İstanbulda bir lisede her sınıftan 5 oğrenci secen mufettişler 60 oğrenciyi okulun konferans salonunda topladı. Oğrencilerden Berkin Elvanın cenazesinin olduğu gun oğretmen ve oğrencilerin eylem yapıp yapmadıklarının ihbar edilmesi istendi. Eğitim Sen fişlemeye tepki gosterdi.
Gaziosmanpaşa 2. Mehmet Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde oğrenci ve oğretmenlerin fişlendiği one suruldu. Okulda oğencileri konferans salonunda toplayan Milli Eğitim Bakanlığı mufettişleri, oğrencilere, Gezi Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği sonucu ağır yaralanan ve 269 gun komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvanın cenazesinin olduğu gun oğretmen ve oğrencilerin herhangi bir eylem yapıp yapmadığını sordu. Eğitim-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Barış Uluocak da soz konusu uygulamaya yabancı olmadıklarını belirterek, başka bircok okulda da bu fişlemelerin gercekleştirildiğini soyledi.
Gecen hafta başında yapılan şikÂyetler uzerine Milli Eğitim Bakanlığı mufettişleri, Gaziosmanpaşa 2. Mehmet Anadolu Sağlık Meslek Lisesine geldiler. Yanlarına oğretmenleri de alan mufettişler, okul icerisindeki sınıflardan 5er oğrenci secerek toplam 60 oğrencinin konferans salonuna inmelerini istedi. Konferans salonuna inen oğrencilere tanık adı altında bir kÂğıt verildi ve bu kÂğıdı doldurmaları istendi. KÂğıtta Berkinin cenazesinin olduğu gun okulda oğretmenlerin ve oğrencilerin bir eylem yapıp yapmadığı, oğretmenlerin rozet ya da siyah kurdele takıp takmadığı ve okul icerisindeki kuralların delinip delinmediği soruları yoneltildi. Bu duruma tepki gosteren 19 yaşındaki lise oğrencisi kÂğıdı okuduğu zaman şaşırdığını ve kendisine bir acıklama yapılmasını istediğini belirterek, Bana bir acıklama yapılmadığı surece bu kÂğıdı doldurmayacağımı soyledim. Onlar bana Sen doldur biz sana acıklamasını yapacağız dediler. Ben de bana bir acıklama yapılması gerektiğini oğretmenlerim hakkında karalama kampanyası yapılmasını kabul etmeyeceğimi belirttim. Bunun uzerine bana Cevap vermek istemiyorsan, istemiyorum diye yaz dediler. Ben de kendi ozgur irademle bu sorulara cevap vermek istemediğimi yazarak kÂğıdı teslim ettim. Toplamda 60 oğrenci vardı ama iclerinden hic kimse bu duruma itiraz etmedi dedi.
Emir kuluyuz
Cağırılan oğrencilerin coğunun 18 yaşının altında olduğunu kaydeden lise oğrencisi, O oğrencilerden benimle birlikte toplasan 5-6 kişi 18 yaşından buyuktuk. Ben de 18 yaşından kucuk oğrencilerin tanıklığı ne zamandan beridir kabul ediliyor dedim. Bunu sorduğum zaman bana Turkiye genelinde yapıldığı soylendi. Oğretmenler ise kendilerinin de bundan rahatsız olduğunu ama emir kulu olduklarını belirttiler diye konuştu. Olayı sosyal medyadan paylaştığını ve bunun uzerine oğretmenlerinin kendisinden bu paylaşımı kaldırmasını istediklerini de kaydeden lise oğrencisi şunları soyledi:
Bize, okul siyaset yeri değil diyorlar ama kendileri de bu kÂğıtları doldurmamızı istiyorlar bu nasıl bir ironi? Ben secilen oğrencilerin rastgele secildiğine de inanmıyorum. Cunku coğu apolitik siyasetle ilgisi olmayan oğrencilerdi ve bu şekilde oğretmenlerini suclamaları isteniyordu.
cumhuriyet
Oğrencilere oğretmenini ihbar et baskısı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Oğrencilere oğretmenini ihbar et baskısı