BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık: 'Ben burada Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum.'
Gundem dışı konuşmaların ardından Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi goruşmelerine gecildi. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, MİT gorevlerini ustlenmişse ve ilk kez MİT bu sureci goturuyorsa ve saldırıya maruz kalıyorsa biz buna seyirci kalmayız. Ben burada Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum. 1 yıldır catışmasızlık sureci yaşanıyorsa ve burada MİT'in bir katkısı varsa bundan mutluluk duyarız" dedi.
Goruşmelerde onerge uzerine soz alan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Cok onemli bir teklifi goruşuyoruz. 1980'li yıllardan bu yana MİT Kanunu'nda boyle onemli bir değişiklik yapılmamıştı. Gunun şartlarına gore, ihtiyaclarına gore Avrupa'da, Amerika'da, dunyanın her tarafında boyle ulusal istihbarat teşkilatları var ve onlar cok onemli gorevler ifa ediyorlar. O kurumlardaki yapılanmaya uygun bir şekilde boyle bir teklif gelmiş ve bu teklife hukumetimiz de katılıyor. Tamamen iyi niyetli yapılan, Anayasa'ya uygun, MİT'in gorev alanlarını acık secik belirleyen, daha şeffaf hale gelmesini sağlayan ve dolayısıyla, cağdaş bir kurum olarak MİT'e yeni bir veche kazandırmak amaclanıyor. Ama, burada, bakıyorum, teklif goruşulmeye başladığından beri ozellikle muhalefet konuşmacıları bu MİT Yasası uzerinden ilgisi olmayan konulara giriyorlar, Hukumetimizi, Başbakanımızı ve bu konuda MİT uzerinden alabildiğine eleştiriyorlar. Bir bilgi kirliliği soz konusu oluyor. MİT teklifi bir tarafa bırakılıyor tamamen hukumete, başbakana kasetler, montajlar ve şantajlar konuşuluyor. Bir defa bu teklif yerinde bir teklif, gerekli bir teklif hazırlayanlara teşekkur ediyorum ve hukuka uygun bir teklif, MİT'i daha iyi şeffaflaştıracak bir teklif" dedi.
AKBULUT : COK BAŞARILI VALİLİK YAPTIM
Akbulut, sozlerini şoyle surdurdu: "O kadar ilgisiz konuşmalar yapılıyor ki dun akşam saatlerinde İstanbul Milletvekili Sayın Mahmut Tanal benim Şanlıurfa ilinde Valilik yaptığım sırada bu konuyla hic alakası olmadığı halde, yeri olmadığı halde dunya dolusu o donemde faili mechuller olduğu tarzında bir laf soyledi. Ben Şanlıurfa'da 6 yıl Valilik yaptım ve cok başarılı Valilik yaptım. O donemde butun doğu ve guneydoğuda teror olayları cok yaygın olduğu halde, Şanlıurfa ilinde, halkla butunleşen bir vali imajıyla, cok nadir teror olayları oluyordu ve onların da uzerine gidilip butun faillerinin en kısa zamanda bulunması icin her turlu calışma yapılıyordu. O donemde, Şanlıurfa ilinde dergah projesi gibi, organize sanayi bolgesi gibi, universite kurulması gibi cok onemli hizmetler ifa edildi. Dolayısıyla, boyle bir, 18 yıl once, şerefle, onurla gercekleştirdiğim boyle bir hayırlı hizmetle ilgili olarak Sayın Mahmut Tanal'ın boyle bir konuşma yapmasını cok yadırgadım. Bir hukukcu olarak, adeta, hedef gosteriyor, benim şahsımı bu konuda birtakım yerlere hedef gosteriyor. Ve bu konuda yaptığı konuşmanın hukuka, usule, ahlaka uymadığı kanaatindeyim" dedi.
COK SİNİRLENDİ,KURSUYU YUMRUKLADI
Ardından soz alan BDP muş Milletvekili Sırrı Sakık, Akbulut'a tepki gosterdi. Kursuyu eliyle vuran Sakık, Akbulut'a yonelik olarak şunları soyledi: Sizin bulunduğunuz donemde 1994 yılında Nazım Babaoğlu gazeteciydi, ve Urfa'da katledildi, il başkanımız sizin donemizde katledildi. Şimdi sizde biliyorsunuz ki, Allahta bilir o donemin MİT, kontrgerilla,ceteler ve JİTEM sizinde haberiniz var. Hala buraya siz buraya cıkıp başarılı vali olduğunu soyluyorsunuz. Ozeleştiride bulunmalısınız burada. Sizin donemizde cinayetler işlenmişse, siyasi partinin temsilcileri oldurulmuşse cıkıp buradan ahkamdan ve namustan bahsedemezsiniz bize. Siz karanlık bir odemede valilik yaptınız ve bu insanlar katledildi. Cıkıp buradan katilleri kollayan bir anlayışa buradan tahammul bekleyemezsiniz"dedi.
SIRRI SAKIK : Hakan Fidan VE EKİBİNİ KUTLUYORUM
Sakık, sozlerini şoyle surdurdu: "Geriliyoruz cunku haklıyız. Biz yaralıyız. Binlerce faali meşru cinayetlerin işlendiği topraklardan geliyor ve biz yaşadık nasıl cinayetler işlendiğini. Siz cıkın Allah adına soyleyin siz biliyorsunuz kimlerin onları katlettiğini benden daha iyi biliyorsunuz. Bir yasa goruşuluyor. Bu yasa MİT yasası. Neden ulusalcı ve milliyetci cephenin bu yasaya karşı durduğunu biliyoruz. Bir donemden bahsediyoruz. İcinde MİTin JİTEM'in cetelerin aşiretlerin olduğu bir donemde de faali mechul cinayetlerden. Bu ulusalcı ve bu milliyetci cepheler bundan rahatsızlık duymadı. Ses seda da cıkmadı. Ama bugun asıl sorun MİT'in bu konudaki otoriter yapısının yasalarca yeniden dizayn edildiğini biz iyi anlıyoruz. Cunku siz Oslo'dan başlayan ve bugun İmralı'da devam eden surecle ilgili ciddi şekilde buna karşısınız. Eğer kanı durduracaksa, eğer bu gune kadar bu goruşmelerde bakın surekli şerefsizlikle insanlar itham ediliyor. 'Kim ki goruştuyse şerefsizdir' diyor. Biz bunu iade ediyoruz. Biz goruşuyoruz biz şerefli insanlarız. BDP goruşmeleri surduren bir partidir. Gidip İmralı ve Kandilli ile de goruşuyor, gelip iktidarla da goruşuyor. Bu şerefli bir iştir. Kanı,olumleri durdurmak şerefli bir iştir. Şerefsizlik nedir biliyormusunuz. Kana seyirci kalmaktır olumlere seyirci kalmaktır. MİT gorevlerini ustlenmişse ve ilk kez MİT bu sureci goturuyorsa ve saldırıya maruz kalıyorsa biz buna seyirci kalmayız. Ben burada Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum. 1 yıldır catışmasızlık sureci yaşanıyorsa ve burada mitin bir katkısı varsa bundan mutlulukta duyarız" dedi.
Kaynak: AA
Sırrı Sakık: Hakan Fidan'ı tebrik ediyorum
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Sırrı Sakık: Hakan Fidan'ı tebrik ediyorum