Gurcistan'da gonulluler Rus vatandaşları icin yardım noktası kurdu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Gurcistan'da gonulluler Rus vatandaşları icin yardım noktası kurdu
-
30-09-2022, 12:19:56Rusya ve Ukranya savaşı devam ediyor... Savaşta her iki ulkede de buyuk kayıplar yaşanırken, Rusya'da beklenen seferberlik ilanı da 21 Eylul ’de geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik cağrısının ardından bircok Rus vatandaşı ulkeyi terk etmeye başladı. Hava ve kara yoluyla komşu ulkelere gecmek isteyenler, uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğunluğun yaşandığı noktalardan biri de Gurcistan oldu. 9 gun suren seferberlik gece gunduz devam ederken, gonulluler ise Kazbegi sınır kapısında Rus vatandaşları icin insani yardım noktası kurdu. Burada yemek, cay ve kahve ikramlarından faydalananların kuyrukta park edilen araclarında cok sayıda bavul ve beyaz eşya olması da dikkatlerden kacmadı. Gecen gunlere gore Gurcistan'a yuruyerek girenlerin sayısının son bir gun icerisinde oldukca azaldığı, Rus vatandaşlarının daha cok ozel arac, minibus ve otobusler ile geldiği goruldu. Ote yandan Rusya'dan Gurcistan'a girenlerin yuruyerek gecişlerine guvenlik gerekcesiyle kısıtlamaların getirildiği iddia ediliyor. Gurcistan İcişleri Bakanlığı, 23-27 Eylul'de 78 bin 742 Rus vatandaşının ulkeye giriş yaptığı duyurmuştu. İcişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri, gazetecilere yaptığı acıklamada, son bir haftada Rusya'dan Gurcistan'a girenlerin sayısının yuzde 40-45 arttığını bildirmişti. AA'nın aktarımına gore; Gurcistan'daki bazı muhalefet partilerinin temsilcileri, Rusya'nın Gurcistan topraklarının yuzde 20'sini işgal ettiğini hatırlatarak Rus vatandaşlarının ulkeye akın etmesine tepki gosteriyor.