Antalyalı Sevgi Aktay, eşi Yakup Aktay'la ilişkisi olduğunu one surduğu E.E.'ye actığı 5 kuruşluk manevi tazminat davasını kazandı. 5 kuruşun Yakup Aktay ve E.E.'den muştereken alınarak, Sevgi Aktay'a odenmesine karar verildi.
GORUNTULERİ DELİL OLARAK SUNDU
3 cocuk annesi Sevgi Aktay, eşi Yakup Aktay'la ilişkisi olduğunu one surduğu E.E. adlı kadın hakkında, gecen yıl 3'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 5 kuruşluk manevi tazminat davası actı. Aktay, evli olduğunu bile bile kocasıyla ilişkiye giren E.E.'nin tazminatla cezalandırılmasına istedi. Aktay, ayrıca 11 ve 9 yaşındaki iki oğluna babalarının bir sure kullandıktan sonra verdiği tablet bilgisayarda eşi Yakup Aktay ile E.E.'nin cinsel ilişki sırasında cekilen goruntulerini de mahkemeye delil olarak sundu. E.E. ise Yakup Aktay'ın once evli olduğunu bilmediğini, ardından boşanma aşamasında olduğunu oğrendiğini iddia etti.
İFADESİYLE SEVGİLİSİNİ YALANLADI
Yakup Aktay, dava gorulurken mahkemeye sunduğu ifadesinde, sevgilisi E.E.'nin kendisinin evli olduğunu bilerek ilişkiye girdiğini belirterek, şoyle dedi: "Davalı E.E. benimleyken ve birlikteliğimiz suresince evli ve cocuklu olduğumu da bilmektedir. Beni bu şekilde kabul etmiştir. Ben hatalar yaptım. Bu nedenle tovbe ettim ve hacca gittim. Umreye gittim. Sevgilim E.E.'den ayrıldım. E.E. ile birlikte eşim Sevgi Aktay'ın benden ayrılması icin onun hakkında sosyal paylaşım sitelerinde hakaret iceren yazılar yazdık. Canını cok yaktık. Amac eşimden cabuk kurtulmak icin canını acıtmaktı. Doğum gununde cocuklarıma verdiğim tablet bilgisayardaki goruntuleri nasıl gorduğunu bilmiyorum. Hangi baba cocuklarının o goruntuleri gormesini ister. Eşim Sevgi bu surecte cok yıprandı. Davayı kabul ediyorum. Pişmanım. Eşim Sevgi Aktay'ın da beni affetmesini ve ailemle yeniden bir hayata başlamak istiyorum."
DAVAYI KAZANDI
Bugun gorulen son duruşmaya Sevgi Aktay ile E.E. katılırken, Yakup Aktay katılmadı. Mahkeme hakimi Durmuş Cetin, gerekceli kararın sonra yazılacağını belirterek, E.E. ve Yakup Aktay'ı 5 kuruş manevi tazminata mahkum ettiğini acıkladı.
ADALET YERİNİ BULDU
Sevgi Aktay'ın avukatı Ahmet Cevik, adaletin yerini bulduğunu belirterek, şoyle konuştu: "Biz bu davayı actıktan sonra Sevgi hanıma saldırılar devam etti. E.E., kendisine basın yoluyla hakaret ettiği gerekcesiyle dava actı. Dun o dava reddedildi. Dava surecinde karşılıklı bircok hakaret ve tehdit davası arka arkaya geldi. Ancak 2 ayrı davada E.E. adli para cezası aldı. Muvekkilim amacına ulaşmıştır. Bu manevi yonu ağır basan bir davaydı ve kazandık. Davamız 5 kuruşluk sembolik bir dava olabilir, ancak manası cok buyuktur. Daha once de soylediğim gibi aldatma, iki kişi tarafından gercekleştirilen bir eylemdir. Kadınlar genellikle, Yargıtay ictihatlarını bilmedikleri icin kocalarının yanı sıra, diğer kadına dava acılacağını bilmiyor. Yargıtay ictihatlarına gore, ilişki kurduğu erkeğin evli olduğunu bilen kadın sorumlu tutuluyor. Biz de davayı bu yonden acmıştık."