Okulda inanılmaz iddia
Mersinin Toroslar ilcesinde, Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesinde, 16 yaşındaki bir erkek oğrencinin, muaf olduğu beden eğitimi dersinde kız arkadaşıyla bahcede yan yana oturduğu icin okul muduru tarafından dovulduğu ileri suruldu.
Okulda inanılmaz iddia
İHA
Merkez Toroslar ilcesinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesinde 25 Mart tarihinde meydana geldiği ileri surulen olay, iddiaya gore şoyle gelişti: Okulun 9-E sınıfında oğrenim goren E.C., o gun muaf olduğu beden eğitimi dersine katılmayarak 9-B sınıfından kız arkadaşı Ş.A. ile bahcede oturup sohbet etmeye başladı. Bir sure sonra okul muduru Alaattin Ozturk, beraberinde birkac idareciyle birlikte bahcede cimler uzerinde oturan oğrencilerin yanına gelerek, siz burada ne yapıyorsunuz? diye sordu. Ardından, bir şey yapmıyoruz, sadece konuşuyorduk diyen oğrencileri odasına goturen okul muduru, erkek oğrenci E.C.yi gozluğunu cıkararak dovdu. Darp sırasında burnu kanadığı iddia edilen oğrenci, okul mudurunun haber vermesiyle okula gelen ailesi tarafından eve goturuldu. Eve geldiğinde kulağında duyma kaybı yaşayan oğrenci tedavi icin Mersin Devlet Hastanesine goturulunce olay adli vaka olarak kayıtlara gecti. Bunun uzerine ailesiyle birlikte Guneykent Polis Merkezine yonlendirilen E.C., burada Cocuk Şube Mudurluğunde ifade vererek okul muduru hakkında şikayetci oldu. Sonrasında ailesi tarafından Mersin Universitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Cocuk Psikiyatri Bolumune goturulen E.C.ye akut stres bozukluğu teşhisi konularak iki hafta istirahat etmesi onerildi.
17 gundur okula gitmeyen E.C., yaşadığı olayı şoyle anlattı: "Okulun bahcesinde kız arkadaşımla oturuyorduk. Okul muduru, yanında 4-5 oğretmenle birlikte okulun citinden atlayarak hızla yanımıza geldi. Ne yapıyorsunuz burada? diye sordu. Bir şey yapmıyoruz, oturuyoruz dedim. Sonra odasına goturdu bizi. Tekrar aynı şekilde siz ne yapıyordunuz? dedi. Bir şey yapmıyorduk demeye kalmadan gozluğumu cıkarıp vurdu bana. Orada burnum kanadı. Sonra odadan cıkarak pansuman yapıp yeniden odaya gectik. Bana anlat ne yapıyordunuz? diye bir kez daha sordu. Bir şey yapmıyorduk, sadece oturuyorduk dedim. Siz sarmaş dolaş mıydınız? dedi. Hayır şeklinde yanıt verdim. Karşıdan bizi telefonla aradılar, sizin sarmaş dolaş oturduğunuzu soylediler dedi. Boyle bir şeyin olmadığını soylememize rağmen inanmadı. Sonra ailemizi aradı ve olayı cok değişik şekilde anlattı, ailemizin okula gelmesini istedi."
PSİKOLOG DESTEĞİ ALIYOR
Okul mudurunden, sadece bahcede kız arkadaşıyla yan yana oturduğu icin dayak yediğini one suren E.C., "Okulumuzda kız ve erkek oğrenciler rahatlıkla yan yana gezebiliyor. Bu yasak değil. Bu olay sonrası 17 gundur okula gitmiyorum. Benim hakkımda okulda yalan yanlış şeyler soylemeye başlamışlar. Biz onu dovmedik, kendisi duvara vurdu demişler. Okula gitmek istemediğim icin annem psikologa goturdu. Şu an psikolog desteği alıyorum ve tedavim devam ediyor. Artık bu okula gelmek istemiyorum" dedi.
Bir pastanede işci olarak calışan baba Mehmet Can C. ise, okul mudurunun olay sonrası kendisini telefonla arayarak, cocuğunun uygunsuz bir şekilde yakalandığını soylediğini belirtti. Bunun uzerine okula gittiğini dile getiren Celik, "Mudure, cocuğumu neden dovduğunu sorduğumda bana, kızlı-erkekli yan yana oturduklarını gorduğunu, okulda boyle şeyler gormek istemediğini soyledi. Mudur, o an biraz sinirli olduğunu da belirtti" diye konuştu.
Cocuğunun darp sonrası kulağında duyma kaybı yaşadığını ve tedavisinin surduğunu belirten Mehmet Can C., "İmam hatip lisesi de olsa, kız ve erkek oğrencilerin yan yana oturması, gezebilmesi kadar doğal bir şey yok diye duşunuyorum. Bu kadar baskı olmaması gerekir. Cocuğum 17 gundur okula gitmiyor. Olaydan sonra cocuğumu sabah okula getirdiğimde, mudur bir kenara cekip ailene soyle, ben bu okulda okumak istemiyorum, ben bu okula layık değilim diyerek baskı yapmış. Biz mudur hakkında şikayetciyiz, okul hakkında değil. O yuzden ben cocuğumun bu okulda okumasını istemiyorum. Alıp başka bir imam hatip lisesine gondereceğim. Cocuğum şu an psikolog desteği alıyor. Cunku, ruhsal olarak eski E. değil. Sabahları uykudan bağırarak kalktığını gorduk. O yuzden hastaneye goturduk. Ruhsal olarak şu an iyi değil" şeklinde konuştu.
Anne Ayşe C. de, cocuğunu iyi bir eğitim alması icin okula gonderdiğini ifade ederek, "Fakat cocuğumun ruh sağlığını bozdular bana geri gonderdiler. Biz okuldan değil, idarecisinden şikayetciyiz. Bu şekilde yonetilmez bir okul. Benim bildiğim idareci okulda ornek olmalı, ama bu şekilde ornek olunmaz. Okula kazandırması gerekirken bu cocukları okuldan uzaklaştırıyor bu hareketiyle" ifadesini kullandı.
ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, suclanan okul muduru Alaattin Ozturk, okul bunyesinde disiplin yonetmeliği kapsamında her 2 oğrenci hakkında idari soruşturmanın surduğunu soyledi. Olayın anlatıldığı gibi olmadığını, oğrenciyi dovmediğini ifade eden Ozturk, konunun yargıya intikal etmesinden dolayı acıklama yapamayacağını, soruşturmanın tamamlanmasının ardından gerceklerin ortaya cıkacağını belirtti. Mersin İl Milli Eğitim Muduru Hasan Gul de, olayla ilgili olarak mufettiş gorevlendirildiğini soyledi.
Bu arada ailenin avukatı Huseyin Umut İncel ise, muvekkiline işlenen sucun Turk Ceza Kanununun 86. maddesi gereğince cezalandırılması gerektirdiğini belirterek, TCKnın bu suca ilişkin 1 ila 3 yıla kadar ceza verilmesini ongorduğunu soyledi. iha