AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İcten, Dicle Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ayşegul Jale Sarac ile universite yonetimi hakkında ağır suclamalarda bulundu. Rektor Prof.Dr. Sarac'ın 'Paralel yapıya' hizmet ettiğini one suren İcten, 65 maddelik yolsuzluk, hırsızlık ve cemaate ilişkin iddialarda bulundu.
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İcten, onceki gun turban takan ve ' Turkiye 'nin ilk turbanlı rektoru' olan Diyarbakır Dicle Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ayşegul Jale Sarac ile universite yonetimine, duzenlediği basın toplantısında ağır suclamalarda bulundu.
Kendisinin hicbir cemaata bağlantısı olmadığını sadece Ak Partili olduğunu belirten İcten, 'Paralel yapının şerefsiz, alcakca, namuzsuzca saldırdığını' one surdu. Rektor Prof.Dr. Sarac ile universite yonetimini istifaya davet eden İcten, şoyle dedi:
F TİPİ ORGUT
"Diyarbakır'da F tipi orgut, vakıf universitesi kurdular. Buradan butun Diyarbakır'a sesleniyorum, lutfen bu konuyla ilgili kamuoyu oluşturun. Dicle Universitesi'nin devletin verdiği odenekleri nasıl kullandıklarını biliyoruz. Jale hanım geldikten sonra universiteye Diyarbakırlıların dışında 80 ilden ithal bir suru eleman getiriyorlar. Ama bunlara ne diyorlar biliyormusunuz, bak kardeşim ben seni getiriyorum maaşının yuzde 15-20 ne koparırsa F tipi orgutune harac olarak verildi mi? Kimlerin maaşları kesildi. Kac tane oğretim gorevlisi gorevdeyken gorevden alındı, uzaklaştırıldı."
65 MADDELİK LİSTE
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İcten, 65 maddelik 'Dicle Universite rezaletleri' başlığında hazırladığı iddiaları da acıkladı. İcten'in iddialarından bazıları şoyle:
"Devletin verdiği odenekler Dicle Universitesi tarafından nasıl ve nerelere kullanıldı? Devlet ihale yonetmeliklerine uyuldu mu, yoksa teklif ve davetiye usulu ilemi ihaleler yapıldı? Yapılan ihaleler hangi firmalara verildi? Bu firmaların sahipleri kimlerdir? Devletin universiteye tahsis ettiği araziler, gayrimenkuller hangi firmalara peşkeş cekildi? Bunlar hep aynı isimlere mi verildi? Rektor Jale hanım geldiğinden bu yana kac kadro tahsis edildi? Tahsis edilen bu kadrolarda kac tane haşhaşi vardır?
Rektor hangi cemaatin elamanı? Eğer F tipi Pelsilvanya'nın emrinde değilse o halde şu sorulara cevap versin.Kac oğretim uyesi gorevlerinden ayrıldı? Neden ayrıldı? Yoksa bunlar 'Pensilvanya'nın emrine giremem' diyenler miydi? Kac tanesinin gorevine son verildi? Kac tanesi farklı universitelere (Cok nitelikli olmalarına rağmen) uzaklaştırıldı?
Asıl genel sekreter varken ve Jale hanım tarafından imzalanarak atanmış biri varken, Sabri Eyigun denen korsan genel sekreter kim oluyor?
Akademik kadrolar dağıtılırken yapılan sınavlar oncesinde sınava girecek kendi elamanlarına sınavdan bir iki gun once sınav soruları dağıtılıp bilgiler verildimi ? Hadi bakalım yok desinler ?
Dicle Universitesi teklif ve davetiyeli işlerde Haşhaşiler orgutune harac istedimi ? Hangi firmalar bu orgute harac vermek zorunda kaldılar? 2007 donemine ait universite hesapları Sayıştay tarafından incelemeye alındı sonuc olarak bir cok kalemde yaklaşık 200 milyon yani eski rakamla 200 trilyon yolsuzluk tespit etmiş ve Sayıştay kamu zararının giderilmesi ile ilgili mevcut şu anki yonetime ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlerin yapılmasını raporda istediği halde bu konu hakkında neden bir işlem yapılmadı ?
Yoksa bu para birilerinin himmet gecelerinde topladığı rakamlara bakıldığında bu bir cerez parası mı?Dicle Universitesi F tipi orgutun farklı universitelere docentlik kazandırarak eleman kaydırdıkları bir uretim merkezi mi?"
COZUM SURECİ İDDİASI
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İcten, sorularının devamında 'Cozum surecinde' univerisitede oğrenciler arasındaki catışmalarda ve Turkiye'ye sıcrayan olayalarda universite yonetimin katkısı olup olmadığını sorarken bu surecte 900 ağacın kimler tarafından secim surecine girerken hangi amacla kesildiğini oğrenmek istedi. İcten,
"Artuklu Universitesi yıllar oncesinden risk alıp onderlik yaparken sizler yıllarca binlerce imza toplanmasına rağmen neden Kurtce ve Zazaca bolunmleri acmadınız? Kalkınma Ajansı uzerinden Dicle Universitesi ve oğretim gorevlilerine ne kadar proje adı altında para aktarılmıştır. Bu paraların akıbeti ne olmuştur? 2011 yılında hastanenin temizlik ihalesi yapılmış ve ilk ihalede yuzde 9 ile onaylanmayan ihale ne hikmet ise ikinci ihalede yuzde 25 ile onaylanıyor. Bu onaylayan kişi kim? Ve bu onaydan dolayı F tipi orgute 500 bin TL harac verildi mi?" dedi.
(DHA - CANAN ALTINTAŞ)
http://www.radikal.com.tr/turkiye/ak_partiden_basortulu_ilk_rektore_agir_suclamalar-1186290
AK Parti'den başortulu ilk rektore ağır suclamalar
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- AK Parti'den başortulu ilk rektore ağır suclamalar