Aziz Nesin'in 'Şimdiki Cocuklar Harika' kitabını okutan oğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı...

Nesin’in 47 yıl once yazdığı “Şimdiki Cocuklar Harika” kitabını oğrencilerine tavsiye eden İstanbul Bahcelievler Kumport Ortaokulu’nda 13 Turkce oğretmeni hakkında soruşturma başlatıldı. Gerekce: “Kufurlu ve Turk aile yapısına uygun olmayan icerik.”
Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine gore okulun 5. ve 6. sınıf oğrencilerinin Turkce oğretmenleri 2013-2014 eğitim oğretim yılında oğrencilerine kitap tavsiye listesi hazırladı. Liste icinde, Aziz Nesin’in “Salt cocuklar icin değil, anababalarla oğretmenler icin de yazdım” dediği, tanıtımında ise “Bu roman, cocukların buyuklerine karşı haklarını ve kendilerini savunmalarıdır. Bu roman, cocuk eğitiminde gerekli sanılan, gunumuzde gecerli birtakım değer yargılarının yanlışlığını anlatıyor” ifadelerinin yer aldığı, iki oğrenci arasında eğitim oğretim yaşamına ilişkin mektupları iceren 1967 tarihli, bugune kadar yuz binlerce baskısı yapılan “Şimdiki Cocuklar Harika” adlı kitabı da yer aldı.

Ancak okul yonetimi 13 Turkce oğretmeni hakkında inceleme başlattı. MEB’in Alo 147 şikÂyet/ihbar hattı uzerinden velilerin şikÂyetleri uzerine başlatıldığı belirtilen soruşturmaya “kitapta Turk aile yapısına uygun olmayan ve kufurlu icerik bulunması” gerekce gosterildi. Bugun, 13 Turkce oğretmeni adına okulun Turkce Zumre Oğretmenler Kurulu Başkanı’nın ifadesinin alınacağı oğrenildi.

Tavsiyesi de var!

Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yonetim Kurulu uyesi Barış Uluocak, “Kitap, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Turkce oğretmenleri icin hazırlanan kılavuz kitapta 5. ve 6. sınıf oğrencileri icin tavsiye edilen bir kitap. Tavsiye edilmese de Aziz Nesin kitabı bu” değerlendirmesini yaptı.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/aziz_nesin_kitabi_oneren_ogretmenlere_sorusturma-1187328