Saclarını kazıttı okula alınmadı!
ABDde 9 yaşındaki Kamyrn isimli kucuk kız kanser hastası olan arkadaşına destek olabilmek saclarını kazıttı. Ancak gittiği okul yonetmeliğe uymadığı gerekcesiyle kızı okuldan uzaklaştırdı
Saclarını kazıttı okula alınmadı!
ABD arkadaşına destek icin saclarını kazıtan 9 yaşındaki kızın okuldan uzaklaştırma almasını konuşuyor. Okul yonetimi tepkiler sonucunda kararını geri cekti ancak kucuk kızın okuldan uzaklaştırılmasının sebebi sacların kazıtılmış halinin okul giyim kuşamına uymuyor olması.
Delaney Clements yakalandığı kanser hastalığı sonucunda, 11 yaşında kemoterapiden saclarını kaybetti. Her sokağa cıktığında insanların ona baktığını soyluyor ve buna cok uzuluyordu.
Ancak Clements, belki de cok şanslı hastalardan biriydi cunku kendisini yalnız bırakmamak icin 9 yaşında saclarını kokunden kazıtma kararı verecek kadar duyarlı bir arkadaşa sahipti. Kamyrn'ın kararı onu cok mutlu etti ve katıldığı bir televizyon programında şunları soyledi "İnsanlar bana oğlan cocuğu diyordu, rahatsız edici gozlerle bakıyorlardı. Ancak birinin benim yanımda olduğunu bilmek bana cok iyi geldi."
Okulun kucuk kızı uzaklaştırma kararı uzerine Kamyrn'ın annesi sosyal medyada hemen bir kampanya başlattı. Kampanya ses getirince okul kararından derhal geri dondu.
Kanser hastası Delaney'in annesi Wendy Campbell, bu kadar kucuk yaşta boyle cesur bir karar alan Kamyrn'ın bu hareketinin kendisini de cok etkilediğini soyledi.milliyet