KARS Kafkas Universitesi’nin bazı fakultelerinde karşıt goruşlu oğrenciler arasında cıkan kavgalar yuzunden katlar arasındaki merdiven boşluklarının uzeri ağlarla kapatıldı.

Emniyet Mudurluğu’nun isteği uzerine eğitim ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakulteleri’nin bulunduğu 5 katlı binada uygulanan ağlı onlemle ust katlardan alt katlardakilerin uzerine herhangi bir şeyinin atılması ve oğrencilerin kavga sırasında merdiven boşluğundan duşme ihtimali onlenecek. Bir sure once universitede cıkan olaylarda bir kişi tutuklandı 2 kişi bıcakla yaralandı ve 25 kişi gozaltına alındı.

VALİ EYUP TEPE, MHP VE BDP İL BAŞKANLARI İLE TOPLANTI YAPTI

Ote yandan Vali Eyup Tepe, MHP ve BDP il başkanları ile toplantı yaparak universitede yaşanan olayların bir daha tekrarlanmaması icin sağduyu cağrısında bulunulmasını istedi. Vali Eyup Tepe, "Benim değerlendirmem, her ne kadar armudun sapı, uzumun copu gibi bahaneler olsa da bu olayların secimin devamı olduğunu duşunuyorum. Yoneticiler olarak bu olaylara izin vermeyeceğiz. Yaşanan tatsız olaylar, yaralanmalar var ve daha kotusu olabilirdi. Allah korusun olseler ya da katil olsalar pişman olurlar. Ancak pişmanlık fayda etmeyecek. Olay eskisi gibi sağ, sol, Alevi, Sunni, Kurt, Turk muhabbetine gelince olayın boyutu değişiyor. Genclerin bu tartışmalarına iştirak ederek var olan bu huzuru bozmamaları gerekiyor. Biz ilgili taraflara uyarımızı yaptık, musamaha olmayacak. Bundan sonraki surec, adli ve idari olarak ilerleyecek" diye konuştu.