CHP lideri Kılıcdaroğlu MİT yasa tasarısını eleştirerek Nazi Almanyası benzetmesi yaptı ve 2. Dunya Savaşı oncesi Almanyadaki gestapoyu unutmayın, yeni bir gestapo modelini kurmak istiyorlar dedi.
Gestapo modelini kurmak istiyor
ANKARA Milliyet
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Ak Partinin 10 yıllık iktidar surecinde baskının arttığını belirterek, Turkiye, suratle bir totaliter demokrasiyi inşa etmeye başladı dedi, MİT Yasa tasarısı ile Nazi Almanyası sistemi kurulacağını savundu. Kılıcdaroğlu, dun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları soyledi:
Totaliter sistem
Turkiye hukuk devleti kavramını buyuk olcude unutmuş gozukuyor. Sandık onemlidir ama tek başına demokrasi değildir. Hitler orneği vardır, Mussolini orneği vardır. Secimle geldiler, ne oldu? Ben devletim, her şey benden sorulur demeye başladılar.
Farklı bir rejim icine Turkiye surukleniyor. Butun yurttaşlarıma sesleniyorum: bugun size dokunmayan yarın size dokunacaktır. Turkiye, suratle bir totaliter demokrasiyi inşa etmeye başladı. Turkiyede hak ve ozgurlukler baskı altında, medya istediğini yazamıyor. Butun yetkiler bir elde. Totaliter devlet ağır ağır inşa ediliyor.
Bir numaralı duşman
Dune kadar Anayasa Mahkemesini goklere cıkarıyorlardı, şimdi bir numaralı duşman. Nasıl olsa mahkeme elimizin altında diye duşunduler. Ama oyle olmadı, oradaki insanlar da vicdan sahibi. Başbakanlık koltuğunda oturan zat, Twitter falan kokunu kazıyacağız dedi. Buyur kazı bakalım.
Twitterı yasaklıyor ama kendisinin de Twitter hesabı var. Bunların icinde bir tane kuzu (Burhan Kuzuyu kastediyor) var, sozde anayasa hukuku profesoru. Anayasa Mahkemesine twitterı yasaklamak icin başvuru yapıyor, başvurusunu da twitter aracılığıyla duyuruyor. Kafaya bakın.
MİT Yasası goruşuluyor. Turkiye suratle bir istihbarat devletine donuşuyor. Yasa cıkacak fişlemeler meşru hale gelecek. II. Dunya Savaşı oncesi Almanyadaki gestapoyu unutmayın. Yasaldı ama devlete değil partiye veriyordu istihbaratı. İstihbarat partiye veriliyor Turkiyede de. Bu sureci hayata gecirmek yeni bir gestapo modelini kurmak istiyorlar. milliyet
AKP, Gestapo modelini kurmak istiyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- AKP, Gestapo modelini kurmak istiyor