CHP lideri Kılıcdaroğlu MİT yasa tasarısını eleştirerek Nazi Almanya’sı benzetmesi yaptı ve ‘2. Dunya Savaşı oncesi Almanya’daki gestapoyu unutmayın, yeni bir gestapo modelini kurmak istiyorlar’ dedi.

Gestapo modelini kurmak istiyor

ANKARA Milliyet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Ak Parti’nin 10 yıllık iktidar surecinde baskının arttığını belirterek, ”Turkiye, suratle bir totaliter demokrasiyi inşa etmeye başladı” dedi, MİT Yasa tasarısı ile Nazi Almanyası sistemi kurulacağını savundu. Kılıcdaroğlu, dun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları soyledi:

‘Totaliter sistem’
“Turkiye hukuk devleti kavramını buyuk olcude unutmuş gozukuyor. Sandık onemlidir ama tek başına demokrasi değildir. Hitler orneği vardır, Mussolini orneği vardır. Secimle geldiler, ne oldu? Ben devletim, her şey benden sorulur demeye başladılar.
Farklı bir rejim icine Turkiye surukleniyor. Butun yurttaşlarıma sesleniyorum: bugun size dokunmayan yarın size dokunacaktır. Turkiye, suratle bir totaliter demokrasiyi inşa etmeye başladı. Turkiye’de hak ve ozgurlukler baskı altında, medya istediğini yazamıyor. Butun yetkiler bir elde. Totaliter devlet ağır ağır inşa ediliyor.

‘Bir numaralı duşman’
Dune kadar Anayasa Mahkemesi’ni goklere cıkarıyorlardı, şimdi bir numaralı duşman. Nasıl olsa mahkeme elimizin altında diye duşunduler. Ama oyle olmadı, oradaki insanlar da vicdan sahibi. Başbakanlık koltuğunda oturan zat, ‘Twitter falan kokunu kazıyacağız’ dedi. Buyur kazı bakalım.
Twitter’ı yasaklıyor ama kendisinin de Twitter hesabı var. Bunların icinde bir tane kuzu (Burhan Kuzu’yu kastediyor) var, sozde anayasa hukuku profesoru. Anayasa Mahkemesi’ne twitter’ı yasaklamak icin başvuru yapıyor, başvurusunu da twitter aracılığıyla duyuruyor. Kafaya bakın.
MİT Yasası goruşuluyor. Turkiye suratle bir istihbarat devletine donuşuyor. Yasa cıkacak fişlemeler meşru hale gelecek. II. Dunya Savaşı oncesi Almanya’daki gestapoyu unutmayın. Yasaldı ama devlete değil partiye veriyordu istihbaratı. İstihbarat partiye veriliyor Turkiye’de de. Bu sureci hayata gecirmek yeni bir gestapo modelini kurmak istiyorlar. milliyet