğlu duygularını şu cumlelerle ifade etti: “Cok mutluyum, cok sevincliyim. Benim Mert'in bundan sonra artık huzur icinde uyuyacak. Ben hep demiştim benim Mert, huzur icinde yatmadığı surece bende dahil olmak uzere hic kimsede huzur bırakmayacağım dedim. Emniyet mensuplarımızın yoğun cabaları ve yoğun calışmaları sonucu sonuca vardık. İnsanlığın yuzkarası yakalanmıştır ve Erzurum'a gonderilmiştir. Cok mutluyum. Buradan butun Kars'a, butun Karslıya, bize destek veren butun Turkiye'ye, 76 milyona teşekkur ediyorum. Mert'in adına hepsine teşekkur ediyorum. Turkiye'ye ben 'Mert'in amcaları, teyzeleri' diyorum. Sizin de, hepimizin de gozu aydın olsun. Sonucta alnımızın akıyla bu olayın icinden cıktık. Başımız dik, alnımızın lekesini sildik. Artık Mert de huzurlu, Turkiye de huzurlu. Artık herkes coluk cocuğunu rahatlıkla okula gonderebilir. Şimdilik boyle artık herkes rahat olsun. Mutluyuz, huzurluyuz" dedi.
Kars esnafı da katilin yakalanmasını sevincle karşıladı. Vatandaşlar, yurekli yakan bu olayın ardından katilin yakalanmasının herkesi sevindirdiğini belirterek, emeği gecenlere teşekkur ettiler.