İstanbul Film Festivali'nin ulusal yarışma bolumun iddialı yapımlarından birisi olan Onur Unlu 'nun 'İtirazım Var' isimli filmine Kultur Bakanlığı tarafından 18 yaş sınırı getirildi. Filmin yapımcısı U10 Film'e gonderilen belgede, "Yonetmeliğin 11. Maddesi gereğince film, cocukların ve genclerin ruh ve beden sağlığını etkileyici unsurlar, genel ahlak, insan onuru ve şiddet icermesi nedeniyle 18 yaş ve uzeri izleyici kitlesi icindir" ibarelerine yer verildi. Belgedeki "genel ahlak, insan onuru ve şiddet icermesi" ibaresi filmin insan onuru icerdiği icin +18 aldığı şeklinde espriler yapılmasına neden oldu.
Camisinde işlenen bir cinayetin izini suren, vicdanlı bir imamın hikayesini anlatan film yarın vizyona girecek. Filmin yapımcıları bu karara itiraz edeceklerini duyurdu.
Gecen ay Lars Von Trier'in Nymphomaniac isimli filmi de 11. Madde gerekce gosterilerek vizyona sokulmamıştı.
ONUR UNLU: AHLAKİ BİR KARAR OLMASI, SİYASİ OLMASINDAN DAHA TEHLİKELİ
18 yaş sınırıyla ilgili goruşlerini aldığımız Onur Unlu: Siyasi bir karar olmadığını umuyorum' dedi. Unlu şoyle konuştu: "Bu kararın siyasi olmadığını umuyorum ama ahlaki bir karar. Ahlaki bir karar olması siyasi bir karar olmasından daha tehlikeli. Bir filmi izleyen uc kişinin 76 milyonun ahlakıyla ilgili bir karar verdiğini goruyoruz. Bu uc kişinin ahlakıyla ilgili kim karar verecek. Ya da kim verdi daha once? "Siz 76 milyonun ahlakını gozetebilecek bir kişiliğe sahipsiniz. onun icin gelin bu işi yapın diyen kim?" Filmi izleyenler zaten biliyorlar filmde +18 gerektirecek tek bir plan bile yok. Sahne de demiyorum plan. 17 yaş ve 10 aylık bir insana guvenmeyenler 18 yaşındaki bir insana nasıl oy verdiriyorlar.
http://www.radikal.com.tr/hayat/insan_onuru_var_18-1187255
İnsan onuru var: +18
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●8 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İnsan onuru var: +18